Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Winst tegen Italiaanse Champions League topper was heel dichtbij

Bij de overgang van oud naar nieuw horen fluiters, knalerwten, sterretjes, fonteinen, vuurpijlen, spinners en nog meer soorten vuurwerk.

Het moet gezegd worden dat we gisterenavond alvast een meer dan gesmaakt voorproefje kregen in de Tomabelhal. Deze maal als ‘bezoeker’ in zijn eigen zaal zorgde Knack Volley voor spektakel en spanning met een knalprestatie door de Italiaanse sterren figuurlijk het vuur aan de schenen te leggen. Een ietwat onverwachte nagelbijter werd het waarbij Knack Volley tot tweemaal toe op voorsprong kwam in de setstand en in set vier ook kansen afdwong om de ‘thuisploeg’ met lege handen naar het Mercure hotel terug te sturen.

Leo Shoes Modena koos voor zekerheid en ging, op Nemanja Petric na, van start met hetzelfde team dat in de vorige twee duels amper één set moest afstaan. Bij Knack Volley voelden we aan ons theewater dat Mathijs Desmet, na zijn prima invalbeurt de dag voordien tegen Kuzbass Kemerovo, voor het eerst op dit niveau in de basis zou verschijnen. Het zou voor hem en zijn volledige familie voorwaar een onvergetelijke avond worden.  Modena ging als een Italiaanse furie van start maar Mathijs Desmet (4-2) en Hendrik Tuerlinckx (4-3 en 5-4) waren, na een snelle time out van Steven Vanmedegael bij 4-1, niet van plan over zich heen te laten walsen. Toch moest onze coach bij 9-4 alweer zijn spelers langs de kant roepen. Een blok op George Huhmann deed het verschil oplopen tot zes punten (10-4). Dan heb je twee keuzes: ofwel de set al snel opgeven ofwel blijven punt voor punt bouwen. Knack Volley opteerde voor het tweede maar bleef toch nog een tijdje op respectabele afstand (12-6, 13-7, 14-8). Het positieve was dat Micah Christenson en zijn makkers niet verder uitliepen, integendeel, want gestaag en met vallen en opstaan knabbelde Knack Volley aan zijn achterstand. Vooral Hendrik Tuerlinckx vond beter de gaten in de verdediging dan de voorbije twee dagen, Matthijs Verhanneman was andermaal beresterk en vanop de serveerlijn konden we enkele aces scoren. Deze van George Huhmann liet daardoor een 16-13 op het scorebord verschijnen. Een lijnoverschrijding zorgde voor wat minimaal heftige taferelen tussen de twee ploegen maar de videochallenge stelde Knack Volley in het ongelijk: 19-15. Onze rechterhand (V.I.) bleef positief denken en ze zou, niet voor het laatst die avond, gelijk krijgen: “erop en erover”. En dat was het geval! Een sublieme pass van Stijn D’Hulst liet Mathijs Desmet met de vingers in de neus scoren, een netfout en een netaanval van Modena volgden. En voor het eerst was er die avond (wat als een running joke zou verdergaan tussen ons ) ‘panico’ bij coach Andrea Giani. Opnieuw Mathijs en Hendrik deden er nog een schepje bovenop en bij zowaar 19-20 moest de Italiaanse coach alweer aan de noodrem trekken. Maar Hendrik (20-21, 21-22) en Mathijs (pipe 22-23) bleven feilloos. En toen de videochallenge de kant van de bezoekers (wij dus) koos kwamen we zowaar op setbal: 22-24. Met Micah Christenson aan service verijdelde Modena directe setwinst (waaronder een perfecte ace in de conflictzone: 25-24). Knack Volley stelde gelijk en Pieter Coolman drukte zijn stempel met een mooi blok waarop Matthijs Verhanneman de vingers van het blok vond, wat bevestigd werd door de videochallenge: 25-27. De Tomabelhal stond eventjes op stelten en hopelijk weerklonken ook thuis de decibels. Het was dan tijd om ofwel vlug even in de frigo te duiken of de spanning te gaan lossen in het kleinste kamertje.

Modena liet zich door dit eerder onverwacht setverlies niet van de wijs brengen. Maar toch konden ze niet beletten dat zelfs Dennis Deroey een punt scoorde doordat zijn verdedigende actie achter de rug van alle tegenspelers 50 cm voor de achterlijn de grond raakte (3-4). Een ace van Mathijs Desmet (3-5) illustreerde dat grinta bij de onzen. Tot 10-10 bleven de teams aan elkaar gewaagd en dan duwden de Italianen, met een foutloze Dragan Stankovic vanuit het midden, het gaspedaal wat dieper in(13-10, time out, 14-10). De kloof liep andermaal op tot zes punten (19-13) maar het Knackriet boog enkel maar brak niet. Met Mathijs Desmet aanvallend (19-15 en 19-17), Matthijs Verhanneman aan service (ace 19-18) was het weer ‘panico’. Het zou toch niet waar zijn dat die dekselse Belgen het weer zouden lappen? Neen dus, want de Italiaanse thuisploeg stelde de setstanden in evenwicht dankzij 25-19 setwinst.

Met een lucky netrolace van Daniele Mazzone kwam Modena op 6-3. Ze kregen echter een gedragen bal tegen (Jénia Grebennikov kon maar niet begrijpen waarom) en George Huhmann blokte vervolgens  Moritz Karlitzek: 7-7. Het ondertussen klassieke haasje-over-spel kon beginnen: 8-7, 8-9, 12-10. Modena hield even de leiding vast tot het opnieuw Tuerlinckx-time was (15-15, 17-17, 17-18). Hendrik werd ondersteund door Matthijs met ‘tt’ en dit deed de alarmbel rinkelen (17-19). U raadt het goed J : ‘panico’ en time-out. Nog meer ‘panico’ nadat Moritz Karlitzek de bal zonder vingers van het blok te raken buiten kegelde en Pieter Coolman ook succesvol was: 17-21. De onderbreking had een positief effect bij Modena: 20-21 maar Matthijs Verhanneman verijdelde een volledige remonte (20-22). Een monsterblok van de kapitein bracht ons weer een stap dichter bij een tweede setwinst (20-23). Hendrik scoorde ook de 21-24 (met 24 punten zou hij trouwens topscorer worden). Modena milderde tot 22-24. Het ontlokte mij de uitspraak ‘okay, we hebben nog twee kansen om het af te maken’, doch V.I. corrigeerde me met haar positivisme ‘we zullen er maar één nodig hebben’. En weer kreeg ze gelijk want George Huhmann was alert aan het net om in de rebound de derde set binnen te halen: 22-25.

Na een snelle voorsprong van 8-5 kregen we voor de 8-7 een videochallengesteekspel. Zowel Modena als Knack Volley deden beroep op het systeem, Knack kreeg gelijk en Modena liep tegen een ‘not judgeable’ aan zodat de beslissing van de hoofdscheidsrechter standhield. Alweer was er een keerpunt in het scoreverloop bij 10-10 maar deze keer in het voordeel van Knack Volley: 10-11 en 10-13 (Mathijs Desmet), onderbroken door een ace van Pieter Coolman. En jawel, opnieuw ‘panico’…  Matthijs Verhanneman bleef onverschrokken en hield de kloof op drie eenheden (13-16, 15-18). Maar de machine stokte, de inspanningen begonnen door te wegen en de luxe die een tegenstander wel heeft is dat er frisse spelers van eenzelfde niveau kunnen ingezet worden: 18-18. Tot 20-20 (Mathijs Desmet) bleef setwinst nog mogelijk maar helaas… met 25-22 werd de set afgesloten.

Een tiebreak moest dus de beslissing brengen, tijd voor een frigobezoek en even de handen ontsmetten. Op het einde van set vier schoot de kramp in het been van onze jonge hoekaanvaller bij een onverschrokken actie over de boarding.Hij werd kortstondig vervangen terwijl zijn kapitein medisch advies van tussen de lijnen toeriep: “magnesium”. De kuit werd intensief onder handen genomen en dus verscheen hij opgelapt weer in het veld. Stijn D’Hulst deed direct vol vertrouwen weer beroep op Mathijs en die ontgoochelde niet: 0-1. Ook de 3-4 kwam uit zijn arm. Knack Volley had licht de bovenhand in de score (4-6). Maar kon finaal niet beletten dat na de 8-8 twee missers de balans definitief deden overhellen aan de voor ons verkeerde kant: 10-8, 12-9, 14-10 en 15-11.

Leo Shoes Modena bleek maar wat blij dat een zege voor hen binnen was, bij verlies was het inderdaad in de stand een ander plaatje geweest. Nu hebben ze wat ruimte om poulewinst binnen te halen. Knack Volley gunt zijn spelers drie dagen rust en de talloze onmisbare vrijwillige medewerkers, die dit alles mogelijk maakten, iets meer. We hebben genoten van de wedstrijd, van de vele mooie wedstrijden dit kalenderjaar (remember Civitanova, vijfde bekerwinst op rij in Antwerpen, overheersing in de EuroMillions Volleyleague….).

Mijn persoonlijke dank gaat uit naar V.I. voor de assistentie bij het notitie nemen in de eerste plaats, haar positivisme, maar nog meer voor het op de wereld zetten van een kanjer in wording : Mathijs Desmet.

Dank ook aan iedereen die een bijdrage levert in de wedstrijdverslaggeving en de reacties op sociale media.

Voor een laatste maal dit jaar, Vermeulen Ilse en Brilsmurf, vanuit de Tomabelhal te Roeselare.

Stay Safe, ‘see’ you in 2021.

 

Matchreport Knack Volley – Leo Shoes Modena

Knack Roeselare - Modena (CL): 2-3

_MG_1365

KVR_WEDSTRIJDAFFICHE_01

Vermeulen Ilse en Brilsmurf, 18/12/2020

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.