Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Verloren veldslag, koppositie en thuisvoordeel door een derde seizoensnederlaag

Knack Volley verloor op de eerste speeldag van de Lotto Volley League tegen Decospan Menen en moest op de negende speeldag van de Champion Play Off nipt zijn meerdere erkennen tegen een op toerental gekomen Greenyard Maaseik.

De eerste set zette direct de toon en het was finaal Pieter Coolman die met blokkerend op een cruciaal moment (22-24) een beslissend kloofje bracht. Pieter kreeg op het tweede setpunt ook de bal toegespeeld en faalde niet: 23-25.

Niettegenstaande de Landskampioen een 5-9 voorsprong kon uitbouwen moest het de thuisploeg al snel opnieuw naast zich dulden (9-9). Met opnieuw een 12-16 leek het er mooi uit te zien maar de geboden kansen werden niet benut zodat ook dit verschil door het team van Fulvio Bertini werd dicht gefietst (16-16). Een ace van Josef Polak en een score van een alweer outstanding Adam Bartos deed de set definitief kantelen (20-18). Zelfs de inbreng van joker Sander Depovere kon niet beletten dat Knack Volley setverlies moest incasseren (25-23).

Ook in set drie kon een 6-10 voorsprong niet vast gehouden worden en nam Greenyard Maaseik de set rond money-time opnieuw in handen (21-19 ace Jolan Cox). Mickey Fornes blockte de 25-22 op het scorebord.

De laatste set kende ondanks lichte dominantie van de thuisploeg een spannend einde: 24-24. Adam Bartos haalde met een ace de trekker over: 26-24.

We zagen begrijpelijk veel tevreden gezichten in de Steengoed Arena maar voor Knack Volley werd het een lange terugreis. Een reis die deze maand nog minimaal tweemaal op de planning staat.

De strijd voor de koppositie lijkt gestreden. De strijd voor de titel moet echter nog beginnen.

Hoogtepunten

Foto’s

DeePee 07/04/2024

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.