Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

B.B.B.

creatie Keramieke

00:45 uur: na een tweede avond Belgian Cats en de Emma Meessemanshow snel onder de veren met het perspectief op eventjes wat uitslapen.

08:30 uur: gisteren leverde een bekende ronde internetwinkel de bestelde spiegeleipan en die nemen we voor het eerst in gebruik voor een stevig ontbijt met het vooruitzicht op een belangrijke dag.

09:45 uur: zorgen voor bevoorrading van het thuisfront dus nog snel even met een boodschappenlijstje naar de lokale supermarkt.

11:00 uur: een laatste check van de attributen…beker T-shirt, ticket,  Knacksjaal met het nieuwe logo, tablet, laptop, smartphone, opladers

11:10 uur: trouw aan ons bijgeloof even ons geprefereerd strijdlied beluisteren en bekijken https://www.youtube.com/watch?v=_ZdcKtut54I 

11:30 uur: richting REO-veiling met tussenstops om te tanken en een kleine warme hap.

12:30 uur: de bussen vertrekken richting Sportpaleis.

15:06 uur: geïnstalleerd en klaar voor de strijd

15:22 uur: line-up van de teams en we zingen de laatste zin van de Brabanconne mee: ‘voor vorst, voor vrijheid en voor recht’.

15:32 uur: geen verrassingen in de teams en Gilles Vandecaveye serveert de finale op gang. Direct een eerste rally maar Menen haalt het punt binnen.

2-2 via Pieter Coolman die met een block ook voor de 2-3 tekent.

2-5 via een block en een aanval van Simon Plaskie. 4-7 shoot op Henri Treial. 6-8 ace Jasper Verhamme.8-9 block Gilles Vandecaveye op Seppe Rotty. Menen bijt van zich af. 11-15 Henri Treial blockt de groene pipe af en Frank Depestele duikt in de time-out….logisch.

14-19 pech voor Seppe Van Hoeyweghen die de bal ongelukkig raakt en een tweede time-out voor de ’thuispoeg’. 15-20 en tijd voor Sander Depovere. Menen is van de kaart en de schade loopt op tot 15-22; De set lijkt gespeeld.

Block op Marin Dukic en setbal voor Knack Volley: 16-24. Met een netserve beëindigt Marin Dukic de eerste set: 17-25. Bur remember de beer en the fat lady.

15:58 uur: tijd voor set twee met ongewijzigde ploegen en Stijn D’Hulst aan de serveerlijn. Een netroller in twee tijden brengt Menen op voorsprong met 3-2. 4-4 ace Pieter Coolman in het hoekje. Een tweede ace op Lowie Stuer en Knack leidt de dans met 4-6.

Eliot Devleesschauwer smasht Menen opnieuw nast Knack Volley en doet er een block bovenop: 8-7. Eliot is hot en met een ace op Matthijs Verhanneman neemt Menen over. Marin Dukic doet er een schep bovenop: 11-9. De beide ploegen scoren hun side-out en we zien een spannende set: 14-14. Een korte opslag van Seppe Rotty en geen goede play van Menen. Het wordt 15-16 en Frank Depestelel roept zijn troepen vanzelfsprekend langs de kant. Eliot Devleesschauwer scoort de 17-17 en mag weer gaan serveren.

Sander Depovere dwingt de Menense defensie in de fout en Pieter Coolman maakt af: 17-19. De videochallenge geeft wat later Menen gelijk en ook de bordjes staan gelijk: 19-19. Redding Dennis Deroey en Matthijs Verhanneman biedt Knack Volley weer wat ademruimte: 19-21. Een tweede time-out voor Decospan Menen. Twee opslagmissers verder blijft het verschil miniem. Knack Volley mist een wenkende kans, Menen niet: 22-22 en een eerste time-out voor Steven Vanmedegael.

We gaan in deze set tot het gaatje: 23-23. Simon Plaskie verisiert setbal, Seppe Rotty serveert echter in het net: 24-24. De aanval van Simon Plaskie gaat buiten en setbal voor Menen. Maar eerst een time-out voor Knack Volley. Uitstel van executie via Seppe Rotty: 25-25. Marin Dukic zorgt voor een nieuwe kans op setwinst en besluit het zelf te doen: 25-27. Decospan Menen is weer in de running.

16:32 uur: we gaan van start met set drie via Gilles Vandecaveye. We krijgen een eerste afscheiding bij 4-7 maar Gilles Vandecaveye laat het verschil niet verder oplopen. Simon Plaskie is momenteel ‘de’ man bij Knack Volley: 5-8. en Dennis Deroey zorgt voor de perfecte aanvoer. Bij 6-10 moet Menen een minuut op adem komen. Maar de Knacktrein stoomt verder door naar 6-13. Eindelijk een onhoudbare servicebom van onze hoofdaanvaller en zijn reactie spreekt boekdelen: 6-14. Brengt de tweede time-out voor Menen de oplossing? Marin Dukic stopt de puntenreeks. Seppe Rotty vindt echter zijn niveau terug en helpt het team vooruit. Menen denkt bij 9-17 reeds aan de volgende set en brengt Thiemen Ocket en de jarige Mathieu Vanneste tussen de lijnen.

Dennis Deroey scoort zowaar en Knack verwerft de derde set opnieuw met duidelijke cijfers: 16-25. Wat met de spreekwoordelijke veer bij Menen?

Thiemen Ocket start aan de pass maar wat later dikke pech voor Menen want Eliot Devleesschauwer valt uit met een blessure. Match over vrezen we en geen goed nieuws voor de buren met de komende wedstrijd in Guibertin die moet gewonnen worden. . Hij wordt vervangen door Anes Perezic. Maar knack Volley kent geen genade en stoomt naar 1-7 en 2-9. Wenkt de beker? Jawel, maar in de verte.

3-11 en een ontredderde Dukic moet langs de kant voor Mathieu Vanneste. Ondertussen maakt Knack Volley eventjes appelmoes van zijn tegenstander (5-15) en Simon Plaskie solliciteert, net als Dennis Deroey, naar de trofee van ‘Star of the game’. Kan de time-out bij de groen-zwarten redding brengen? Dat wordt aartsmoeilijk! Outbal Perezic en de beker komt dichter en dichter: 5-16.

Toch vier punten op rij voor Menen met de medewerking van de bekerhouder: 9-16. Mooie shootpass van Thiemen Ocket op Jasper Verhamme voor 10-17. Nieuwe outbal van Perezic: 10-19 die vervolgens nog een block van Pieter Coolman rond de oren krijgt: 10-21. Het wordt een ware demonstructie via simon Plaskie en een nieuw Coolmanblock: 10-23. De festiviteiten in het blauwa vak zijn gestart. Een traditioneel Pieter mooi mooi Coolmanpunt zorgt voor bekerpunt: 11-24. Henri Treial heeft de eer het laatste punt met zijn vingertoppen aan te raken: 12-25.

De beker blijft van ons! Proficiat boyzz en let the party start.

Seppe Rotty overtuigt met zijn prestaties in set drie en vier de keuzeheer of -dame  om tot MVP uitgeroepen worden. Spijitig voor Simon en Dennis die wat ons betreft zeker evenzeer in aanmerking kwamen.

18:30 uur: de bus op richting Tomabelhal

20:15 uur: aankomst in de VIP en het geurende frietkraam trekt veel hongerigen.

21:00 uur: intrede van de spelers en de beker. De echte start van de afterparty

 

 

 

 

 

Brilsmurf 10/02/2024

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.