Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Overwinning nummer 23 voor Krack Volley

Op 9 januari 2022 opende Knack Volley zijn jaarrekening met een 0-3 overwinning bij Volley Haasrode Leuven. Verder rekenen en tellen leert ons dat in de vaderlandse competitie, tot voor het duel in Achel, Krack Volley aan 22 winstpartijen zat tegenover slechts vier nederlagen (waarvan zelfs twee in de belle). Tegenover de 66 gewonnen sets stonden er amper 11 verliessets. Deze graad van efficiëntie heeft voor gevolg dat de Krack-spelers niet altijd bovenaan terug te vinden zijn in de individuele klassementen die vaak eerder op kwantiteit focussen.

We citeren anderzijds ook uit een krantenartikel dat verscheen na de overwinning in Maaseik: “Maaseik moest de kelk tot de bodem ledigen, want de bezoekende B-ploeg zette in set vier nog de kers op de taart”. Nu moet men ondertussen toch al wel geleerd hebben dat er bij Krack Volley geen sprake is van een B-ploeg, enkel van de Brede kern! En daar deed coach Steven Vanmedegael weer beroep op want op het wedstrijdblad was er geen spoor van Pablo Kukartsev die ongetwijfeld eerder met zijn gedachten bij de nakende geboorte is. Evenmin vonden we Seppe Rotty terug op het wedstrijdblad. En dus was het aan Michiel Ahyi, Simon Plaskie, Maicon Leite, Märt Tammearu, Sander Depovere en Rune Fasteland om overwinning nummer 23 proberen binnen te halen.

Tectum Achel vocht voor wat het waard was maar schoot in alle onderdelen tekort. Enkel hoofdaanvaller Ulrik Dahl kon goede cijfers voorleggen (13 op 21). Bij Krack Volley waren Michiel Ahyi (14 punten), Märt Tammearu (topscorer met 15 punten), maar zeker ook Maicon Leite (5 op 6, maar ook drie blocks en zeker de drie aces niet vergeten) goed bij schot. Vooral in dit laatste onderdeel konden de blauwe mannen excellente statistieken voorleggen: 74 services, slechts zeven missers maar wel tien aces!! Als dat geen serveerefficiëntie is?

De startrotatie bleef elke set identiek met spelverdeler Sander Depovere op positie 1. Wel deden we nog een vreemde vaststelling: het duurde tot 21-24 in de tweede set vooraleer door coach Jan Vanvenckenray een eerste time-out werd aangevraagd.  Dat Steven Vanmedegael deze onderbrekingen niet nodig had laat zich ook wel raden.

Achel: Dahl (13), Koen Van Den Borden (5), Janis Medenis (4), Arnor Van Leemputten, Max Staples (13), libero: Marijn Claes, Dion Verweij (7). Vielen in: Ward Van Dyck (1), Sam Gortzak, Michiel Fransen (2), Ruben Duwaerts.

Roeselare: Michiel Ahyi (14), Rune Fasteland (7), Simon Plaskie (3), Sander Depovere (1), Märt Tammearu (15), libero: Deroey, Maicon Leite Costa (11). Vielen in: Matthijs Verhanneman (4).

En zo eindigde het kalenderjaar op de wijze waarop het ook begon: met een 0-3 overwinning (20-25, 21-25, 16-25). Krack Volley prijkt bovenaan de rangschikking met 27 gewonnen en 3 verloren sets. Proficiat!

Artikel Rik Bekaert – Krant van West-Vlaanderen

Artikel Lars Aussems – Het Belang van Limburg

 

Brilsmurf 21/12/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.