Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Van onder het stof: Top Teams Cup, bijna twintig jaar geleden (maart 2002).

Er werd in de aanloop naar de Final Four in Chestochowa in bepaalde middens wat denigrerend gedaan over het niveau van de Top Teams Cup. Hoe heeft Knackcoach Baeyens het voorbije finaleweekend geëvalueerd qua niveau en uitstraling?

“Ik wil natuurlijk onmiddellijk toegeven dat het niveau van de Top Teams Cup in zijn geheel zeker dat van de Champions League niet benadert , dat is duidelijk” , weet Baeyens. “We kregen inderdaad tijdens de voorrondewedstrijden zwakke ploegen over de vloer en waren zelf ook niet goed bezig. Onze betere prestaties in eigen land tegen Lennik en Antwerpen konden echter op geen beter ogenblik komen. Het was afgelopen weekend hét moment om die lijn door te trekken.”

“En dat hebben we ook gedaan in niet-Belgische omstandigheden. Wie erbij was, weet welke heksenketel het er was. Chestochowa is een erg goede ploeg. Espinho was de titelverdediger en was vergelijkbaar met Castelo da Maio. Sterk in verdediging, soms heel spectaculair en vaak onberekenbaar. Vooral de Oekraïeners hebben me in positieve zin bekoord. Speelden wat naïef, heel klassiek en traag, maar mijn inziens een ploeg met enorme mogelijkheden als ze het ginds moderner aanpakken.”

“Zaterdag leverde Knack één van zijn sterkste prestaties ooit. En dat zeg ik niet omdat wij finaal hebben gewonnen, ik beschik namelijk over uitzonderlijke scoutingscijfers. En zondag moesten we winnen , we waren dus nog meer gestresseerd dan zaterdag. Maar we hebben een constant niveau gehaald en wonnen mijn inziens verdiend.”

“Ik zag alle wedstrijden, live of op video. Dit was, gelet op de uitzonderlijke omstandigheden met dat uitzinnig Pools publiek, een niveau Top Teams Cup waardig. Jammer dat dit niveau in de voorrondewedstrijden niet aan de supporters kon worden gepresenteerd…”

Eddy Brouckaert 22/02/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.