Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Zaksa wint CEV Champions League Volley

Groupa Azoty ZAKSA Kedzierzyn-Kozle heeft zondagavond het Italiaanse Trentino Itas met 3-0 verslagen in de finale van de Champions League 2022. Enkel in de derde set konden de Italianen een vuist maken: 25-22 / 25-20 / 32-30.

Het was een heruitgave van de finale van vorig jaar. Ook toen trokken de Polen aan het langste eind en werden daarmee het eerste Poolse team dat de Champions League kon winnen.  En nu dus een “back-to-back” overwinning. Een echt feestjaar trouwens voor Zaksa dat met deze winst de triple realiseert: titel, beker en Champions League. Topscorer van de wedstrijd werd (de ons goed gekende) receptie-hoek Kamil Semeniuk met maar liefst 27 punten (74%)! Bij Trentino bleef de input van  de zopas tot beste Belg in het buitenland gelauwerde Wout D’Heer beperkt tot een korte invalbeurt in de eerste set.

Ook bij de dames geen Italiaans feestje. Imoco Volley Conegliano moest in vier sets het hoofd buigen voor het Vakifbank Istanbul: 25-22 / 25-21 /23-25 / 25-21. Het Turkse team wordt daarmee de absolute kampioen van de Champions League met vijf overwinningen.

Beide wedstrijden werden gespeeld in de futuristische Arena Stožice in het Sloveense Ljubljana voor zo’n 10.000 toeschouwers.

GDI 23/05/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.