Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Een teleurstellende nederlaag voor Knack Volley

De aandachtige volleyballiefhebber zal ongetwijfeld opgemerkt hebben dat er toch verdacht veel gelijkenissen te vinden waren in de voorbeschouwingen van beide ploegen. Zowel ‘DeePee’ als ‘Pip’ konden elkaar vinden en dit zowel inhoudelijk als qua keuze van een gepaste illustratie:

link voorbeschouwing Knack Volley, link voorbeschouwing Greenyard Maaseik.

Bij de bezoekers bleef Gilles Lomba in burgerkledij, bij Knack Volley was dit het geval voor François Lecat. Beide spelers hadden hiervoor een verschillende reden. Bij de Belgische Fransman of Franse Belg was het een blessure die hem van het terrein hield. Bij onze hoekaanvaller lagen de kaarten helemaal anders.

Niet de meest in het oog springende official gedurende een volleybalduel is de wedstrijdcommissaris, zijn naam wordt door de speaker ook steevast als laatste vernoemd. De rol van deze bijna ceremoniële functionaris beperkt zich, heel kort door de bocht, quasi tot het controleren indien de spelers die op het wedstrijdblad vermeld worden speelgerechtigd zijn, over de nodige spelerslicentie beschikken. En idem dito voor de personen die tot de staff behoren.

Deze schijnbaar eenvoudige opdracht heeft toch wel zijn belang, zeker wanneer het gaat over uitgestelde wedstrijden. Dit was dan ook de reden waarom onze in januari aangeworven hoekaanvaller niet in spelersplunje verscheen: op het ogenblik van het oorspronkelijk duel maakte François nog geen deel uit van Knack Volley. In tegenstelling tot Renet Vanker die dus wel, althans voor deze confrontatie, speelgerechtigd was. Een team dat hierbij in de fout zou gaan wordt bestraft met een forfaitnederlaag en Knack Volley Roeselare had zijn administratieve zaken goed op orde om dit te vermijden.

Greenyard Maaseik kon beroep doen op zijn basisopstelling, Knack Volley hield Matthijs Verhanneman preventief nog een weekje op de bank. De Tomabelhal was mooi gevuld en we keken vol belangstelling uit naar deze strijd die ogenschijnlijk zijn belang had voor het verwerven van de eerste plaats in de reguliere competitie. Maar los daarvan zou de winnaar vooral eerder een mentaal voordeel kunnen halen met het oog op het verdere verloop van de competitie.

De kans dat dit sfeerverslag ooit in de rubriek ‘van onder het stof’ opnieuw naar boven komt is miniem tot onbestaand.

In set één kwam de thuisploeg kort aan het commando bij 6-5 (ace Rune Fasteland) maar moest na alweer een blok op onze hoofdaanvaller de leiding afstaan bij 9-10. Aanvallend liep het verder heel stroef en kon de vice-kampioen stelselmatig zijn voorsprong uitbouwen: 10-13, 11-15. Een netrolace van Gustavo Bonatto schonk Greenyard Maaseik de geruststellende 15-22 en finaal was het Jolan Cox die met zijn vierde punt de eindstand vastklonk: 19-25.

De betere start in set twee was voor Knack Volley en hiervoor konden we rekenen op een uitstekende Pieter Coolman: 6, 7 en 9-4. Maar met Jolan Cox aan het serveerkanon maakten de mannen in het rood een 10-5 ongedaan (11-11). Opnieuw Pieter Coolman zette een muur op de bezoekende hoofdaanvaller en gaf hiermee het sein naar setwinst: 16-13. Bij 19-14 leek de strijd voor setwinst beklonken en dit werd bevestigd naar aanvankelijk 25-20. Maar daar stak de videochallenge terecht een stokje voor zodat we pas iets later 25-21 konden noteren.

Foto’s Bart Vereecke

In set drie moest Knack Volley al snel de wet van de sterkste ondergaan: 5-10. Op karakter kon de kloof ei zo na gedicht worden (14-15). Maar opnieuw haalde het team van coach Fulvio Bertini zijn slag thuis met duidelijke 19-25 winst.

Ook set vier kende aanvankelijk een snelle voorprong voor Greenyard Maaseik (3-8). Het werd met een typische Jan Martinez-duwbal ook nog 5-10. Deze werd door scheidsrechter Maarten Gysel als correct, of misschien beter gezegd niet foutief, beoordeeld tot grote woede van kapitein Stijn D’Hulst die er een geel karton aan overhield. Knack Volley knokte zich weer in de wedstrijd via 12-13 en 13-14. Maar ook Stijn van Schie, die in het setbegin Michiel Ahyi was komen vervangen, kon het tij niet keren en een netserve van Mathijs Desmet (23-25) verwees ons teleurgesteld naar het Sportkaffee.

Foto’s Bart Vereecke

Volgens de website van de EuroMillions Volley League wacht ons dus een confrontatie tegen ploeg in vorm en Bekerwinnaar Caruur Gent dat de maat nam van Volley Haasrode Leuven. De komende dagen zullen uitwijzen indien dit wordt bevestigd.

Foto’s Bart Vereecke

Foto’s Jan Vanmedegael

matchreport KNACK-Maaseik 05-03-2022

Brilsmurf 06/03/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.