Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Wat staat er op het spel?

We maken van de gelegenheid gebruik om een blik te werpen op de competitieformule van dit jaar vanuit het standpunt van onze komende tegenstander. Lindemans Aalst prijkt momenteel op de vierde plaats, heeft evenveel punten en wedstrijden gespeeld en gewonnen als Volley Haasrode Leuven, drie punten minder dan Greenyard Maaseik maar ook vijf minder dan Knack Volley Roeselare dat bovendien nog een wedstrijd minder gespeeld heeft. Naaste achtervolger, Decospan Menen volgt op twee punten maar heeft wel twee wedstrijden minder gespeeld (waaronder een duel tegen Knack Volley). Reeds door éénmaal de volle buit van drie punten te pakken  wipt Decospan Menen over de Ajuinen. Voor Caruur Gent, Tectum Achel en Waremme Volley wordt het een moeilijke zaak om in de top vijf te raken.

Met het aantal uitgestelde wedstrijden dat nog steeds aangroeit is het momenteel nog onduidelijk wanneer de eerste ronde afgewerkt zal zijn. Maar dit zou normaal tegen eind februari achter de rug moeten zijn. Wat gebeurt er dan?

In de Qualification round speelt nummer 1 tegen nummer 8, nummer 2 tegen nummer 7, nummer 3 tegen nummer 6 en nummer 4 tegen nummer 5 van de klassering. Er wordt gespeeld naar twee winnende matchen waarbij de laagst gerangschikte ploeg start met een thuiswedstrijd maar voor een eventuele belle op bezoek moet tegen de hoger geplaatste ploeg. Uit deze Qualification round komen de vier ploegen die de play-offs zullen spelen vanaf midden maart 2022. De nummers één en twee uit de play-offs spelen zoals steeds voor de titel in een best-of-five.

Komende zaterdag staan dus drie waardevolle punten, die het verschil kunnen maken, op het spel voor de ploeg van Johan Devoghel. Thuisvoordeel scheelt immers, bij een eventuele belle, een slok op de borrel. Bovendien hoeft de meer dan uitgesproken Bekerfavoriet nog niet met de rem ingedrukt te spelen want Europees is het een jaartje zonder deelname en de bekerfinale zelf is nog meer dan een maand verwijderd.

Knack Volley bevindt zich in de klassering op een comfortabele plaats met een uitstekend rapport. Steven Vanmedegael kennende zal die echter ook wel belust zijn op die drie punten. Maar hiervoor is hij grotendeels afhankelijk van zijn spelers, of moeten we zeggen beschikbare spelers. En in hoeverre zijn de kwalijke virussymptomen reeds uit de sportieve lijven verdwenen?

Veel vraagtekens dus om er een interessante wedstrijd van te maken. Wellicht nog zonder publiek maar hopelijk voor een laatste keer?

DeePee 21/01/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.