Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Momenten om te koesteren en om te vieren

Unieke gebeurtenissen mogen, neen, moeten gekoesterd worden. Een Antwerpsupporter, met al wat jaren op de teller, zal zeker refereren naar ‘het mirakel van Vitosha’ de dato 26 september 1996. In minuut 89 stond het nog 1-3 voor de bezoekers maar tweemaal Nico Claesen en een doelpunt van Raphaël Quaranta in minuut 95 zorgden in extremis nog voor een ommekeer waar de remontada van FC Barcelona tegen Paris Saint-Germain (8 maart 2017) een makkie bij lijkt.

Of wat te denken van snookerspeler Dennis Taylor, met zijn opvallende bril, die in 1985 dik op achtervolgen aangewezen was in de finale van het WK tegen de absolute nummer één, Steve Davies. De titel werd beslist op de allerlaatste zwarte bal en Dennis Taylor kroonde zich tot wereldkampioen.

Foto BBC

Maar het hoeven niet allemaal onwaarschijnlijke wederopstandingen te zijn. We waren er zelf getuige van, de titel in het jaar 2000, de eerste sinds 1989. In een beklijvend duel met wie anders dan toen nog Noliko Maaseik en in het toen gloednieuwe Schiervelde zorgde deze titel voor een ware explosie.

In dit korte rijtje van exploten mag vanzelfsprekend het behalen van de Top Teams Cup niet ontbreken, nu inmiddels twintig jaar geleden. Vorige maand publiceerden wij in de rubriek ‘van onder het stof’ reeds een artikel over de halve finale (link). Op zondag 17 april 2022 lezen jullie op de website een impressie over de gewonnen finale.

Knack Volley Roeselare wil deze unieke prestatie en zij die hiertoe bijdroegen op gepaste wijze eren met een jubileumwedstrijd aanstaande dinsdag 19 april 2022 tegen Lindemans Aalst. Alle ex-spelers en leden van de staff werden uitgenodigd aan de feestdis en velen zullen present tekenen. Bovendien zal Knack Volley Roeselare voor deze gelegenheid spelen in het shirt van toen (met een hedendaagse update natuurlijk). Vergis je dus niet, onze ploeg is die in het geel en blauw.

Dit shirt wordt zeker en vast een collectorsitem en kan dan ook vanaf woensdag 20 april om 12.00 uur in een ‘limited matchworn edition’ aangekocht worden.

Het wordt zonder twijfel opnieuw een uniek moment, mis dit niet en schreeuw Knack Volley naar het thuisvoordeel in de titelfinales.

DeePee 16/04/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.