Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Ook Lindemans Aalst kan Knack Volley niet ontwrichten

Ook Lindemans Aalst kon in zijn uitgestelde inhaalwedstrijd geen antwoord bieden aan Knack Volley, dat nochtans op zijn hoede was voor de verplaatsing naar de carnavalstad.

Een in vergelijking met vorig seizoen sterk gewijzigd Lindemans Aalst kon na een mindere seizoenstart, met ondermeer een thuisnederlaag tegen naaste concurrent Menen, ondertussen toch  naar de derde  plaats opklimmen en was gefocust om de achterstand met Knack Volley te verkleinen. Maar ook Lindemans moest ondervinden dat  het huidige Knack Volley-collectief op stevige poten staat. En als het moet beslechten de ervaren spelers, eigenlijk staan er geen andere spelers in de basis bij Knack momenteel, uiteindelijk het resultaat. Wat Roeselare ook in ieder seteinde illustreerde.

Coach Steven Vanmedegael gaf centrumspeler Rune Fasteland, die knap inkwam tegen Haasrode, opnieuw het vertrouwen ten nadele van George Huhmann. Pieter Coolman was de andere middenspeler, Matthijs Verhanneman en Andreas Fragkos namen de receptie/hoek in met Stijn D’Hulst aan de distributie en Hendrik Tuerlinckx als opposite. Hij rekende op libero Dennis Deroey voor het receptie- en veegwerk.

Bij Lindemans Aalst kon coach Johan Devoghel niet beschikken over opposite Oprins zodat de Tsjech Matej Smidl zijn plaats innam. Daarnaast hoopte hij erop om met de Italiaanse spelverdeler Zoppelari, in de plaats van Seppe Van Hoyweghen die in de huppelhoek bleef, Knack Volley te verrassen. De inleidende set opende Roeselare het best en maakte bij 4-5 de kloof naar 9-12. Dankzij het gevarieerde verdeelwerk van Stijn D’Hulst die al zijn aanvallers aan het werk zette. Met verrassende sollicitaties zette hij het Aalsters blok geregeld op het verkeerde been en daarvan profiteerden vooral Verhanneman en Tuerlinckx die aanvallend niet af te stoppen waren. De thuisploeg kon wel naar 12-12 gelijkstellen omdat er al eens een zeldzaam blok gezet werd en Fragkos fout serveerde waardoor  Aalst via een ace van Lecat de bordjes in evenwicht sloeg. Tot Verhanneman uit zijn krammen schoot en met drie smashes op rij, even onderbroken door een bom van Simon Van de Voorde, de voorsprong naar 13-16 op het bord sloeg. Knack Volley loste zijn greep niet meer en Fragkos peerde de 14-18 binnen. Kapitein Tuerlinckx, niet af te stoppen in de eerste set, sloeg de 16-21 op het bord. Verhanneman tekende de 17-23 aan tot eerst een servicemisser van Fragkos en daarna een ace van Rybicki de stand op 19-23 brachten. Meer zat er evenwel niet in voor Aalst dat diezelfde Rybicki daarop een foute service zag afleveren. De voor Fasteland aan de service ingekomen Mathijs Desmet verzilverde de eerste setbal met een service die onvoldoende kon gestopt worden en de 19-25 verscheen op het scorebord.

De tweede set leek wel een kopie van de eerste met een controlerend Knack Volley dat blokkend, door eerst Smidl en daarna Lecat te counteren, een inleidende tweepuntenbonus bijeenkreeg. Aalst probeerde aan te klampen na een door Tuerlinckx bijeengeslagen 8-11. Via middenmannen Wiltenburg en Van de Voorde kon het bij 14-14 gelijkstellen. Als Wiltenburg dan toch eens Tuerlinckx blokkend kon counteren, meer dan drie bloks liet Aalst niet optekenen, kwam Aalst een eerste maal in de wedstrijd met 15-14 een puntje voor. Lindemans kon tot 19-19 de illusie op deelwinst hoog houden maar eerst Fragkos met twee niet te stoppen smashes en tussendoor een outaanval bij Aalst, coach Devoghel probeerde Knack nog af te remmen met een video-challenge die evenwel geen Roeselaarse netfout aangaf, brachten de bordjes op 19-22. Rune Fasteland scoorde de 19-23 en Simon Van de Voorde liet de 20-23 op het bord noteren. Knack Volley kreeg de 20-25 in cadeauverpakking aangeboden via een servicemisser van de ingekomen Seppe Van  Hoyweghen (setbal) en een outaanval van de ook al ingekomen Wout D’Heer.

Aalst-coach Johan Devoghel probeerde in de derde set het tij te keren door Seppe Van Hoyweghen aan de distributie te posteren en de posities één plaats terug te keren. Aanvankelijk met succes want dit bracht François Lecat aan de servicelijn. De opslagen van de vroegere Red Dragon waren moeilijk te stoppen was en het Aalsters blok counterde eerst Coolman en zag daarna Verhanneman buiten slaan. Het werd de spectaculairste set met meerdere lange rally’s. Maar ook met twee minutenlange onderbrekingen omwille van discussies over het scorebord. Spelverdeler Van Hoyweghen bereikte beter opposite Smidl maar dit volstond niet om de tweepuntenbonus  verder uit te diepen. Beide opponenten leidden om beurt met één punt voorsprong op het scorebord. De wedstrijd kreeg een grotere spektakelwaarde met meer rally’s vanuit knappe recuperaties in het achterveld, iets wat we in de twee vorige sets misten. Bij 14-14 scoorde Rune Fasteland een spectaculair punt door het midden waarna Mathijs Desmet voor diezelfde Fasteland inkwam op de servicelijn en opnieuw een opslagpunt scoorde naar 14-16. Hendrik Tuerlinckx en Andreas Fragkos tekenden voor de 16-18 en wanneer Matthijs Verhanneman met een ace de bonus naar 16-19 bracht moest Aalst afhaken. Door drie Aalsterse servicemissers op rij werd het zelfs 19-23. Rune Fasteland liet zich aan het net verrassen (20-23) maar herstelde zelf zijn fout door de matchbal te versieren. En wie anders dan Hendrik Tuerlinckx verzilverde meedogenloos het eerste matchpunt (20-25)?

Het predikaat ‘Star of the Game’ ging terecht naar spelverdeler Stijn D’Hulst.

Op zaterdag 5 december reist Knack Volley naar Caruur Gent waar om 19.30 uur de kwartfinale van de Beker van België op het programma staat. Het ticket voor de halve finale wordt over één wedstrijd beslecht.

Matchreport Lindemans Aalst – Knack Volley

Foto’s van Jan Vanmedegael

 

- 03/12/2020

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.