Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Welcome Märt Tammearu

Knack Volley Roeselare heeft een overeenkomst voor twee jaar afgesloten met Märt Tammearu (° 17.03.2001). Deze jonge talentvolle Est (1m98) komt bij Knack Volley de receptie-hoek positie bemannen naast Matthijs Verhanneman, Mathijs Desmet en Stijn van Schie.

Voor Märt Tammearu wordt Knack Volley zijn eerste buitenlandse club. De voorbije seizoenen speelde hij in Estland voor VK Pärnu (2016-2018) en Bigbank Tartu (2018-2021), twee teams die tijdens het seizoen aantreden in de Estonian League én in de Baltic League. Met Bigbank Tartu werd hij in 2019 kampioen in de Baltic League en verkozen tot Player of the Month (December 2019). Hij was de jongste speler ooit die dit te beurt viel. Met beide teams won hij de Estonian Cup (in 2016 en in 2019). In het afgelopen seizoen (2020-2021) werd Bigbank Tartu kampioen in de Estonian League en werd Märt uitgeroepen tot Player of the Month (February 2021) en eindigde hij op de achtste plaats in de categorie Top Scorer in de Baltic League (competitie met Estland, Letland en Litouwen). Märt Tammearu behoort sinds 2018 tot de selectie van het Estonian Men’s national team. Ook deze zomer gaat hij eerst aan de slag met de nationale ploeg. Estland is trouwens samen met onze Red Dragons, Spanje en Letland ingedeeld in Poule A in de European Golden League 2021.

Märt Tammearu is niet de eerste Est bij Knack Volley Roeselare. Velen zullen zich zeker nog de sympathieke middenman Raimo Pajusalu herinneren. Raimo speelde drie seizoenen (van 2006 tot 2009) onder coach Dominique Baeyens voor Knack Volley met als teamgenoten o.a. Ivan Contreras, Ben Hardy, Nico Freriks en ook Matthijs Verhanneman.

Tere tulemast Knack Volley, Märt!

 

eejo 29/04/2021

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.