Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Wroetend en zwetend naar eerste winst

Niet enkel titeluitdager Greenyard Maaseik kende in het openingsweekend een moeilijke start. Ook bij Knack Volley Roeselare was het na een 2-1 setscore, op bezoek bij Axis Guibertin,  alle hens aan dek om zijn eerste overwinning in de vernieuwde ‘Lotto Volley League’ binnen te halen.

Thuisploeg Axis Guibertin, opnieuw in Liga A na drie seizoenen in de wachtkamer van Nationale 1, startte de wedstrijd als underdog. Tegenstander Knack Volley was voor de Waals-Brabanders het enige team uit Liga A waar het in het verleden nog nooit van had kunnen winnen. Na duidelijke 13-25 winstcijfers in set 1 met uitblinker Pablo Koukartsev aan het kanon (7 ptn) leek de geschiedenis zich te herhalen.  Knack Volley scoorde vanuit een sterke receptie aan de lopende band (aanvallend 13 op 17). Al moeten we ook bekennen dat ze hierbij heel wat hulp kregen van de thuisploeg die in de openingsset zes opslagmissers liet noteren. Pieter Coolman sloot set 1 af met een blok op Jens Christiaens (13-25).

Zo sterk Knack Volley speelde in set 1, zo zwak presteerde het in set 2. Receptioneel liep het langs geen kanten en ook aanvallend lieten de bezoekers het afweten. Aan de overkant toonde opposite Gil Hofmans, voor heel wat buitenstanders wellicht verrassend gestart in de plaats van Gert Van Walle, dadelijk zijn adelbrieven. Met aanvallend een 7 op 10 en nog eens twee aces erbovenop stuwde hij zijn team naar een duidelijke 25-18 winst. Hofmans werd hierbij gesteund door hoekspelers Gertjan Vande Velde (4 ptn) en Jens Christiaens (3 ptn). Axis Guibertin speelde vanop de opslaglijn een alles-of-niets volleybal dat resulteerde in zes aces. Voor Knack Volley was het constant op zoek gaan naar oplossingen die men niet vond.

Set 3 was een dubbeltje op zijn kant. Na een sterke start (1-4) moest Knack Volley heel vlug de thuisploeg naast (5-5) en voorbij zich laten gaan (6-5). Nog éénmaal (8-9) leek Knack Volley zich te herstellen om daarna opnieuw de meerdere te moeten erkennen in Axis Guibertin. Opposites Hofman (8 ptn) en Koukartsev (6 ptn) speelden een onderling duel uit in deze set die verder werd ontsierd door een resem opslagmissers langs beide zijden van het net (6 tov 5 stuks). Knack Volley ging iets teveel onderuit in receptie en bij 24-22 leek de set binnen voor de thuisploeg. Märt Tammearu scoorde nog de 24-23 maar Gil Hofmans liet de 25-23 niet liggen.

Knack Volley wist hoe slecht de kaarten lagen en toonde terug zijn ware gelaat vanaf set 4. Met veel wilskracht en weerbaarheid schroefde het zijn niveau op. Zowel receptioneel, aanvallend als blokkerend nam het afstand van thuisploeg Axis Guibertin. Het scoreverloop liep van 7-10 (eerste TO Guibertin) over 11-16 (tweede TO Guibertin) naar 14-22. Met zes opslagmissers en zes aanvallen die niet voorbij het Roeselaarse blok raakten moest Guibertin de rol lossen en eindigde set 4 met duidelijke 17-25 cijfers.

Deze setwinst werkte bevrijdend voor de blauw-witten. Als een pletswals stormde Knack Volley over zijn tegenstander in set 5. Het werd 8-15 voor het team van coach Steven Vanmedegael. Thuisploeg Guibertin slaagde enkel via Nils Huysegoms (2 ptn), Gertjan Vande Velde (2 ptn) en Jens Christiaens (1 pt) vijf punten te scoren. Daartegenover waren de grote ‘slokkops’ langs Roeselare zijde middenmannen Rune Fasteland (2 aanvallen, 1 ace en 1 blok) en Pieter Coolman (1 aanval en 2 bloks). Van 2-7 en 5-12 stond er in een mum van tijd 8-15 op het scorebord. Axis Guibertin had opnieuw niet kunnen winnen van zijn ‘zwart’ beest uit Roeselare.

Laten we eerlijk zijn, Knack Volley liet onverwachts twee sets liggen maar toonde wel héél veel karakter om na een 2-1 stand zo sterk terug te slaan. Zaterdag om 20.30u volgt de eerste thuismatch in de Tomabelhal. Volley Haasrode Leuven, met kapitein Hendrik Tuerlinckx, dat zaterdag Tectum Achel met 3-0 (25-17, 25-23, 25-19) huiswaarts stuurde, zal erop gebrand zijn om zijn ambities voor dit seizoen te tonen.

Axis Guibertin:

starters: Florian Malisse (1), Gil Hofmans (26), Niels Huysegoms (6), Simon Van De Voorde (5), Jens Christiaens (8), Gertjan Vande Velde (18) en Sébastien Dumont

invallers: Gert Van Walle (3), Guillaume Goddaert

Knack Volley Roeselare:

starters: Stijn D’Hulst (2), Pablo Koukartsev (19), Pieter Coolman (15), Maicon Leite (3), Matthijs Verhanneman (12), Simon Plaskie (4) en Dennis Deroey

invallers: Sander Depovere, Märt Tammearu (5), Rune Fasteland (7)