Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Wat staat er zaterdagavond op het spel in de Tomabelhal?

(Drinkt Vladimir Poetin bier?)

 

Het zal de lezer niet ontgaan zijn dat er, naast de gruwel die zich afspeelt in Oekraïne, momenteel ook een discussie woedt over het feit of sport zich losgekoppeld van de politiek moet houden? De feiten zijn echter dat sport onlosmakelijk ook met politiek te maken heeft. De voorbeelden zijn legio waarbij politieke leiders, van al dan niet democratische landen, sportgebeurtenissen ter meerdere eer en glorie van zichzelf en ook wel een beetje van het vaderland uitmelken. Net zoals ze graag gezien worden op een selfie met succesvolle ondernemers (soms à la L&H) gaan ze ook graag op de foto met medaillewinnaars. Anderzijds kan sport enkel overleven bij de gratie van de politiek waarbij de ene sporttak al guller bediend wordt dan de andere, rechtevenredig in verhouding tot de volkspopulariteit.

Maar de politiek zou zich ook kunnen spiegelen aan de sport. We deelden op onze persoonlijke facebookpagina met volle overtuiging onderstaande foto:

Ook de duels tussen de twee grote rivalen van het Belgische volleybal, Knack Volley Roeselare en Greenyard Maaseik, kunnen een bron van inspiratie zijn. De vriendschap, buiten het volleybalspeelveld, tussen de inmiddels van het volleybaltoneel verdwenen Jelte Maan en Hendrik Tuerlinckx (zaterdag goed voor zomaar eventjes 38 punten!) hield stand ondanks hun soms felle strijd tussen de lijnen.

En waar in het verleden, in het heetst van de strijd, het tussen beide supporterslegioenen soms bitsig aan toeging, maar in de loop van de laatste jaren de scherpe kantjes gelukkig wat aan het verdwijnen zijn, toch was er steeds plaats en tijd om na de wedstrijd de adrenaline te laten dalen door bij een pot of pint even na te kaarten. En dit zonder verbaal oorlogsgeweld te gebruiken maar oor te hebben voor de frustraties van de andere partij en gemeende bemoedigende woorden te delen. Want het is zoals in een familie, het klinkt en botst al eens, maar finaal heb je elkaar nodig!

We vrezen dat de Russische zwarte gordel, Vladimir P, niet direct volley-minded is en bovendien geen tijd zal hebben. En gezien de Belgische regering het luchtruim heeft afgesloten voor Russische vliegtuigmaatschappijen is het een illusie dat we hem zouden mogen verwelkomen om na de wedstrijd, ongeacht de winnaar, een Filou of Touché te drinken om de adrenaline  en het testosteronniveau te laten zakken maar bovenal zijn gezond verstand terug te vinden.

Wat staat er zaterdagavond op het spel in de Tomabelhal? De eerste plaats in de reguliere competitie! En hiervoor heeft Knack Volley Roeselare nog één punt nodig. Greenyard Maaseik moet mikken op de volle buit van drie punten om op de eerste plaats te eindigen. Want dan tellen de aantal gewonnen wedstrijden. Bij verlies dreigen de Limburgers naar plaats drie te tuimelen, ten koste van Menen.

In de eerste clasico van dit seizoen haalde het team van toen nog coach Joel Banks het nipt in een vijfsetter. In de tweede, en normaal gesproken niet laatste, van het seizoen kan het evenzeer dezelfde kant opgaan. Maar inmiddels hebben we uit de voorbije Bekerfinales geleerd dat het gevaarlijk is boude voorpellingen te maken. En dus doe je er goed aan zelf getuige te zijn van deze clash. Afspraak om 20.30u in de Tomabelhal.

En eigenlijk kom je best wat vroeger. We vieren namelijk samen met Brouwerij Vanhonsebrouck het einde van Tournée Minérale! In de foyer kan je voor de wedstrijd genieten van een gratis Filou.

DeePee 03/03/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.