Jeugdnieuws, Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Young Red Dragons sluiten een drukke en succesvolle zomercampagne af met een historische zesde plaats op het U19 wereldkampioenschap

Terwijl alle energie en aandacht momenteel opgevreten wordt door de Yellow Tigers ontsnapt de knalprestatie van de Young Red Dragons volkomen onterecht aan de aandacht van de brede volleybalgemeenschap.

De ambitie van coach Mieke Moyaert was nochtans niet min zoals te lezen valt in volleymagazine.be http://volleymagazine.be/2023/07/01/mieke-moyaert-de-focus-gaat-volledig-naar-het-wk-waar-de-top-8-ons-doel-is/

Vanzelfsprekend mogen we ook de prestatie van de U21 begin juli niet vergeten toen ex-Knackspelers Basil Dermaux en Jasper Verhamme (beiden nu uitkomend voor Decospan Menen) met Robbe Ponseele (Lindemans Aalst) onder leiding van coach Michel Mariën op het WK U21 in Bahrein een mooie zevende plaats behaalden.

Daarna was er voor de U19 in Maribor, Slovenië, het Europese jeugd Olympische festival met het BOIC. Een uniek concept waarvoor de ploeg zich geplaatst had via het EK vorig jaar. In de halve finale werd verloren van de latere kampioen en ook de latere wereldkampioen Frankrijk. Onze youngsters behaalden finaal een mooie 4de plaats.

Van de aankomsthal in Zaventem vanuit Slovenië ging het vervolgens in één trek door naar de vertrekhal richting Argentinië.

In de poulefase werd daar eerst de maat genomen van Chili (3-0) waarna de meegereisde supporters hun hart konden ophalen aan een zwaar bevochten zege tegen topland Brazilië (3-2): https://www.youtube.com/watch?v=We0HEyZa_wE

Het derde duel, tegen Europees kampioen Italië, werd verloren (3-1) maar met een duidelijke 3-0 tegen Mexico sloot onze volleybaltoekomst de poulefase af op een verdiende tweede plaats.

Het team ging, ondanks een hels tempo aan wedstrijden, op zijn elan verder met winst tegen Slovenië (https://www.youtube.com/watch?v=SF0it872VwM 3-1). De taak van een zieke Mieke Moyaert werd overgenomen door assistent-coach Kobe Dedecker.

De volgende opponent was echter van een ander kaliber en Iran (dat in de poulefase geen set verloor) toonde zich dominant in alle spelonderdelen en duldde noch tegenstand noch setverlies. Onze relatief kleine ploeg (in gestalte) vocht als een echte vriendengroep maar vond, opnieuw onder leiding van Kobe Dedecker, geen antwoorden.Toch zou Iran in de finale zijn meerdere moeten erkennen in Frankrijk (3-1).

Maar het mooiste moest nog komen voor onze jongens want een nieuwe confrontatie met Italië kende, na een lang en felle strijd, een succesvolle afloop (3-2) zodat de Young Red Dragons met Bulgarije mochten duelleren voor plek 5 en 6 (uitslag 3-1).

Knack Volley Roeselare deed zijn duit in het zakje bij deze glansprestatie want Jasper Maerten, Mauro Lips en Robbe Ponseele hebben alle drie Knack-roots.

Speelden voor de U19 en hun ploeg voor volgend seizoen:

Kobe Verwimp, Leuven, libero en receptie-hoek

Berre Van Looveren, Waremme, receptie-hoek

Robbe Ponseele, Aalst, spelverdeler

Mauro Lips, topsportschool, middenaanvaller

Tijmen Bus, topsportschool , receptie-hoek

Mathis Verwimp, topsportschool en Aalst, libero

Daan Spiessens, Antwerpen, middenaanvaller

Eliot De Vleeschhauwer, Menen, opposite

Jasper Maerten, Knack B, receptie-hoek

Seppe Van Hooghten, VC Zoersel, spelverdeler

Warre Vandecruys, Hasselt, opposite

Ferre Roelens, Rembert Torhout, middenaanvaller

Dit succes werd mede mogelijk gemaakt door :

Coach Mieke Moyaert

Assistent-coach Kobe Dedecker

Jan Weyns, ploegverantwoordelijke

Dries Meurisse, scouter

Chloë Vander Schraelen, kinesiste

Wanneer we terugkeren in de geschiedenis zien we een 9de plaats in 2013, een 17de in 2017 en een 11de plaats in 2021. De behaalde 6de plaats is dan ook de beste prestatie ooit en Knack Volley Roeselare wenst alle spelers en de volledige staf hiermee van harte te feliciteren. We wensen hen verder ook nog veel volleybalvreugde en succes toe in de uitbouw van hun verdere carrière.

DeePee 14/08/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.