Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Veni, vidi, vici in het West-Vlaams

Op de bekershirts van de Menense supporters stond gedrukt: “wieder zijn ier were”. Voorwaar een mooie vondst van de creatieve buren.

Maar wat moet een Knack-supporter dan zeggen als die voor de zevende keer in acht jaar ongeslagen naar zijn tweede thuis, het Sportpaleis, trekt? We ontvingen volgende suggestie: “wieder zijn ier wok were EN we pakken hem were mee noar huis”.

D’Nyserweg photography

Met deze zestiende bekerwinst neemt Knack Volley verder afstand van zijn naaste achtervolger die sinds 2012 op veertien stuks blijft steken. Niets anders dan blije gezichten dus op het podium…..of zien we daar links (op de kopfoto) toch één ontgoocheld gezicht??

Knack Volley scoorde in deze finale exact 100 punten, een century, en deed dus beter dan de Belgian Cats de avond voordien (97-66).

Ook individueel ogen de cijfers impressionant met negen gouden bekermedailles in de kasten van Matthijs Verhanneman en Pieter Coolman.Dat onze kapitein aast op een tiende betwijfelen we niet! Maar ook Pieter Coolman bewees eens te meer dat hij fysiek verre van versleten is en ook de dubbele cijfers kan bereiken volgend jaar. Stijn D’Hulst zit inmiddels aan zeven stuks. Maar vergeten we zeker ook niet de architect van dit succes, Steven Vanmedegael. Met drie stuks als assistent-coach en een foutloos parcours en dus vijf stuks als hoofdcoach steekt hij monument Dominique Baeyens al voorbij.

D’Nyserweg photography

De wedstrijdverslaggeving lijkt ons deze keer overbodig want ofwel was je aanwezig in het Sportpaleis, ofwel volgde je op TV, ofwel las je B.B.B….Brilsmurf’s BekerBlog. Lees ook de artikels op

https://sporza.be/nl/matches/volleybal/2024-02/volleybalmachine-roeselare-verovert-voor-de-16e-keer-de-beker-van-belgie~1707138079803/

https://www.hln.be/meer-sport/volleybalkampioen-roeselare-viert-zijn-16de-beker-van-belgie~a6e8c8c3/

https://focus-wtv.be/sport/roeselare-grijpt-16e-beker-met-overmacht

Roeselare verslaat Menen en verovert voor de 16e keer de Beker van België volleybal: “Heel speciaal”

Foto’s

Bij de volleybalbond zullen ze zeker tevreden zijn dat hun geliefde club het in een bloedstollend duel haalde tegen een gehandicapt Charleroi in de damesfinale. Misschien had een overwinning van de Waalse ploeg meer bijgedragen tot de populariteit van het volleybal in belgenland.

De focus verlegt zich de komende weken naar de Lotto Volley League met duels tegen Waremme, Maaseik en Aalst. We zijn benieuwd wie de top zes zal vervolledigen en ook wie op plek twee met slechts één punt achterstand de Champion Play Off kan aanvatten. Het ultieme doel is zestien titels om ook daarin de leiding te nemen. Afhankelijk van je visie (over de titelfinale in 2019 met in de hoofdrol de bondsinstanties) evenaart of steekt Knack Volley de Limurgers voorbij. #RoadToNumber16 dopen we de hastag in dit kader.

Onze volgende afspraak staat nu woensdag ingepland voor een duel met de moederclub van de onfortuinlijke Martin Perin: VBC Waremme.

 

Brilsmurf 11/02/2024

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.