Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Een beeld zegt meer dan duizend woorden ofte het Picture Superiority Effect

Het is simpel: mensen herinneren zich beelden beter dan woorden, vooral over een langere periode. Dit fenomeen heet Picture Superiority Effect. Het verwijst naar het idee dat je concepten, die je leert door het bekijken van beelden, gemakkelijker en beter opslaat dan concepten die je leert door het lezen van tekst.  (bron: https://www.houthoff.com/-/media/houthoff/publications/svanhecke/blogpost-een-beeld-zegt-meer-dan-duizend-woorden.pdf )

Henrik Ibsen zei als eerste dat “duizend woorden niet dezelfde indruk nalaten als een enkele daad”. Na zijn dood in 1906 werd dit citaat geplagieerd en geparafraseerd naar de huidige versie.

Toch zullen huisfotograaf Guy Van Gilsen en regisseur/initiatiefnemer van dienst, onze Brandmanager, Stijn Dejonckheere dergelijke wetenschappelijke benaderingen en overwegingen niet nodig gehad hebben bij de realisatie van twee unieke fotoshoots. Bijlange niet, maar wat kan er beter het idee van de samenwerking tussen Knack Volley en Bevo Roeselare illustreren? (https://knackvolley.be/nieuwsitem/wijzigingen-in-het-west-vlaamse-volleyballandschap/ )

Daarom werden de spelers en speelsters van beide teams opgetrommeld om eerst afzonderlijk deel te nemen aan een professionele fotoshoot om finaal ook de gezamenlijke foto’s te realiseren. De lat (of moeten we zeggen ‘het net’?) werd voor beide ploegen even hoog gelegd als het over setting, styling, oog voor details en afwerking ging. Met een ronduit schitterend eindresultaat dat je kan ontdekken op deze Flickr-pagina.

De foto’s van Bevo Rekkenshop Roeselare zie je hier.

 

Mocht je je afvragen waarom de spelers en speelsters met een gouden volleybal plaatsnamen op een troon dan heeft dit niets te maken met één of andere verkiezing of kroning maar is dit louter een dikke knipoog naar de viering van ons jubileumjaar in 2024. Daarover berichten we later nog uitvoerig.

De lancering van deze foto’s valt niet toevallig op een dag net voordat beide ploegen opnieuw een wedstrijd afwerken in de Tomabelhal. Bevo Rekkenshop Roeselare speelt dus morgen zondag 12 november om 14:00 uur tegen Volley Noorderkempen, Knack Volley Roeselare om 18:00 uur tegen Greenyard Maaseik. De opmerkzame supporters zullen er trouwens zonder twijfel meerdere foto’s spotten uit deze fotoshoots.

VOLLEY #VANRSL is dus geen loos begrip of een theoretisch concept maar een mooie realiteit die zeker nog niet aan zijn eindstation zit. Beide teams zijn nog in de running voor de Beker van België….het zou dan ook een unicum zijn dat beiden op zaterdag 10 februari in het Sportpaleis staan……dromen getuigt toch van ambitie? En die ambitie spat ook af van de foto’s die we graag met jullie delen.

DeePee 11/11/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.