Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Wie wordt de topfavoriet voor de Belgische beker (deel 1)?

In deze finale ‘avant la lettre’ staan de twee clubs tegenover elkaar die de laatste 27 jaren het gros van de prijzen onder elkaar verdeelden. Wanneer we rekenen en tellen dan komt Greenyard Maaseik aan 15 titels, 12 bekeroverwinningen en niet te vergeten 14 Supercups. Knack Volley reeg in die periode (1995 – 2022) 12 titels, 11 bekers en 10 Supercups aan zijn degen. Samen zijn ze dus goed voor 27 titels, 24 bekers en 24 supercups in die periode. De spreekwoordelijke bekerkruimels waren er voor Trudo Zonhoven, Topvolley Antwerpen, Volley Asse-Lennik en Caruur Gent. En voor de Supercup vinden we enkel Asse-Lennik terug in het seizoen 2015-2016. Dit oogt toch op zijn zachtst gezegd impressionant?

Dat er een rivaliteit tussen beide grootmachten heerst is evident. In het verleden gingen ze soms naast het veld ook al wel eens in de clinch met elkaar. Maar de tijd van scherpe rivaliteit lijkt ons toch eerlijk gezegd voorbij. Het respect voor de tegenstander overheerst inmiddels en als het van beide teams afhangt dan zal de droom van Ligavoorzitter Luc Haegemans, om tegen 2030 vier verschillende landskampioenen te krijgen, niet verwezenlijkt worden.

Greenyard Maaseik was het voorbije seizoen, dat voor hen niet zo leuk afliep, het enige team dat op zijn website felicitaties publiceerde voor de titel van Knack Volley Roeselare. Het was ook het enige team dat recent meeging in de repliek  over ‘de witte volleybal’. Tegenstanders zijn ze dus wel maar niet langer aartsrivalen. Toch wagen we het als Knack Volley supporter niet om op wedstrijddagen tegen de Limburgers iets roods te dragen, zelfs geen rood ondergoed of rode sokken, zelfs al naderen we Kerstdag.

Dit seizoen kon Knack Volley Roeselare de eerste ontmoeting winnen op de vierde speeldag. Nu, een maand later, staan beide ploegen een stap verder in hun opbouw. Het is duidelijk dat bij Greenyard Maaseik de Griek Athanasios Protopsaltis de nieuwe ster is. Met zijn rugnummer 77 kun je er niet naast kijken maar nog meer met zijn aartsgevaarlijke services en zijn intelligent aanvalsacties. Statistisch voert hij de ranking aan van Best Players in de Lotto Volley League. Ter illustratie verwijzen we naar zijn laatste wedstrijd (weliswaar verloren) in Leuven: 18 op 24 aanvallend, vier blocks en twee aces. In Maaseik zou de speaker van dienst hiervoor zijn elvendertigste ‘Hoppa’ door de microfoon duwen.

Gelukkig zorgde de geheime loting er niet voor dat de twee teams in een vroegere fase van deze bekercompetitie elkaar in één wedstrijd in de ogen moesten kijken. Stel je dat eens voor! Wie het makkelijkste parcours kreeg in deze niet-rode loperhelft van de road to Antwerpen laten we in het midden. Beiden krijgen een thuiswedstrijd maar Greenyard Maaseik mag een eventueel golden set in zijn eigen arena afwerken. Of het zo ver zal komen valt niet te voorspellen. Eens we zover zijn (zaterdag 17 december) zitten de zandbakkampioenschappen in Qatar er bijna op en moeten mogelijks Senegal en Ghana nog uitmaken wie de finale wint. Of zou dit ook al in het geheim bedisseld zijn door de betrokken infantile bobo’s?

Brilsmurf 30/11/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.