Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

De prijs van de winnaar…

Het duel tegen de Poolse landskampioen betekende voor Knack Volley Roeselare zijn 145ste duel in zijn 20ste Champions League campagne.

Jubilaris van de dag, kapitein Matthijs Verhanneman, mag vanaf nu citeren dat hij de kaap van 100 Champions League wedstrijden in het Knack Volley Roeselare shirt bereikt heeft. Bovendien was hij, langs beide zijden van het net, de enige speler die ook op het wedstrijdblad stond van het eerste en enige duel dat dateert uit oktober 2007. Het verslag van deze confrontatie haalden we enkele dagen geleden van onder het stof waarin hij geen basisplaats kreeg omdat zowel Benjamin Hardy (AUS) als Frantisek Ogurcak (SLO) tussen de lijnen stonden.

In zijn voorbeschouwing zag Sam Deroo geen enkele kans voor Knack Volley Roeselare, evenmin als voor Greenyard Maaseik:  “Maaseik en Roeselare hebben geen enkele winstkans”.  Inmiddels is gebleken dat hij in elk geval de nagel op de kop sloeg wat betreft de winnaar van het eerste duel van de avond.

In deze tijden, waarbij coachingstijl toch wel aan de orde van de dag is, ontsnapten coaches Steven Vanmedegael en Andrea Gardini niet aan onze aandacht. ‘Gardo’, zoals de bezoekende coach ook wel genoemd wordt, speelde zelf een indrukwekkend palmares bijeen. Meer hierover en over zijn coachingcarrière, -aanpak en -visie lees je hier.

Rune Fasteland behield het vertrouwen van zijn coach na zijn prima partij tegen Friedrichshafen. Bij de Poolse kampioen stonden twee Olympisch Kampioenen in het team: Benjamin Toniutti en Trévor Clevenot. Onder impuls van een sterke Mathijs Desmet, die op hoog niveau afwerkte, kon Knack Volley tot halverwege de eerste set zijn voet zetten naast die van de bezoekers. En met de bijdrage van Michiel Ahyi sprokkelden we zelfs de 12-10 bij elkaar. Maar met de 37-jaringe Jirii Gladyr aan de achterlijn werd onze defensie aan diggelen geserveerd en dit had voor het scoreverloop fatale gevolgen: 12-15. JASTRZEBSKI Wegiel was duidelijk op de gewenste temperatuur gekomen en stoomde, ondanks fel verweer van ons team (16-18), door naar zware cijfers in set één: 18-25. De statistieken leren ons echter dat vooral serverend het verschil werd gemaakt want bij Knack Volley was de risicobalans bij het serveren serieus negatief (acht missers tegen nul aces) terwijl dit bij het Poolse team fenomenaal bleek (2 aces en slechts één enkele misser). Over de volledige wedstrijd zouden ook het aantal kill blocks een duidelijk verschil aantonen: drie tegenover elf stuks voor het team van Andrea Gardini.

Ook in set twee liep het aanvankelijk voortvarend voor Knack Volley en dit noodzaakte de bezoekende coach, bij 8-4, naar zijn eerste time-out te grijpen. Rustig en met overleg, zoals het een moderne coach betaamt, probeerde hij zijn trein weer op de rails te krijgen. Hij werd weliswaar niet geholpen door een falende hoofdaanvaller Jan Hadavra die zeer povere statistieken presenteerde. Maar zijn ploegmakkers leden niet aan dezelfde ziekte en met gevarieerd serveerwerk, imponerende verdedigingsacties en dito aanvallen trokken ze het laken snel weer naar zich toe: 12-16. Zelfden zagen we in de Tomabelhal een dergelijk gevarieerd serveergamma gepresenteerd, een masterclass. De balans bij de thuisploeg was op dat vlak heel wat beter dan in de eerste set (drie aces tegenover vier missers) maar opnieuw moesten ze ook in dit spelonderdeel het onderspit delven (vier aces en twee missers). Na de 18-25 oogde de eindstand in set twee wel iets beter: 20-25.

Set drie werd dan ook de meest spannende en dit weerspiegelt zich vanzelfsprekend in de eindstand: 23-25. Na de 4-2 stormden Trévor Clevenot en Tomasz Fornal heel fluks naar 7-9. Maar met het mes tussen de tanden wilde Matthijs Verhanneman en de zijnen niet wijken: 12-11. Weer teisterde de Poolse muur onze aanvallers (15-18) maar de ingevallen Stijn van Schie gaf ze lik op stuk (19-20) en de derde ace in deze set van Michiel Ahyi bracht Knack Volley opnieuw op gelijke hoogte (20-20). Enkele kostelijke missers in money-time konden echter niet meer rechtgezet worden en ondanks een ace van Sander Depovere voor 23-24 werd de prijs van de winnaar terecht overhandigd aan de bezoekers.

Met 16 punten kroonde Tomasz Fornal zich tot puntenkoning, net voor Michiel Ahyi die het met eentje minder moest doen. Helaas krijg je voor moedig verweer geen punten en moeten we Sam Deroo in zijn voorspelling helaas gelijk geven en kon onze jubilaris niet met een prijs de kleedkamers intrekken.

Er viel Knack Volley echter weinig te verwijten, het streed voor wat het waard was maar moest ootmoedig het hoofd buigen voor een beresterke tegenstander. Deze mogelijkheden zullen komende zaterdag, tegen Caruur Gent, meer tot hun recht komen en we hopen in ons volgend verslag te kunnen schrijven dat de prijs van de winnaar (drie punten) deze keer in onze sporttas terecht komt.

Wedstrijdverslag CEV website

Foto’s van Jan Vanmedegael

Foto’s van Jo Naert

Foto’s van Bart Vereecke

Matchreport KNACK – Jastrzebski 

Brilsmurf 15/12/2021

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.