Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Meten is weten, dit was 2021: de website

Het succes van een websitepost of een andere vorm van digitale communicatie wordt ondermeer gemeten door het aantal ‘views’ en het aantal unieke ’bezoekersviews’ naast andere parameters zoals de gemiddelde tijd op de webpagina of ook nog het uitstappercentage.

Aan de hand van dergelijke analyse leren we meer over welke pagina’s of nieuwsberichten het meest de aandacht trokken het voorbije jaar op de website van Knack Volley.

Januari scoorde 31 425 pageviews waarvan 25 036 door unieke bezoekers. Daarvan wordt het leeuwenaandeel, zoals elke maand, opgeëist door de homepagina (38%). In de nieuwsberichten was er op 22 januari grote interesse voor de voorbeschouwing voor de wedstrijd tegen Decospan Menen door eejo https://knackvolley.be/nieuwsitem/wat-staat-er-zaterdag-op-de-planning/ . Deze post genereerde 901 views waarvan 811 uniek en droeg op 23 januari bij in een piek van meer dan 3 000 pageviews voor de totale website. De cijfers waarover we hier spreken bevatten, voor alle duidelijkheid, eveneens het jeugdnieuws.

Dat de gewonnen bekerfinale in februari het meeste aandacht trok zal niemand verbazen:  https://knackvolley.be/nieuwsitem/knack-volley-roeselare-schrijft-geschiedenis-met-6de-bekerwinst/ (902 views met 810 unieke). Deze maand was trouwens op alle niveau’s succesvol want met een constant aantal bezoekers van minimaal 1 000 gingen we regelmatig ook boven de 2 000 om tot een absoluut hoogtepunt te komen van bijna 5 000 op 21 februari. De 35 548 pageviews en 28 235 unieke bezoekers overstegen het succes van januari.

De maand maart stond in het teken van de play off finale en de strijd om het thuisvoordeel: https://knackvolley.be/nieuwsitem/thuisvoordeel-is-dan-toch-heel-belangrijk/  Met 604 unieke bezoekers ging dit artikel nipt het nieuws over het vertrek van Hendrik Tuerlinckx vooraf: https://knackvolley.be/nieuwsitem/clubicoon-hendrik-tuerlinckx-neemt-afscheid-van-knack-volley-roeselare/  Met opnieuw 3 000 pageviews op 20 maart en geregelde pieken rond de 2 000 mochten we dus zeker niet klagen over de interesse.

Aprilmaand is kampioenenmaand, zowel voor Knack Volley als voor de website die met 41 770 pageviews (32 397 uniek) zijn hoogtepunt bereikte in 2021. Niet dat er uitschieters waren in de posts maar zowel de voorbeschouwingen van eejo als de wedstrijdverslagen van Brilsmurf konden op een trouw lezerspubliek rekenen.

En dan volgden enkele luwe maanden: mei (13 974, 11 733) met als uitschieter de kontraktverlenging voor onze coach Steven Vanmedegael. In de maanden juni, juli en augustus zakten de cijfers naar de 10 000 pageviews.

In september (19 266, 14 930) kenden we een heel opvallende uitschieter met het oefenprogramma dat op 7 september werd gepubliceerd. Meer dan 1 000 pageviews voor een kort artikel van de hand van G²: https://knackvolley.be/nieuwsitem/oefenprogramma-knack-volley-roeselare/ .

Oktober betekende het hernemen van de competitie en dus trokken we opnieuw de nodige aandacht van iedereen zodat het aantal pageviews en unieke bezoekers opnieuw de doelstellingen van 30 000 haalden. Dat het topartikel het wedstijdverslag op 24 oktober was over de terugkeer van Hendrik Tuerlinckx met Volley Haasrode Leuven zal niemand verbazen:  https://knackvolley.be/nieuwsitem/geen-tranen-maar-wel-bloed-en-zweet/

November is sowieso al een sombere maand en twee nieuwsberichten, van een verschillende orde,  in diezelfde sfeer werden het meest gelezen. We hebben het over het overlijden van Tina Lammens en de pijnlijke uitschakeling in de beker, beiden in de tweede helft van de maand.

In december werd de Euro Millions Volleycompetitie stilgelegd en dit deed het aantal bezoekers dalen met ongeveer 5 000 pageviews op maandbasis. De komst van de Poolse landskampioen Jastrzebski Wegiel in de Champions League competitie (voorbeschouwing geschreven door GDI) en het communiqué rond het afscheid van Filip Gavenda konden rekenen op de grootste belangstelling.

Op jaarbasis kijken we dan ook even naar het aantal sessies, wat staat voor unieke bezoekacties van één of meerdere webpagina’s. De kaap van 120 000 sessies werd gehaald en dit met hoofdzakelijk bezoekers uit eigen land (111 343) gevolgd door geïnteresseerden uit Nederland, de Verenigde Staten, Frankrijk, Spanje, China, Duitsland, Estland, Finland en Italië.

Met het invoeren van drie nieuwe rubrieken: op woensdag het competitiedagoverzicht, de rubrieken ‘van onder het stof’ en de recentste nieuweling ‘vrij podium’ willen we de betrokkenheid van onze supporters, sponsors en volleyballiefhebbers blijven prikkelen. Deze inspanning in 2022 volhouden en het kwaliteitsniveau onderhouden zijn dan ook onze goede voornemens voor het komende jaar.

DeePee 06/01/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.