Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Wanneer (bijna) heel volleyminnend België achter je staat

Woensdag heeft Knack Volley zijn eerste van twee afspraken met de geschiedenis. In de heenwedstrijd van de finale van de CEV Cup in het Italiaanse Modena moet het proberen zijn kansen op de eindoverwinning gaaf te houden. Dat dit geen sinecure wordt is een understatement.

Je zou al vlug denken: “Wie één Italiaans topper over de knie kan leggen, kan dat met een ander ook!”.  Maar Modena moet toch nog wel een ietsje hoger ingeschat worden dan Piacenza. Misschien net niet die fenomenale superpower. Net niet, maar veel scheelt het niet. Maar ze hebben een ander wapen in hun arsenaal: variatie. De exponenten hiervan: Bruno Rezende en Earvin Ngapeth. De Braziliaanse orkestmeester mag dan al bijna 37 kaarsjes uitblazen, hij blijft nog altijd één van de beste, zo niet dè beste setter ter wereld. Fransman Ngapeth is een fenomeen. Waarschijnlijk kort na zijn geboorte in de pot met volleybaltoverdrank gevallen. Voor de één een enfant terrible/bad ass, voor de ander een volleywonder. Scorend vanuit alle hoeken van het veld, zelfs met de rug naar het net, maakt hem niet uit. Snoeihard uithalen of subtiel plaatsen, hij beheerst het allemaal. Zowel in opslag als aanval zelden twee keer dezelfde bal na elkaar.  Onnavolgbaar, onvoorspelbaar. Dus ook aartsmoeilijk te verdedigen.

En de rest: oordeel zelf. Wat dacht u van de Australische hoek Pope? De Turkse opposite Lagumdzija? De Servische middenman Stankovic? En… ene Tomas Rousseaux! Tomas, die ons enkele jaren geleden als medical joker met plezier wou depanneren (maar niet mocht), is nog altijd maar 28 al lijkt hij al een eeuwigheid bij ons weg. Fysiek weg, maar nog altijd in het hart van veel Knack-fans.

Wat die Knack-fans betreft: ruim honderd zullen in Modena een mini blue wall vormen. Er mogen dan al 4.000 Italiaanse tifosi verwacht worden, “de Knack” zal zeker weerklinken in de Pala Panini Hall. Het zal de spelers deugd doen. Ook dat ze weten dat (bijna) heel volleyminnend België hen een goed resultaat gunt. Aan al deze gelegenheidsfans: dikke, dikke merci. Aan de kleine rest: waarvan akte.

Misschien nog volgende meegeven. Ook in Italië zit men momenteel in de play off-fase. Wel geen competitie, maar in een best-of-five 1 tegen 8, 2 tegen 7, 3 tegen 6, 4 tegen 5. Modena staat tegenover… Piacenza en won de eerste twee wedstrijden met 3-2.  Ze konden het dus zondag in eigen huis afmaken, maar kregen een 0-3 oplawaai om de oren. Toch kwetsbaar dus.  Maar wie hoopt op onderschatting door de Italiaanse topper, moeten we teleurstellen. Dat we ze twee jaar geleden in de Champions League in eigen huis ook een 0-3 oorveeg verkochten, zal coach Giani zeker niet vergeten zijn. Maar geeft ons moed natuurlijk!

De wedstrijd is live te volgen vanaf 20.30u op TV vi!ia het kanaal van Ketnet.

GDI 27/03/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.