Jeugdnieuws, Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Wijzigingen in het West-Vlaamse volleyballandschap

                                                                   

  • Dames Liga A team Hermes Rekkenshop Oostende wordt Dames Liga A team Bevo Roeselare.
  • Vanaf het seizoen 2023-2024 heeft Roeselare zowel een heren- als damesteam in de hoogste klasse van het Belgisch volleybal in huis.
  • Knack Volley Roeselare en Bevo Beobank Roeselare richten samen het volleybalcollectief Volley#VANRSL op en gaan een nog nauwere samenwerking aan met als doel beide clubs groeipotentieel te bezorgen en Roeselare nog nadrukkelijker als volleybalhoofdstad van België op de kaart te zetten.

Voorzitter Philippe Develter van Hermes Rekkenshop Oostende: “Als club evalueren we geregeld onze werking en zijn daarbij tot de conclusie gekomen dat een heroriëntatie van onze doelstellingen en accenten aangewezen werd. Dit had voor gevolg dat we de moeilijke beslissing hebben genomen om niet langer een Liga A team in te schrijven voor het volgend seizoen.

Om alle misverstanden uit de weg te ruimen benadruk ik dat Hermes Oostende niet ophoudt te bestaan maar dat enkel het Liga A team verdwijnt.

Het bestuur en ikzelf vonden het echter uitermate belangrijk om onze kern enerzijds een waardig alternatief te bieden en anderzijds een oplossing te zoeken voor een blijvende, sterke aanwezigheid van één groot West-Vlaams damesteam in Liga A.

We zijn dan ook zeer verheugd dat we bij de mensen van Bevo Beobank Roeselare gehoor vonden en onze beslissing in een positief verhaal kunnen brengen voor onze speelsters en het West-Vlaamse volleybal.”

Het fanionteam van Bevo Beobank Roeselare draait al enige jaren mee in de (sub)top van Eerste Nationale. De ploeg staat momenteel zelfs tweede en dus minstens virtueel al vrij dicht bij Liga A.

Er bood zich met de toenadering vanuit Hermes Rekkenshop Oostende een mooie opportuniteit aan om het verhaal enerzijds te versnellen en anderzijds ook grondig te kunnen uitwerken. Het is immers nooit makkelijk een ploeg uit te bouwen als je maar in april weet dat je het seizoen nadien in de hoogste reeks moet aantreden. De resultaten van de gepromoveerde ploegen wijzen trouwens aan dat het niveauverschil tussen beide reeksen heel aanzienlijk is.

Bevo Beobank Roeselare-voorzitter Geert Sintobin : “Met onze jeugdwerking zijn we al heel wat jaren nationale top. We willen dat ook absoluut zo houden. Blijven streven naar de beste jeugdwerking van het land blijft dan ook onze hoofdambitie. Een club heeft voor zijn jeugd echter ook een uithangbord en een droomstreefdoel nodig. Liga A spreekt daarbij nu eenmaal nog meer tot de verbeelding dan 1ste Nationale. Ik ben dan ook blij dat ons bestuur unaniem ja zei tegen deze mooie kans.”

In het verlengde van dit nieuws verstevigen Bevo Beobank Roeselare en Knack Volley Roeselare hun banden. Er wordt al langer tussen beide clubs nauw samengewerkt voor wervingsacties in scholen en voor de opleiding van de allerkleinsten. Dit wordt verdergezet en uitgebreid met een gezamenlijke ambitie om van Roeselare dé volleybalhoofdstad van België te maken, zowel voor heren als voor dames.

Beide clubs fuseren dus niet maar gaan maximaal samenwerken onder de vlag van het nieuwe volleybalcollectief.

Knack Roeselare-voorzitter Rik Vervisch: “We bekijken elk domein waar we tot een synergie kunnen komen. We spreken dus op het vlak van opleiding (trainers, jeugd), best practices en ervaringsuitwisseling, uitbouw van de volleybal community … maar ook op commercieel vlak. Heel wat lokale bedrijven sponsoren reeds één of beide clubs. Door samen te werken binnen Volley#VANRSL kan hen nog meer en betere return aangeboden worden. We zijn er rotsvast van overtuigd dat we met dit inhoudelijk en commercieel sterk verhaal nog meer stevige partners kunnen vinden die beide clubs in hun groeiambities zullen ondersteunen. Met een heren- en damesteam op het hoogste niveau wordt Roeselare echt de volleybal-stad van Vlaanderen en zelfs België.”

Hermes voorzitter-Philippe Develter : ”Praktisch gezien betekent dit dus dat onze Liga A ploeg doorgaat tot het einde van dit seizoen. We willen ook benadrukken dat de sportieve onderhandelingen tussen beide teams vooral te danken zijn aan de onvoorwaardelijke inzet van onze sportief manager Lieven Louagie. Hij zal trouwens volgend seizoen mee de overstap maken om er aan het nieuwe team te bouwen”.

Geert Sintobin: “Deze nieuwe ploeg wordt een mix van Hermes en Bevo-speelsters aangevuld met enkele nieuwe elementen. Ik wil daarbij graag mee geven dat er bij Bevo Beobank geen enkele ploeg moet verdwijnen en dat er geen enkele speelster plaats moet maken. Integendeel, er komt in onze familieclub nog een extra topploeg bij, met bijkomende ontwikkelkansen voor de meest getalenteerde en ambitieuze Bevo-speelsters. Fantastisch trouwens ook dat samen met Lieven Louagie ook sponsor Rekkenshop mee overkomt naar Roeselare. We krijgen er op die manier voor onze nieuwe topploeg meteen een sterke en geëngageerde commerciële partner bij.”

Het eerste seizoen wordt gezien de tijdsdruk een overgangsjaar maar op termijn zal ook bij de dames “jong en Belgisch talent” de basis van alles vormen. Minstens een stevige middenmoter worden is de ambitie van de nieuwe ploeg.

Rik Vervisch : ”Zoals het in een samenwerking hoort zal de nieuwe Liga A-ploeg het eerste seizoen haar trainingen en thuiswedstrijden verdelen over de vaste thuisbasis sporthal Beveren én de Tomabelhal.

Ook Stad Roeselare reageerde enthousiast op de nieuwe plannen van Knack en Bevo en zegde haar volle steun toe.

Schepen van Sport José Debels : “Met Knack Volley heeft stad Roeselare sinds jaren een sportief en succesvol partnership met een win-win voor beide partijen. Daarnaast is ook de samenwerking met de dames van Bevo Beobank Roeselare uitstekend. We zijn dan ook zeer verheugd mee onze schouders te kunnen zetten onder het volleybalcollectief Volley#VANRSL. Als drie evenwaardige partners willen we elkaar versterken. Roeselare gelooft zowel in breedte- als topsport bij mannen én vrouwen, op basis van gelijkheid, wat ook terecht overal hoog op de maatschappelijke agenda staat. De volleybaltoekomst oogt mooi in Roeselare!”

Contacten en vragen :

Hermes Rekkenshop Oostende :

Philippe Develter – voorzitter (0496/40 73 95 – apotheek.develter@telenet.be )

Bevo Beobank Roeselare :

Geert Sintobin – voorzitter (0498/92 91 00 – voorzitter@bevoroeselare.be )

Knack Roeselare :

Rik Vervisch – voorzitter (0475/44 51 33 – rik.vervisch@knackvolley.be )

 

Hermes Oostende-Bevo Roeselare-Knack Roeselare 12/01/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.