Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Vrij podium: Clubliefde in tijden van corona

‘Geen twee zonder drie’ zegt het spreekwoord en dus houden we in extremis nog een nieuwe rubriek boven de doopvont. In deze nieuwe rubriek ‘Vrij podium’ kunnen Knack Volley supporters, die zich literair geroepen voelen, hun ‘ei’ op een respectvolle manier kwijt. Wil je dus een en ander delen, heb je een onweerstaanbare drang om achter je klavier te kruipen, aarzel niet langer en stuur ons je artikel. Onze redactie is uitermate benieuwd!

Maak kennis met een eerste bijdrage door ‘ifsee’

Clubliefde in tijden van corona (vergelijk met ‘Liefde in tijden van cholera’ van G.G. Marquez)

Gevraagd of ik als Knack Volley supporter (vereerd alleen al daardoor) eens iets zou kunnen schrijven voor de website (te veel eer nu…), voelde ik mij aangesproken.

Onderwerp, heren webmasters?: “Feel Free… zolang het maar volleybal- of sportgerelateerd is. Het moet niet te lang zijn…”

Dit is zoals in het middelbaar de opdracht krijgen om een verhandeling te schrijven over een vrij te kiezen onderwerp, graag 3 A-4 pagina’s. Maar liefst niet te persoonlijk, en niet enkel over uw lief !

Ik heb even nagedacht, omdat de aan volleybal verbonden onderwerpen in de pers op vandaag niet echt voor het rapen liggen.

Maar wachten loont.

Want daar is dan toch wel de Raad van State zeker, die op vraag van de cultuursector op 28 december 2021 (De Druivelaar leert ons: de dag der onnozele kinderen, maar dit is louter toeval) de beslissing van het overlegcomité der regeringen om alle cultuurhuizen en bioscopen te sluiten met onmiddellijke ingang schorst.

Ik heb op mijn persoonlijke facebook-pagina meteen gejuicht in de volgende zin:

“God Zij Dank ! We leven dan toch in een rechtsstaat. De regering wikt (maar zonder nadenken en zonder adviezen te volgen). De Raad van State beschikt. Uiterst Dringend, en Noodzakelijk (UDN) was deze interventie. Waarvoor dank. De politiek zal nederig een knieval moeten maken. De zoveelste.”.

Want naast een hevig supporter van Knack Volley, hou ik ook van alles wat de cultuursector ons bieden kan.

Terug naar mijn clubliefde.

In de hoop dat de webmaster mij niet meteen naar de catacomben van de Tomabelhal verwijst en mij daarna zelfs niet toelaat ooit nog de tribunes te betreden, wens ik, zonder kennis van de specifieke regels die gelden voor de sport in het algemeen, voor de binnensport, voor volley, voor volley in Liga A versus de specifieke regels die gelden voor cultuur, voor theater, klassiek concert, variété, kleinkunst, …, even mijn mening te geven in de vorm van slechts één korte vraag.

Als de sluiting van de volledige cultuursector door een snuggere magistraat, al dan niet nadat een Waals minister plotseling en net voor de uitspraak al mits een Aha-erlebnis had gesteld dat er collectief was gedwaald bij die beslissing, de sluiting als ‘disproportioneel’ en ‘niet gesteund door de adequate motieven’ aanziet, dan vraag ik mij af wat dezelfde magistraat zou hebben geoordeeld had de sportsector, de volleybalbond, of n’importe wie ook begaan is met onze mooie sport, dezelfde UDN procedure (dit is: een vordering wegens Uiterst Dringende Noodzakelijkheid) een paar weken eerder had ingesteld, uitgaand van

  • onze buitengewoon ruime infrastructuur (die afstand tussen supporters toelaat),
  • ons gedisciplineerd team van vrijwilligers (die streng maar rechtvaardig toezien op het verloop voor, tijdens en na de wedstrijd )
  • en boven alles ons geëduceerd niveau van supporteren.

Misschien hebben de heren ministers alle sporten over dezelfde kam geschoren.

Wat fout was, en naar mijn bescheiden mening niet wordt ondersteund door adequate motieven.

Hope to see you all soon, in de tribunes van de Tomabelhal.

En als jullie me daar niet vinden, kom me bezoeken in de catacomben dan.

Tot daar mijn eerste poging tot bijdrage aan deze website.

Een supporter, ifsee

Ifsee 29/12/2021

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.