Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Zelfs roteren kan Knack Volley niet deren

Knack Volley startte de topper bij het tweede gerangschikte Caruur Gent met  Stijn D’Hulst, Michiel Ahyi, Maicon Leite, Märt Tammearu, Simon Plaskie, Pieter Coolman en libero Dennis Deroey. Coach Vanmedegael wijzigde zijn ploeg dus op drie plaatsen. Bij Caruur Gent zagen we de vertrouwde namen verschijnen: Jente De Vries, Chris Oginck,  Tobias Kjaert, Gilles Vandecaveye, Kobe Brems, Martijn Colson en libero Niklas Breilin

Beide ploegen hielden elkaar een set lang mooi in evenwicht. Knack Volley kon in de beginfase wel  1-3 uitlopen, maar de thuisploeg nam halverwege de set het voortouw: 18-16. Het sein voor Steven Vanmedegael om kapitein Verhanneman in het achterveld in te brengen voor Simon Plaskie. De bordjes stonden snel weer gelijk: 18-18.  Beide teams gaven elkaar geen duimbreed meer toe: 23-23. Het moment voor Michiel Ahyi: met twee servicebommen besliste hij de eerste set: 23-25.

Knack Volley begon set 2 met dezelfde opstelling als in de eerste set en liep meteen 0-3 uit met een ace en een blok van Michiel Ahyi en een Gentse opstellingsfout. De thuisploeg knabbelde wel aan hun achterstand: 10-12,maar onder impuls van een vlotscorende Märt Tammearu en een nauwelijks af te stoppen Michiel Ahyi liep Knack Volley opnieuw 16-20 uit. Setter D’Hulst bleef zijn succesaanvallers aanspelen en deze stelden niet teleur: 17-22. Met een blok van Martijn Colson op Simon Plaskie kwam Caruur even dichterbij: 19-22. Stijn D’Hulst trok vervolgens twee maal de kaart Maicon Leite voor 20-24. Pablo Koukartsev mocht inkomen aan het net om het blok te versterken en deed dit meteen prima: 20-25.

Dat Knack Volley zich met deze tussenstand al verzekerde van het behoud van de eerste plaats was natuurlijk maar bijzaak. De leider was gekomen voor de drie punten. Coach Steven Vanmedegael bleef het vertrouwen behouden in dezelfde starting six. Simon Plaskie kreeg de eer het eerste punt te scoren met een prachtige pipe. De Roeselaarse middenmannen namen nu het voortouw: Pieter Coolman en Maicon Leite bezorgden de withemden (jawel) blokkerend en aanvallend een 4-10 voorsprong. Een Gentse time-out en de inbreng van Fisher voor De Vries brachten daar geen wijziging in, integendeel. We noteerden snel een 6-13 tussenstand. Libero Dennis Deroey bleef zijn setter perfect bedienen zodat Stijn D’Hulst vanuit een zetel kon verdelen en dan weet je het als tegenstander wel. Knack Volley controleerde set 3 en Gent legde zich noodgedwongen bij het meesterschap neer. Maicon Leite kreeg de eer de wedstrijd na nauwelijks 74 minuten te beslechten: 15-25.

Caruur Gent – Knack Roeselare: 0-3 (23-25/20-25/15-25)

Topscorer  Michiel Ahyi (20 punten) werd uitgeroepen tot MVP.