Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Wie speelt vrijdagavond in de Edugo Arena tegen Caruur Gent?

De vraag stellen is makkelijker dan ze te beantwoorden. We zouden de vraag ook nog anders kunnen stellen: wie van de twee? Of ook: hoe groen is het laken van de groene tafel? Want we bevinden ons inderdaad in dat stadium. Op donderdagavond zal het Bondsparket een oordeel vellen over de inmiddels gekende feiten. Zodra daar meer nieuws over is hoort u het zeker van ons, ongeacht de beslissing. Maar of hiermee dan een einde komt aan deze zaak kunnen we absoluut niet garanderen, we vrezen er zelfs voor. Een eventuele beroepsprocedure moet tegen vrijdagmiddag afgehandeld worden.

Tot nader order is het nog steeds Knack Volley dat zich zou moeten aanmelden om vrijdagavond Caruur Gent in de ogen te kijken. Vrijdagavond vraagt u zich misschien af, dat was toch in het oorspronkelijke goedgekeurde en gepubliceerde schema niet voorzien? Inderdaad, maar in zijn oneindige goedheid (dezelfde goedheid die voorlopig de overtreding van onze vrienden met de mantel der liefde toedekt) zorgde deze ‘betrokken’ bondsinstantie voor een eenzijdige commerciële aanpassing om de wedstrijd reeds op vrijdag toe te laten. Nochtans lezen we in het reglement dat aanpassingen enkel mits akkoord van beide teams kunnen.

So what horen we jullie denken. Inderdaad, so what? Wel, een dag verschil kan zeker het verschil maken wanneer een speler uit blessure moet terug keren, in casu Matthijs Verhanneman. Of onze kapitein sowieso dit weekend reeds aan spelen toekomt is nog zeer de vraag waarop we evenzeer het antwoord moeten schuldig blijven.

Kortom, je hebt gelijk als je op Facebook schrijft dat het ‘een zootje’ is. Maar wat dan te denken voor de vier betrokken ploegen? Hoe kan je je nu op een deftige manier voorbereiden als je niet weet welke dag je moet spelen en tegen wie? Vier coaches zullen dus wellicht serieus balen.

In functie van jullie vertrouwen in een wijs oordeel van het Bondsparket verwacht Knack Volley zijn supporters massaal ofwel vrijdagavond in Gent ofwel zaterdagavond in Waremme. En kun je er niet bij zijn, laat je dan inspireren door onze onfortuinlijke geboren Bilzenaar en Knack-supporter Erwin Beerts.

Wat ons betreft blijft de zaak zo klaar als een klontje. Maar misschien kleurt donderdagavond het laken van de groene tafel niet groen, maar rood.

 

Lees hieronder ook het artikel van Rik Bekaert (Krant van West-Vlaanderen 9 maart 2022)

Knack-directeur Dirk Specenier hekelt de aanpak van de bondsinstanties: Maaseik of toch Knack kampioen?

Foto Bart Van Den Broecke

Of Maaseik regulier kampioen is na de 1-3-zege in de Tomabel hal wordt pas vrijdagmiddag definitief beslist door het bondsparket. Knack Volley diende immers een klacht in over de uitslag van de wedstrijd Maaseik-Haasrode Leuven van 6 januari.

Knack Volley Roeselare formuleerde die klacht naar aanleiding van het opstellen van een niet-speelgerechtigde speler door Maaseik in de met 2-3 verloren thuiswedstrijd tegen Haasrode Leuven. Volgens het competitiereglement moest dat een forfaitnederlaag worden waarmee Roeselare regulier kampioen zou zijn.

“Greenyard Maaseik won terecht met 1-3 van Knack vorige zaterdag. Maar eigenlijk mocht deze wedstrijd nooit beslissend geweest zijn voor het toekennen van de titel van regulier kampioen”, stelt Knack-directeur Dirk Specenier. “Alles heeft te maken met het opstellen van de niet-speelgerechtigde nieuw aangetrokken spelverdeler Renet Vanker in de op 6 januari gespeelde wedstrijd Maaseik-Haasrode Leuven. Dat was een inhaalwedstrijd. Op de oorspronkelijke wedstrijddatum was Renet Vanker nog niet aangesloten en was hij dus niet speelgerechtigd. Maaseik wist dat ook, maar toch werd hij op het wedstrijdblad ingeschreven. Maakte de wedstrijdcommissaris hiermee een fout?”

“In set vier kwam Vanker bij een achterstand van 16-20 voor Maaseik in en nam hij dus deel aan de wedstrijd. Maaseik dwong met Vanker de beslissende set af, verloor die wel, maar haalde dus één wedstrijdpunt. Niettegenstaande het competitiereglement voorschrijft dat dergelijke inbreuk bestraft wordt met een forfaitnederlaag voor de club in overtreding, werd beslist de uitslag van 2-3 te behouden én dus ook dat wedstrijdpunt voor Maaseik.”

Klacht indienen was nodig, want de bond handelde niet correct

“Daardoor kon Maaseik op de laatste speeldag nog op gelijke puntenhoogte komen van ons en met een zege meer regulier kampioen worden. Om diezelfde reden lieten wij onze nieuw aangetrokken hoekspeler François Lecat twee wedstrijden, waaronder die van zaterdag tegen Maaseik, aan de kant waardoor wij op receptievlak zonder de niet fitte Matthijs Verhanneman geen alternatief meer hadden.”

Precedenten

“Ik vermoed dat men vanuit het verbond hoopte dat wij dat noodzakelijke punt om kampioen te worden zouden halen en daarmee de kous af was. Pech dus voor die gedachtegang, want wij haalden dat noodzakelijke punt niet.”

Begin deze week kreeg Knack vanuit de bondsinstanties het bericht dat de wedstrijduitslag Maaseik-Haasrode van 6 januari dan toch zou omgezet worden in een forfaitnederlaag voor Maaseik en dat Knack dus kampioen werd. “Maar de officiële bevestiging bleef uit en ’s avonds hoorden wij het tegendeel, Maaseik bleef regulier kampioen. Wij beslisten dan ook om officieel klacht in te dienen. Als de bondsinstanties hun eigen reglement hadden toegepast begin januari was die klacht niet eens nodig geweest.”

Knack Roeselare veroordeelt dan ook de hele heisa die daardoor ontstaan is. Van onze kant interpelleerden wij over deze kwestie zowel Julien Van Brusselen van de Vlaamse Volleybalbond als Frank Desmet van Volley Belgium. Die hulden zich evenwel in stilzwijgen en gaven aan dat zij over deze zaak geen uitspraken konden of mochten doen.

Uiteindelijk vernamen wij dat de zitting van het bondsparket die de klacht moet behandelen verschoven werd naar donderdagavond. Er is dan mogelijkheid om beroep aan te tekenen, wat uiterlijk vrijdagmiddag behandeld wordt. Pas dan weten Knack en Maaseik of zij die kwalificatieronde naar twee winnende wedstrijden moeten spelen tegen Waremme of Caruur Gent. Beiden spelen zaterdag op verplaatsing, woensdag 16 maart volgt de tweede confrontatie met een eventuele belle op zaterdag 19 maart.

DeePee 10/03/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.