Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Knack Volley is klaar voor de Play Off Finals

Zaterdagavond viel het doek over de ‘voorcompetitie’ in de EuroMillions Volley League. Knack Volley sloot met een ‘propere’ 0-3 overwinning bij BDO Haasrode Leuven  (17-25, 18-25, 21-25) een héél sterke prestatie in de Champions Final 4 af. Zijn vijfde ‘clean sheet’ op zes wedstrijden. Niet tegen Janneke en Mieke maar tegen de andere teams uit de top vier van de reguliere competitie. Enkel op bezoek bij Greenyard Maaseik kwam het tot een vijfsetter. Met een gewonnen punt voor Knack Volley blijven we nog steeds van oordeel. Maaseik daarentegen sluit zijn voorcompetitie wellicht met een wrange nasmaak af. Vorige week incasseerde het in de Tomabalhal zijn zwaarste nederlaag van het voorbije seizoen (3-0). En zaterdag volgde een nieuwe pijnlijke nederlaag, nu in eigen huis, tegen het Decospan Menen van coach Frank Depstele. Dat gedwongen zonder Martijn Colson moest aantreden (schorsing één speeldag) maar er toch in slaagde de thuisploeg op de knieën te krijgen (28-30, 25-17, 19-25, 21-25). We konden de vele excuses na die nieuwe nederlaag al voorspellen: deze wedstrijd had geen enkele betekenis meer voor ons, we waren reeds geplaatst voor de finale Play Off Finals, we kenden het resultaat van de wedstrijd van Roeselare in Leuven al vooraf, alle spelers kwamen zo nogmaals aan de beurt, enz…  Dat het fiere Maaseik de Play Off Finals moet starten na twee duidelijke nederlagen op rij, daar wordt even met geen woord over gerept.

Knack Volley Roeselare en Greenyard Maaseik strijden de volgende twee à drie weken voor de 21ste maal om de landstitel. Van de vorige twintig edities won Roeselare er acht. Vier gestart met het thuisvoordeel, vier waarbij Maaseik startte met het thuisvoordeel. Maaseik won twaalf edities tegen Knack Volley Roeselare. Overwinningen die vooral dateren uit de periode Anders Kristiansson-Vital Heynen. Negen maal gestart met het thuisvoordeel, driemaal wanneer Roeselare het thuisvoordeel had. Dat er nu vooral naar de laatste editie wordt verwezen vinden we nogal overdreven. Die landstitel werd niet gewonnen door Maaseik, of verloren door Roeselare, het is maar hoe je het bekijkt, omwille van het uit- of thuisvoordeel. Wie het volleybal dat jaar van dichtbij volgde zal wel weten wat we hiermee bedoelen…

Zaterdagavond om 20.30u is het dan eindelijk zover. Knack Volley Roeselare is er zeker klaar voor. Met slechts twee verliesmatchen, één in de reguliere competitie en één in de Champions Final 4, mag het zich een terechte titelkandidaat noemen. Het team is er klaar voor en wil na bekerwinst ook de schaal als landskampioen binnenhalen. Alle blessures of kwaaltjes allerhande zijn verleden tijd. Matthijs Verhanneman speelde zaterdag opnieuw als een dartel veulen.  De spelers zullen natuurlijk de aanmoedigingen van hun trouwe supporters missen. Maar er wordt volop gewerkt om het supportersgevoel in de zaal te krijgen. Dus nogmaals een oproep om spandoeken te maken en die op tijd binnen te brengen (zie: https://knackvolley.be/nieuwsitem/tomabelhal-maakt-zich-klaar-voor-de-play-off-finals/ ).

En oh ja, Knack Volley verloor dit seizoen in de Belgische competitie nog geen enkele wedstrijd in een lege Tomabelhal. Zou het dan toch de Tomabelhel zijn voor de tegenstanders?

Alle finalewedstrijden komen live op Telenet, Proximus, VOO en Sporza livestream

eejo 01/04/2021

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.