Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Ziraat Bank Ankara komt met ambitie naar de Tomabelhal

Ziraat is lange tijd een middenmoter geweest in de Turkse competitie. Gedoemd om in de schaduw te blijven van grootheden als Galatasaray, Fenerbahce en stadsgenoot Halkbank Ankara, allemaal vroegere CL-tegenstrevers van Knack Volley.  Maar drie jaar terug kreeg de ploeg een stevige financiële en sportieve injectie. Met resultaat: drie kampioenstitels op rij. Ook in de Champions League deden ze het voortreffelijk: telkens een tweede plaats in hun poule.

Ziraat is een typische Turkse topper: een mengeling van ervaren en jonge Turkse talenten aangevuld met enkele (zeer) ervaren buitenlanders. Setter Arslan Eksi (°1985) verdiende zijn adelbrieven niet alleen in Turkije, maar ook in Novosibirsk en Friedrichshafen. Op de opposite  maakt Wouter Ter Maat (°1991) het mooie weer. Na Berlin en Paris kwam de Nederlander drie jaar geleden bij Ziraat terecht, met drie titels als gevolg.

Het middencompartiment is Turks, maar op de hoeken heeft de Turkse kampioen keuze, talent en ervaring zat. De Cubaan Oreal Camejo (°1986) verdiende zijn strepen bij Novosibirsk en Sint-Petersburg, de Argentijn Luchi Vincentin (°2000) behoort tot de Argentijnse Olympische selectie en de Nederlander Bennie Tuistra (°2000) speelde in Tourcoing. Maar de absolute blikvanger is zonder twijfel de Amerikaan Matt Anderson (°1987): Modena , Kazan (6 jaar!), Sint-Petersburg en Perugia. De Tomabelhal is vertrouwd terrein voor deze klasbak: hij speelde hier al drie keer met Kazan.

Knack Volley heeft één mentaal voordeel: Turkse ploegen liggen ons. Niet voor hartlijders en ambiance troef op en naast het veld, maar op het einde steeds een goed resultaat.  Maar deze keer zal het toch kwestie zijn van meteen bij de pinken te zijn. Het Turkse team wil opnieuw de tweede plaats in de groep claimen en zal ongetwijfeld met die instelling op de taraflex komen.

Je kan deze volleybal-battle live bijwonen door snel naar TICKETS te surfen en je ticket(s) vast te leggen. Doen!

Knack Volley versus Ziraat Bank Ankara: donderdag 23 november om 20.30u in de Tomabelhal.

GDI 20/11/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.