Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Voor het seizoen 2024-2025 rekent Knack Volley nog steeds op…

Vooraleer de nieuwe spelers aan te kondigen overlopen we graag nog even de Knack Volley spelers die een verlengstuk breien aan het voorbije succesvolle seizoen. Met andere woorden, zij die de boude voorspelling van de Limburgse kapitein in Volleymagazine ongetwijfeld op de deur van hun locker in de Tomabelhal zullen kleven.

De honger van Matthijs Verhanneman is na het behalen van zijn tiende titel nog niet gestild en dus zal hij vooroplopen in de strijd naar de zestiende kampioenstitel voor Knack Volley. Hij begint straks aan zijn zeventiende seizoen bij de club van zijn hart en in zijn prijzenkast prijken zoals gezegd al tien titels maar ook negen bekers en acht supercups. Ongeacht wat zijn collega mag voorspellen ambieert hij ongetwijfeld een nieuwe triple.

Het is met een bijzonder genoegen dat we kunnen bevestigen dat de ‘MHP in Limburg’, Pieter Coolman, er nog een jaartje bij doet. Iedereen is het er roerend over eens, Pieter bewees dit trouwens meermaals tussen de lijnen, dat onze middenman nog steeds buiten discussie staat in het kampioenenteam. Pieter Coolman begint na de zomer aan zijn dertiende seizoen voor Knack Volley en veroverde er in de voorbije jaren negen titels, negen bekers en zes supercups. Een nieuwe titel in 2025 zou hem ook in de dubbele cijfers brengen.  Het begrip ‘MVP’ is voldoende gekend in sportmiddens. Vervang je echter de letter V door de letter H dan krijg je de … Most H**** Player, te oordelen aan de fluitconcerten die hij in de Steengoed Arena te verwerken kreeg.

Met Stijn D’Hulst aan de pass kunnen de supporters van Knack Volley ook volgend seizoen de genialiteit van hun internationaal meest gelauwerde speler bewonderen. Het zal het podcastduo van Tweemansblok ongetwijfeld ook plezier doen dat ze in hun live commentaar bij de TV uitzendingen opnieuw de loftrompet zullen kunnen bovenhalen. In zijn twaalfde seizoen voor Knack Volley gaat Stijn voor een tiende titel, een achtste beker en een zevende supercup.

Kenners, waaronder Marcel Coppens in Volleymagazine, beamen dat de positie van libero één van of zoniet de moeilijkste positie is. Met rots in de branding Dennis Deroey kan The Blue Wall op zijn twee oren slapen want in zijn zesde seizoen wil hij de hand uitsteken naar een vijfde titel, vijfde beker en een vierde supercup in de kleuren van Knack Volley.

Twee jaar geleden kon het bestuur van Knack Volley met Seppe Rotty het Torhoutse toptalent voor drie jaar aan de club verbinden. Met inmiddels twee individuele bekroningen als Speler van het Jaar, MVP in de Champion Finals het voorbije seizoen, twee titels, twee bekers en twee supercups zal DJ Jeanke komend seizoen nog ettelijke keren de Rotty-jingle door de luidsprekers van de Tomabelhal laten klinken. We twijfelen er niet aan dat de buitenlandse clubs in de rij staan om deze uitzonderlijke speler in te lijven. De boodschap voor de Knack Volley supporters is dus duidelijk: geniet er nog maar van want het zou het laatste seizoen kunnen zijn.

We sluiten de rij met een trio dat in zijn eerste seizoen ervaring mocht opdoen. Voor Diego Gonzalez, Lennert Van Elsen en Jasper Wijkstra zal het verwachtingspatroon komend seizoen wel hoger liggen. Aan hen om te bewijzen dat ze hun plaats waard zijn in de ploeg die ondertussen al twee decennia lang het Belgisch volleybal domineert. Het contract met Jasper Wijkstra werd inmiddels met twee jaar verlengd zodat onze Nederlandse passer loper in elk geval nog tot 2027 te zien zal zijn in een blauw shirt.

Dat succescoach Steven Vanmedegael nog drie seizoenen de sportieve touwtjes in handen heeft werd al in december 2023 bekend gemaakt. Hij wordt omringd door een sportieve en medische staff waarover we later nog zullen berichten.

Of deze blijvers en de jonge nieuwkomers de trofeeënkast zullen spijzen in het seizoen 2024-2025 kunnen we u niet op een briefje geven. Maar twijfel er niet aan dat de ambitie er in elk geval ruimschoots zal zijn.

Brilsmurf 04/05/2024

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.