Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Clubicoon Hendrik Tuerlinckx neemt afscheid van Knack Volley Roeselare

Na dertien succesvolle seizoenen neemt kapitein Hendrik Tuerlinckx afscheid van Knack Volley Roeselare. Hendrik stapt volgend seizoen over naar Volley Haasrode Leuven waar hij een nieuwe overeenkomst ondertekent.

Hendrik Tuerlinckx (°1 december 1987) begon zijn carrière als professioneel volleyballer in het seizoen 2006-2007 bij VC Averbode/Everbeur. Na één seizoen trok hij naar Pallavollo RPA Perugia in de Italiaanse SuperLega. Het seizoen erop haalde Knack Volley Roeselare Hendrik naar West-Vlaanderen waar hij dertien seizoenen speelde (2008-2009 t.e.m 2020-2021). Al die jaren bleef hij trouw aan zijn ‘club of hearts’. Dit ondanks tal van mooie en lucratieve aanbiedingen uit Italië, Polen, Frankrijk en Duitsland maar ook uit Japan en Argentinië. Maar zijn band met de andere ‘golden boys’, met de supporters, met het clubbestuur en de vele vrijwilligers was héél sterk. En Hendrik voelde zich als kapitein (vanaf 2011-2012) steeds héél verantwoordelijk voor het team.  Deze loyaliteit sierde Hendrik als speler én als mens!

Met Hendrik Tuerlinckx verlaat één van de grootste volleybalmonumenten uit de clubgeschiedenis onze club. Met op zijn palmares zes landstitels (straks zeven?), acht bekerwinsten en vijf supercups in dertien seizoenen is Hendrik, samen met Matthijs Verhanneman, één van de meest succesvolle spelers ooit bij Roeselare. Hij behoort dan ook tot de ‘Galerij der Allergrootsten’ bij Knack Volley Roeselare. Samen met André Buyse (20 seizoenen), Dominique Baeyens (19 seizoenen: vier als speler en vijftien als trainer-coach), Walter Engelen (14 seizoenen), Johny Deswarte (stichtend speler – 13 seizoenen), Jacques ‘Jacky’ Vermeulen (13 seizoenen) maar ook Matthijs Verhanneman (13 seizoenen) en Ivan Contreras (10 seizoenen). Hendrik Tuerlinckx speelde in die dertien seizoenen 99 Europese wedstrijden voor Knack Volley Roeselare en werd viermaal verkozen tot Speler van het Jaar (2013, 2014, 2017, 2018). Een persoonlijke bekroning die wellicht ook dit seizoen opnieuw tot de mogelijkheden behoort. Maar bovenaan het verlanglijstje van Hendrik staat toch wel een nieuwe landstitel met Knack Volley Roeselare! Want dit seizoen is nog niet ten einde.

nvdr: dit werd een artikel waarvan ik vooraf hoopte dat ik het nooit zou moeten schrijven

eejo 25/03/2021

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.