Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Volley Haasrode Leuven legt Knack Volley geen strobreed in de weg en… Märt is back

Zowel op de voorafgaande receptie, bij monde van trainer Kris Eyckmans, als bij aanvang van de wedstrijd, door bestuurslid Bart De Smet, kreeg Knack Volley oprechte gelukwensen en alle succes toegewenst voor de komende duels tegen de Italiaanse sterren van Modena. Of hoe een iets minder grote club toch heel groot kan zijn in woord en daad.

Kan een afbeelding zijn van de tekst 'VH!E Knack A VOLLEY LINE-UP S STIJN D'HULST oH MATTHIJS VERHANNEMAN MB RUNE FASTELAND PABLO KUKARTSEV oH SEPPE ROTTY MB PIETER COOLMAN L DENNIS DEROEY Ltto VOLLEY LEAGUE'

Nu zal het wel niet tot de plannen van diezelfde Kris Eyckmans behoord hebben om de uittredende Landskampioen zomaar de drie punten te schenken. Zijn team nam een gedecideerde start onder impuls van zijn kapitein Hendrik Tuerlinckx. ‘Onzen’ Straffen had weer één van die begenadigde dagen zodat hij bij 8-5 al kon pronken met een 4 op 4. Steven Vanmedegael van zijn kant riep zijn manschappen bij 9-5 (block op Seppe Rotty) al langs de kant om de traag op gang komende machine een eerste impuls te geven. Dit resulteerde alvast in een ace van Seppe Rotty voor de 10-8. Met een tactische service en ace van Matthijs Verhanneman deed Knack Volley er nog een puntje bovenop (13-12). Bij 19-19 stond de teller van de meervoudige Speler van het Jaar al op een perfect schoolrapport met ‘een 10 op 10’. Helaas voor Tuerlinckx kreeg hij weinig  scorende steun van zijn ploegmaats en serverend bleef de thuisploeg de missers opstapelen (zes stuks in set 1). Met een plaatsbal bracht zijn opponent, Pablo Kukartsev, Knack Volley met 20-21 voor het eerst op voorsprong. Topscorer voor Knack Volley in deze set, Rune Fasteland met vijf punten, deed er nog een schepje bij (20-22). Hij zorgde ook voor het setpunt (22-24) dat door de ingekomen Sander Depovere genadeloos tot een ace omgetoverd werd en eerste setwinst bracht (22-25).

Met een door scheidsrechter Wim Cambré out beoordeelde aanval van Hendrik Tuerlinckx kon deze laatste zijn ergernis over deze beslissing niet verbergen. De Leuvense topscorer haalde vervolgens zijn gram en de nog steeds kwade blik richting de hoofdscheidsrechter maakte duidelijk dat dit een adrenalinescore was (1-3). VHL kon weliswaar zijn foutenlast in service beperken maar gezien het kanon van Hendrik iets minder accuraat stond afgesteld had Knack Volley weinig problemen om al snel een comfortabele voorsprong uit te bouwen: 3-7 en vervolgens 9-15. Coach Kris Eyckmans haalde vervolgens Hendrik Tuerlinckx naar de kant en zag eveneens enkele striemende ogen zijn lichaam doorboren. Voor ons was er op het einde van deze set heugelijks nieuws met de invalbeurt van Märt Tammearu die eigenhandig voor setwinst zorgde: 18-25.

De vreugde kon niet op toe Märt in set 3 de plaats mocht innemen van Matthijs Verhanneman om zo alvast meer competitieritme op te doen. En dat deed hij met veel enthousiasme want serverend stond hij dadelijk pal en ook de pipe-aanval is hij zeker nog niet verleerd. Hoewel de Leuvenaars van op de servicelijn opnieuw in hetzelfde bedje hervielen bleef de score redelijk in evenwicht. Beide teams namen om beurt de leiding (6-4, 9-10, 14-13, 16-17). Een ace van een sterk presterende Pieter Coolman luidde de laatste fase van de wedstrijd in (19-21). Een block bracht Knack Volley op twee punten van matchwinst (20-23) en het was Terminator Pablo Kukartsev die met een plaatsbal en een block-out de hakbijl liet vallen (21-25).

lees ook: https://kw.be/sport/volleybal/knack-volley-wint-overtuigend-in-drie-sets-bij-vc-haasrode-leuven/ 

foto’s 

wedstrijdstatistieken (klik op de afbeelding)

Brilsmurf 26/03/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.