Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Vier op een rij, vijf op een rij?

We kunnen ons levendig voorstellen dat ze bij de vice-landskampioen zondagavond alles in het werk zullen stellen opdat de titel van deze voorbeschouwing geen realiteit wordt. Een nieuwe nederlaag zou immers betekenen dat er bij de start van dit seizoen door de Limburgers vier opeenvolgende verliespartijen moeten genoteerd worden. Maar evenzeer dat men in de laatste vijf rechtstreekse duels tussen de Twin-towers van het Belgische volleybal steeds het onderspit moest delven.

Nu zal de uitschakeling in de Beker van België wel pijnlijker zijn geweest, wegens ‘onomkeerbaar’, dan hun recente verlies in de belle tegen opnieuw Haasrode Leuven.

Of het water nu tot aan de lippen staat van coach Fulvio Bertini, dat hoeven wij niet te beoordelen. Zoals in elk Ligateam wordt er aan de Maaskant keihard gewerkt om tot het beste resultaat te komen. En zo kan het dat de puzzelstukjes plots wel in elkaar vallen, wat momenteel bij Volley Haasrode Leuven zeker het geval is.

Voor het eerst moest setter Renet Vanker plaats ruimen voor de Nederlander Joris Berkhout. Er waren hoge verwachtingen gesteld bij de komst van Francisco Iribarne maar het lijkt eerder dat Tino Hanzic de rol van de Griek Athanasios Protopsaltis zal overnemen. Red Dragons Jolan Cox en Elias Thys zijn vaste waarden in de basisopstelling. En dat Martin Perin een klasse-libero is hoeft niet over geredetwist te worden.

Kortom, het potentieel is er en dus verwijst Technisch Directeur Jelte Maan in ‘Tijd voor volleybal’ (de podcast met Jeffrey Klok) als oorzaak van de niet zo rooskleurige start naar de lange zomerperiode waarin teams met zeer beperkte effectieven moesten trainen  Geheel ongelijk kunnen we hem niet geven zoals we trouwens ook bij Knack Volley zelf aan den lijve ondervonden.

Marc Willems en Dominique Baeyens zullen alweer een wellicht interessante en spannende match van commentaar voorzien. Maandag leest u dan weer in de professionele media en op deze website of het vraagteken in de titel overbodig was of niet.

Volleyliefhebbers die er een mooie zondagnamiddag van willen maken kunnen eerst om 14:00 uur het duel tussen Bevo Roeselare en Volley Noorderkempen bijwonen, vervolgens vanaf 16:45 uur de pasta bolognaise proeven in ’t Smulhoekje om dan tegen 18:00 uur klaar te zijn voor het hoofdgerecht. En hopelijk hebben we dan na een overwinning van Knack Volley recht op een toetje.

DeePee 10/11/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.