Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Wat staat er zaterdag op de planning?

Knack Volley Roeselare komt zaterdagavond met een afgeslankte kern aan de opslag van de burenwedstrijd tegen Decospan Menen. Tenminste toch als er op de covid testing van vrijdag géén bijkomende besmettingen werden vastgesteld, wat iedereen hoopt natuurlijk.

Wat de wedstrijd betreft, vermoeden we dat het tot een prestige-duel zal komen tussen beide teams. Voor Decospan Menen, toch wat dé revelatie van dit seizoen, wordt het een uitgelezen kans om nog eens met een overwinning op zak de Tomabelhal te verlaten. De laatste maal gebeurde dit in 2011-2012, het rampjaar van Knack Roeselare, het afscheidsseizoen van coach Dominique Baeyens. Toen kwam het toenmalige Prefaxis Menen in de play-offs met 0-3 winnen op Schiervelde. Met in het team, hou je vast, naast Pieter Coolman en Stijn Dejonckheere ook nog Ward Coucke, Kristof Hoho en Dragan Radovic (alle drie ex-Knack Roeselare). En ook huidige Menen-spelers Jelle Sinnesael en Anshel Ver Eecke die dit huzarenstukje maar al te graag nog eens willen overdoen. Niet vergeten dat Decospan Menen de voorbije maanden zowel in Aalst (2-3) als in Maaseik (2-3) met de overwinning ging lopen. Knack Volley Roeselare is trouwens het enige team in de EuroMillions Volley League waartegen de mannen van coach Frank Depestele dit seizoen nog niet konden winnen.

Maar we zijn er zeker van dat ook Knack Volley Roeselare gebrand ligt op een nieuwe overwinning tegen Decospan Menen. Het puntenverlies, na 2-3 winst in zaal Vauban, van tien dagen geleden ligt nog steeds héél zwaar op de maag in Roeselare. Het kostte het team de eerste plaats in het klassement. En dat met nog altijd maar één verliesmatch op twaalf wedstrijden. Ook in een onuitgegeven opstelling is dit Knack Volley Roeselare sterk genoeg om Menen in de ogen te kijken. Lazen we niet twee weken terug in een kranteninterview met coach Steven Vanmedegael volgende paragraaf: “Dit is collectief de sterkste groep in jaren. Deze groep is volwassen genoeg om met alle zogenaamde druk om te gaan, het wil gewoonweg elke wedstrijd winnen. Dat is een blijvende attitude.” Dat belooft voor zaterdagavond.

Als de wedstrijd zoals gepland zaterdagavond doorgaat zorgt Knack Roeselare opnieuw voor een live streaming vanuit de Tomabelhal met commentaar van ex-Knack Volley speler Ruben Van Hirtum en WTV-hoofdredacteur Bart Coopman.

 

 

Daarnaast blijft de livescore of de livestream van de EuroMillions Volley League ook steeds een mogelijkheid.

eejo 22/01/2021

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.