Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Geen tranen maar wel bloed en zweet

De kop is eraf, de eerste punten zijn binnen. Maar die kwamen er wel niet zonder slag of stoot. In een aangenaam gevulde Tomabelhal genoten de aanwezige liefhebbers opnieuw en sinds lange tijd van een spannende, onderhoudende partij volleybal in een opperbeste sfeer: amicaal voor aanvang van de wedstrijd, eens tussen de lijnen was de strijd onverbiddelijk. Maar vooraleer scheidsrechter Koen Luts het duel op gang kon fluiten, kon Knack Volley, met gepaste trots en met zijn nieuwe kapitein Matthijs Verhanneman, de kampioenenschaal en de beker aan zijn supporters tonen en kreeg het hiervoor meer dan terecht van alle aanwezigen de handen op elkaar. Surprise van de chef, ook Hendrik Tuerlinckx mocht de middenlijn overschrijden, kreeg hiervoor geen rood, en poseerde trots mee op de groepsfoto.

Met de hoofdscheidsrechter (Koen Luts) in de hoge stoel, de tweede ref (Maarten Gysel) op de begane grond, verse batterijen in het communicatiesysteem tussen scheidsrechters en videoref (Geert Blyaert), de lijnobservatoren met de vlag in aanslag, werd de startknop van de videochallenge geactiveerd. De Blue Wall kon voor het eerst van zich laten horen, de trommels kregen het weer hard te verduren. Coach Kris Eyckmans stuurde Hendrik Tuerlinckx (uiteraard), Matthias Valkiers, Berre Peters, Simon Peeters, Lennert Van Elsen, Bert Dufraing en Laszlo De Paepe in de arena. Coach Steven Vanmedegael opteerde dan weer voor Stijn D’Hulst, Pieter Coolman, Rune Fasteland, Matthijs Verhanneman, Mathijs Desmet, Dennis Deroey en de moeilijke taak van opposite werd toevertrouwd aan……

Tot zover de inleiding die we voor de wedstrijd neergepend hadden. Voorzichtigheidshalve spraken we in de eerste zin niet over drie punten, want dit leek ons geen evidentie. We bleken ook de ploegopstellingen niet volledig juist te hebben. Het nieuws over het knieletsel van Hendrik Tuerlinckx had ons toen nog niet bereikt. Niets om zich ongerust over te maken voor de supporters van BDO Volley Haasrode Leuven, het zou vooral preventieve rust zijn met het oog op de moeilijke bekerverplaatsing naar Antwerpen volgend weekend. Zijn vervanger, Christophe Witvrouwen deed het anderzijds verre van slecht. Bij Knack Volley geen Rune Fasteland maar wel Arno Van de Velde in het midden en Michiel Ahyi kreeg het vertrouwen als opposite.

De eer voor de eerste opslag viel te beurt aan Berre Peters en hoewel nog veel te vroeg duimen we ervoor dat we ook getuige mogen zijn van de allerlaatste service van het seizoen. Maar voor die nieuwe patatjes is het nog veel te vroeg en zullen we alweer een half jaartje ouder zijn. Het eerste punt voor Knack Volley mocht Pieter Coolman op zijn rekening schrijven.

Volley Haasrode bleek een mooi tactisch plannetje klaargestoomd te hebben en was in geen geval aangeslagen door het ontbreken van zijn nieuwe kapitein. Meer dan een verschil van twee punten konden we in deze eerste set niet noteren. Dit zagen we bij 6-8, 12-10, 12-14 (vier punten op rij voor de bezoekers). Ondertussen had het strenge toeziende oog van Maarten Gysel bij beide ploegen een opstellingsfout vastgesteld. Arno Van de Velde werd door setter Stijn D’Hulst succesvol gesolliciteerd en kroonde zich met vijf scores (incluis twee bloks) tot topscorer in dit eerste luik. De opslagen van Christophe Witvrouwen bleven voor verwarring zorgen en bij de gouden punten stak het team van Kris Eyckmans als eerste de hand uit naar setwinst (20-22). Arno Van de Velde nam echter zijn opponent Lennert Van Elsen te grazen en trok de score weer gelijk (22-22). En dan maakte Popeye Desmet het verschil met een kanonbalservice die Michiel Ahyi een free ball bood: 23-22. Smetje deed er nog een signatuur-ace bovenop en de set werd definitief binnengehaald door onze kapitein hemzelf: 25-23.

Geen wijzigingen in set twee, noch in de spelers, noch in het spelbeeld. Beide ploegen speelden haasje-over in de score tot bij 17-17. Geen opstellinsfouten deze maal, maar wel een afgefloten duwbal van Berre Peters bij een netduel voor de 15-15. Scheidsrechter Koen Luts hanteerde hiermee de strengere internationale interpretatie die we al opmerkten bij de Olympische Spelen. Twee geslaagde side-outs van Simon Peeters deden coach Steven Vanmedegael zijn spelers naar de kant roepen (17-19). De schade werd na een ace van Christophe Witvrouwen nog een punt groter. Berre Peters bracht de kloof zelfs op vier eenheden (19-23) en weinig aanwezigen gaven nog een sikkepit kans op nieuwe setwinst voor Knack Volley, zelfs geen graankorrel wanneer een aanval van Michiel Ahyi in het bezoekend blok liep: 20-24. Matthias Valkiers raakte met zijn opslag echter niet over het net, datzelfde net werd vervolgens beroerd door één van de bezoekers, Stijn D’Hulst viseerde met zijn opslag Berre Peters die onzeker bleef verdedigen en Michiel Ahyi bleek van goudwaarde in deze slotfase. Hij blokte Simon Peeters en haalde vervolgens driemaal vernietigend uit. We kregen weliswaar nog twee time-outs van Kris Eyckmans in een poging om de cadans te breken, maar dit bleek allemaal tevergeefs want Pieter Coolman plaatste het orgelpunt: 26-24. Wie goed kan tellen ziet het goed: van 20-24 naar 26-24. Van karakter gesproken!

Set drie en Stijn D’Hulst kwam na een netservice van Berre Peters opnieuw aan de achterlijn, wijzigde zijn Berre-Peters-viseren-recept niet en hielp hiermee, met assistentie van tweemaal Michiel Ahyi en Pieter Coolman, Knack Volley aan een 4-0. De in het verleden geroemde Knackmachine draaide plots op hoog toerental en vermorzelde in deze fase de tegenstander: 7-2, 8-3 en 13-6. Toch eventjes consternatie in de Tomabelhal toen de videoscheidsrechter een verkeerde fase bleek aangevraagd te hebben aan het challenge-systeem.  Gelukkig bleek Maarten Gysel voldoende alert en autoritair om dit even recht te zetten zodat het duidelijk werd dat er geen sprake was van ‘blok touch’ en de 16-9 op het scorebord bleef. Arno Van de Velde bevestigde zijn sterke partij met de 17-10 zodat we op weg leken naar een makkelijker derde setwinst. Tot met 19-12 was er nog steeds geen vuiltje aan de lucht. Simon Peeters had het echter anders bekeken en scoorde punten -14, -15 (blok) en -17 voor de bezoekers. Ook Christophe Witvrouwen deed zijn duit in het zakje en plots stond het zowaar 20-17. Pieter Coolman hield even de boot af (21-17) maar die dekselse Berre Peters vond eerst het kleinste blok (22-19) en scoorde vervolgens met een blok out (22-20). Helaas voor Haasrode Leuven ging Simon Peeters op een free ball volledig de mist in en haalde Mathijs Desmet in zijn gekende krachtige stijl nogmaals destructief uit (ace en pipe): 25-20.

Setter Stijn D’Hulst werd door Kris Eyckmans verdiend uitgeroepen tot MVP van de avond.

Voor de thuisblijvers werd de videostream een afknapper. De beelden vertrokken weliswaar pico bello vanuit de Tomabelhal naar de streamingserver van de Liga maar blijkbaar werden ze daar met de nodige problemen geconfronteerd zodat de liefhebbers thuis op hun honger bleven zitten. Hoewel deze stream niet langer in handen is van Knack Volley betreurt de club dit en hoopt men dat dit een eenmalig feit blijft.

Na de wedstrijd verliet geen enkele echte volleyliefhebber de Tomabelhal want het was tijd voor de huldiging van Hendrik Tuerlinckx. Hij kreeg alvast de eerste lidkaart en werd dus supporter nummer 001 van de nieuwbakken supportersclub The Blue Wall. Onze zeer gewaardeerde sponsor Filou schonk hem twee meter bakken Filou, goed voor 10 bakken en dus 240 flesjes bier. Maar de grootste eer viel Hendrik ongetwijfeld te beurt toen een reuzeshirt met zijn naam en zijn nummer naast het scorebord te voorschijn kwam. Dit gigantische shirt zal er voor altijd blijven hangen en mocht het je nog niet zijn opgevallen, zijn shirtnummer twee, behoort niet langer tot de spelersnummers die dit en komende seizoenen gebruikt zal worden. Tot nu toe viel deze eer enkel Ivan Contreras te beurt wiens nummer 7 een tiental jaren niet meer werd toegekend.

Voor de  volgende thuiswedstrijd is het wachten tot  zondag 21 november (om 15u) en het bezoek van Lindemans Aalst dat in een oefenpartij aardig indruk maakte. Maar eerst volgt er nog de uitwedstrijd bij Amigos Zoersel voor de start van het bekeravontuur en dit (opgelet) op zondag 31 oktober (om 17u). Op zaterdag  6 november trekt de competitieleider dan weer naar Tectum Achel en op zondag 14 november wordt VBC Waremme de volgende tegenstander. U hoort nog van ons.

Wedstrijdrapport Knack Volley – Volley Haasrode Leuven

Wedstrijdverslag via Focus/WTV

Interviews via Focus/WTV

 

KVR_WEDSTRIJDAFFICHE_01

Brilsmurf 24/10/2021

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.