Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Woensdag 17 augustus 2022: Belgium-Estonia, de laatste kans!

Landskampioen Knack Volley Roeselare is verheugd om komende woensdag de Red Dragons te mogen ontvangen in de TomabelhaL

Ons Belgisch nationaal volleyteam, onder de leiding van de Italiaanse bondscoach Emanuele Zanini, kon geen betere reclame maken voor deze confrontatie dan met de duurbevochten 2-3 winst in de heenwedstrijd. De ervaren bezoekers  (met heel wat bekende namen zoals Märt Tammearu, Renet Vanker, Henri Treial, Renee Teppan) namen ondertussen zoals verwacht de volle buit mee vanuit de Faroë Islands.

Om een eerste plaats en de gegarandeerde kwalificatie voor het EK niet in het gedrang te brengen is voor Estland alleen winst voldoende en het liefst met 0-3 of 1-3. Met een 2-3 overwinning komen ze qua puntenaantal en gewonnen sets op gelijke hoogte met de Red Dragons en dan komt er tel- en rekenwerk aan te pas. Aan de Red Dragons dus om met een overwinning alle twijfels weg te nemen.

De glansprestatie van Mathijs Desmet in het eerste duel ging bij CEV niet onopgemerkt voorbij: https://www.cev.eu/articles/volleyball/desmet-steals-the-show-in-estonia-in-eurovolleym-qualifiers/

We citeren uit het artikel van Martyna Szydłowska met veel plezier: “The team around Emanuele Zanini, with full dedication, fought for every ball, proving that teamwork is always a key to success. Nevertheless, one of the Belgian players deserved to be in the spotlight after his outstanding performance. Mathijs Desmet, from the beginning of the match, was impressing with his heroic efforts, becoming a leader of his team. In addition to this spectacular rally, Desmet was also the best scorer of the match with as many as 26 points to his name, including 23 kills and 3 blocks. Also, other of his numbers are notable – 58% of success in attack and 50% of positive receptions. The former player of Knack Roeselare will move in the upcoming season to Italy, where he will play in Padova. Before that, he hopes to grab with his teammates a ticket to EuroVolley 2023.”

Voor de vele volleyballiefhebbers, en fans van Popeye in het bijzonder, wordt het de allerlaatste kans om hem deze zomer nog eens live aan het werk te zien in de Tomabelhal.

Tickets zijn te bekomen via deze link: https://www.eventbrite.com/e/cev-eurovolley-2023-qualifiers-roeselare-tickets-359672479067?aff=ebdssbdestsearch&keep_tld=1

DeePee 11/08/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.