Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

De teller staat opnieuw op nul

In één van onze laatste berichten maakten we de cijfermatige balans op van het voorbije kalenderjaar. Dat kalenderjaar begon met een 0-3 overwinning bij Volley Haasrode Leuven. Dat we, bij het zien van de seizoenskalender 2022-2023, het nieuwe kalenderjaar met eenzelfde verplaatsing aanvatten verwonderde ons totaal niet. En de copy/paste-techniek van de kalendermaker kennende zal er wellicht voor zorgen dat dit ook in 2024 opnieuw het geval is.

Maar los van deze reflectie is het wel een feit dat voor iedereen de teller van de overwinningen en verliespartijen opnieuw op nul wordt gezet.  Dus ook voor Volley Haasrode Leuven én voor Knack Volley Roeselare.

In de rangschikking prijkt de ploeg van Hendrik Tuerlinckx en Matthias Valkiers, na de 3-1 winst tegen Waremme Volley, op een gedeelde tweede plaats. Het heeft weliswaar één duel meer gespeeld dan Greenyard Maaseik dat hen vergezelt. Hun libero Bert Dufraing neemt in de statistieken, na onze Dennis Deroey, de tweede plaats in. Opposite Hendrik Tuerlinckx moet voorlopig vijf collega’s voor zich dulden. Met 1,4 aces per gespeelde set achtervolgt het Lindemans Aalst en Knack Volley Roeselare (elk 1,7 aces per set).

Het VHL-Prediner menu (*), voorafgaand aan de wedstrijd, ziet er alvast veelbelovend uit en wordt geserveerd vanaf 18u.

Maar zonder twijfel zal coach Kris Eyckmans en zijn spelers hun achterban een toemaatje willen schenken door één of meerdere punten af te snoepen van de autoritaire leider. Maar met een cruciale Europese verplaatsing naar Tours VB in het verschiet, om alsnog in de running te blijven voor een volgende ronde in de Champions League competitie, zal ook coach Steven Vanmedegael rekenen op een (om in de nieuwjaarssfeer te blijven) ‘klinkende’ prestatie van zijn spelers.

 

(*)http://volleyhaasrodeleuven.be/VHL-Prediner-Pagina.php?&prd_datum=2022-10-15

 

 

 

DeePee 04/01/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.