Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Vijfde clean sheet voor Knack Volley in Champions Final 4

“De krant van gisteren leest niemand meer”. Deze mindset had Knack Volley goed voor ogen bij de aanvang van dit niet onbelangrijke duel tegen een ambitieuze tegenstander die volgend seizoen voluit op plaats drie aast met de aanwerving van twee Red Dragons. Voor Seppe Baetens was het zijn laatste wedstrijd in het shirt van BDO Haasrode Leuven en we waren ervan overtuigd dat Gert van Walle nog eens wilde bewijzen dat hij ook een Red Dragon is.

Voor het eerst sinds geruimte tijd, onder meer door de blessure van Matthijs Verhanneman en eerder door de corona-gevolgen bij Andreas Fragkos, stonden beide hoekspelers weer eens samen in de basisopstelling. Rune Fasteland is inmiddels net als Pieter Coolman (sinds lang) een certitude. Andere niet onbelangrijke certitudes waren Hendrik Tuerlinckx, Stijn D’Hulst en natuurlijk libero Dennis Deroey. Bij VHL was het uitkijken naar Simon Peeters die de laatste weken, eveneens na blessureleed, zijn groot talent opnieuw etaleert. Kandidaat Rookie van het Jaar (stemmen kan nog steeds) Mathijs Desmet mocht het de volledige wedstrijd vanuit de huppelhoek aankijken en wij genoten op televisie van het aangename commentaar van Kris Wauters naast Sporza-man Sammy Neyrinck.

In set één kon Simon Peeters de thuisploeg met een drie op drie naast de bezoekers houden maar dan volgde een blok van Matthijs Verhanneman op Gert van Walle, een score van Rune Fasteland en een flitsende arm van Hendrik Tuerlinckx die resulteerden in een 4-7 voorsprong. Straffen Hendrik lijkt net op tijd weer zijn draai gevonden te hebben en werd met twintig punten de slokop van de avond, waarbij zijn 72% succesratio maar vooral ook zijn zes bloks in het oog springen. Dit belooft!  Rune Fasteland deed de voorsprong aangroeien met twee eenheden : 8-13 en 8-14. Alles liep als een trein, zelfs bij moeilijke recepties werd door setter Stijn D’Hulst steeds een oplossing gevonden zodat niemand van de spelers aanvallend onder de vijftig procent scoorde. Het was genieten geblazen en niet dat BDO Haasrode Leuven slecht speelde, langs geen kanten. Maar Stijn D’Hulst varieerde vanuit zijn zetel. Het plafond was deze maal de bondgenoot van Knack Volley en met schijnbaar eenvoudig, accuraat volley haalde ons team de 17-25 eindstand in set één.

In set twee kwam de kloof er al vlugger en dit onder andere door het nieuwe kunstje van Rune Fasteland die voor de 3-6 en 3-7 tot tweemaal toe een snellere floatservice uit zijn arm toverde. Maar vooraleer we zover waren was er libero Dennis Deroey die een superredding demonstreerde zodat Matthijs Verhanneman alsnog het punt kon binnenhalen (3-4). Bij VHL zat er wat prut in het kanon van Simon Peeters maar nam Seppe Baetens het voortouw. Toch leert een blik op de statistieken ons dat Gert van Walle, als hoofdaanvaller, in deze set slechts driemaal werd aangespeeld door Lienert Cosemans. Nu serveerde Knack Volley (ondanks twee aces maar ook vijf missers) wel niet onaardig maar de thuisverdediging hield toch stand. Bij Knack Volley zag je andermaal een gedreven Andreas Fragkos aan het werk. Vaak verzorgde hij zowel de receptie als de daaropvolgende aanval en dat inspireerde ook Matthijs Verhanneman. Het verschil bleef minimaal vier punten (9-13, 13-17) maar twee bloks op een rij van alweer een klaarkijkende Andreas Fragkos deed de bordjes naar 13-19 verschuiven. De money-time-wissel met Sander Depovere en Michiel Ahyi kwam er aan, Sander Depovere vuurde vanaf de achterlijn en wie anders dan Andreas Fragkos was er als de kippen bij om de rebound te plukken: 14-21. De set werd beëindigd met twee outopslagen van de twee hoofdaanvallers: 18-25.

En dan kwam set drie, en kan je al raden wat er gebeurde. Een onvrijwillige decompressie sloop in de spelkwaliteit en dit resulteerde in een minder secure afwerking met een tegenstander die opnieuw licht in de duisternis dacht te zien. Onder impuls van Seppe Baetens werd een 6-3 bijeen gesprokkeld door het team van coach Kris Eyckmans en dus moest aan de andere kant van het net zijn collega Steven Vanmedegael naar zijn eerste time-out grijpen. De kentering kwam er niet onmiddellijk (9-6 van Simon Peeters) maar dan brak kortstondig de hel los en scoorde Knack Volley zowaar vijfmaal op een rij met twee driemanbloks op Simon Peeters (die er in deze set zomaar eventjes vier rond zijn oren kreeg), een plafondopslag van Matthijs Verhanneman, een outbal en een eenmansblok van onze afscheidnemende kapitein. Resultaat van dit alles voor wie goed kan tellen: van 9-6 naar 9-11. En dus had de time-out zeker gewerkt. BDO Haasrode Leuven slaagde erin de opmars te stuiten (11-11 en 13-13) en Lienert Cosemans kon zijn lengte ten volle uitspelen bij een duel aan het net (14-13). Het was inmiddels half negen en ettelijke kilometers verder waren ook Greenyard Maaseik en Decospan Menen aan hun duel gestart. Simon Peeters deed er voor de 18-16 nog een streepje bij en alweer moest Knack Volley in de onderbreking gaan om nieuwe inspiratie op te doen. Pieter Coolman toonde hierbij tweemaal het goede voorbeeld (18-17 en 18-18). Met een plafondsmash kwam een eventjes uit het oog verdwenen Andreas Fragkos opnieuw boven aarde: 18-19. Maar ook Gert van Walle kende het kunstje van de plafondsmash in zijn thuishaven: 20-20. Na een plaatsbal van Andreas Fragkos voor de 20-21 verdween Stijn D’Hulst even van het veld en was het aan Stijn van Schie om blokversterking te bieden. En plots word je dan als hoofdaanvaller setter. Nimir Abdelaziz is hierin vanzelfsprekend het summum maar ook dit lukte bij Hendrik Tuerlinckx. En dus scoorden Andreas Fragkos (20-22) en Rune Fasteland (20-23) met de ogen dicht. Wanneer Seppe Baetens dan ook nog de vingers van het blok miste (20-24) kwam Knack Volley op wedstrijdpunt. Hendrik Tuerlinckx plaatste het orgelpunt, dankjewel Stijn, zodat Knack Volley thuis de titelfinales kan aanvatten.

Conclusie van de avond: een beresterke partij van Knack Volley dat klaar lijkt om het duel aan te gaan en na de beker ook zijn hand uitsteekt naar de titel. Maar hiervoor moet er nog heel wat inkt vloeien en water door de zee stromen. Volgende week zaterdag beginnen we aan de ultieme fase, vanuit ons kot. We duimen ervoor dat beide ploegen gespaard blijven van verder onheil zodat er op een eerlijke manier kan gestreden worden. Welk scenario we krijgen, daar valt geen voorspelling over te maken. Details, de vorm van de dag, een nipte video-challenge… veel factoren bepalen mee over winst of verlies. Wij duimen voor ons team en roepen alle supporters op Knack Volley positieve vibes door te sturen, door het luchtruim tussen de corona-bacillen heen.

One team, one family.

Matchreport BDO Leuven – Knack Volley

Verslag Focus/WTV

Verslag Sporza.be

KVR_WEDSTRIJDAFFICHE_01

Brilsmurf 28/03/2021

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.