Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Wel “een goeie morgen, morgen” en een kwalificatie voor de halve finales voor Knack Volley.

De reactie van Caruur Gent-speler Gilles Vandecaveye na de wedstrijd voor de micro van Sporza Radio 1 doet ons vermoeden dat hij en zijn maats deze morgen niet opgestaan zijn met een ‘goeie morgen, morgen, goeiedag’ gevoel. Bekerhouder Caruur Gent was nochtans met recht en reden ambitieus van start gegaan in deze kwartfinale van de Beker van België en dit na zijn prima seizoenstart en zijn tweede plaats in de tussentijdse rangschikking. Helaas konden ze deze ambities niet waarmaken want Knack Volley was niet van plan een herhaling te schrijven van het scenario van vorig seizoen.

Knack Volley maakte zijn intenties dadelijk duidelijk met een bliksemstart en maar liefst drie winnende bloks (tweemaal Pablo Kukartsev, eenmaal Matthijs Verhanneman). De logica schreef voor dat coach Jan Van Huffel reeds bij 0-4 zijn eerste time-out moest inroepen. Uiteindelijk brak Tobias Kjaer, na nog een score voor Knack Volley, de ban: 1-5. Maar hiermee was de toon gezet en onder aanvoering van een alweer impressionante Märt Tammearu (aanvallend een drie op vier plus twee aces) met Matthijs Verhanneman als secundant (vier punten) hield Knack Volley zijn tegenstander stevig in een wurggreep. Vanzelfsprekend was het even schrikken toen bij 7-13 Pablo Kukartsev onder begeleiding van hoofdkinesist Stefaan Vandecappelle richting kleedkamers verdween, maar dit bood Michiel Ahyi een uitgelezen kans om ook zijn kunnen te demonsteren. Michiel deed dit met verve en liet in set 1 dadelijk een drie op rij noteren. Voor zijn volledige wedstrijd kennen we hem bovendien de titel toe van co-Star of the Game want zijn 9 op 15 met daarbij nog een blokpunt en zomaar eventjes vier aces deden hem op slechts één luttel puntje stranden van topscorer en dus eveneens Star of the Game Märt Tammearu (13 op 19 en nog twee aces). Set 1 werd met de vingers in de neus uitgefietst (17-25) ondanks een gecontesteerd laatste punt.

Caruur Gent liet zich aanvankelijk niet opnieuw in de luren leggen (2-3) maar met vier scores op een rij waarvan twee aces van Michiel Ahyi moest Jan Van Huffel bij 3-7 alweer ingrijpen.

Dichter dan twee punten (5-7, 6-8) kwamen de Gentenaars niet zodat er snel opnieuw een drie-, vier-, vijf-, zes-, zevenpuntenkloof (6-9, 6-10, 6-11, 10-16, 11-17) op de bordjes kwam. Pieter Coolman blokte nog de 15-22 en bij 19-24 leek de set binnen. Maar de thuisploeg, met name Tobias Kjaer, serveerde op vol risico en die strategie loonde zodat ook Knack Volley bij 21-24 in de time-out dook. De gehoopte verrassende wending kwam er niet voor de thuissupporters want bij 22-24 zag tweede scheidsrechter Robin Schoenmakers een netfout die er volgens de thuisspelers geen was. Na een betwist laatste punt in de eerste set en dit er bovenop voedde dit het ongenoegen bij het thuispubliek. Helaas was er geen videochallenge om een rechtvaardig oordeel te vellen en haalde Knack Volley ook deze tweede set binnen. Bij het bekijken van de wedstrijdbeelden zal het eventuele netcontact van Gilles Vandecaveye uiterst miniem geweest zijn.

In de derde en tevens laatste set werd het toch wel iets dat op een afstraffing leek. Een snelle 1-4 werd door het duo Märt Tammearu/ Michiel Ahyi uitgediept naar 4-11 en dit met de medewerking van Jente De Vries die zijn twee missers moest bekopen met een plek in de huppelhoek. Tweede opposite Hugo Fischer kreeg de kans om beter te doen maar ook hij kon niet op tegen het Roeselaarse geweld: 5-15. Op een copybook-aanval klaarde Matthijs Verhanneman de klus (14-25) en onze kapitein toonde zich nadien bijzonder opgetogen over de manier waarop ook deze bekerhorde genomen werd. Er staat dus een finale avant-la-lettre tegen Greenyard Maaseik geprogrammeerd in de maand december, met eerst een thuiswedstrijd en een definitief verdict dicht tegen Kerstdag. We zijn dan ook benieuwd voor wie de Kerstman wat in petto heeft.

Maar nu wacht andere koek want donderdag aanstaande geven we Tours Volley-Ball partij en daar zal Knack Volley eerlijk gezegd méér dan zijn beste pijlen moeten aanwenden om iets te rapen. Coach Steven Vanmedegael verwoordde het als volgt: we zullen nog beter, nog sneller moeten spelen, nog harder moeten serveren en nog sterker moeten aanvallen indien we een kans willen maken. Tours VB nam op hetzelfde moment de maat van Toulouse en liet er een perfect rapport zien met een 0-3 overwinning. Het staat na zeven wedstrijden op de tweede plaats, achter Chaumont, met slechts één verliespartij.

In een voorbeschouwing zal je binnen enkele dagen ongetwijfeld meer vernemen over de tegenstander die met enkele Brazilianen niet alleen sambavolleybal brengt maar dit koppelt aan een hoge graad van efficiëntie. Dat Knack Volley zijn supporters nodig zal hebben is een understatement en dus doen we een warme oproep aan iedereen om donderdag ook zijn beste beentje voor te zetten.

Speelden voor Knack Volley: Stijn D’Hulst, Pieter Coolman (6), Pablo Kukartsev (3), Matthijs Verhanneman (8), Märt Tammearu (15), Rune Fasteland (7), libero Dennis Deroey

Kwamen in: Michiel Ahyi (14), Seppe Rotty

Speelden voor Caruur Gent: Jente De Vries (4), Chris Ogink (3), Gilles Vandecaveye (11), Tim Degruyter (3), Tobias Kjaer (12), Martijn Colson (3), libero Niklas Breilin

Kwamen in: Anshel Ver Eecke, Kobe Brems, Jome Vandamme, Hugo Fischer (5)

artikel HLN.be van Walter Vereeck

wedstrijdstatistieken

matchreport bekerwedstrijd Gent-KNACK 05-11-2022

Foto’s Jan Vanmedegael

artikel KW.be van Rik Bekaert

Brilsmurf 06/11/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.