Jeugdnieuws, Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Van een boerenjaar naar een grand cru jaar

Afgelopen weekend stonden de Belgische jeugdkampioenschappen op de planning. En dat Knack Roeselare aanwezig was in alle jeugdcategorieën zullen ze geweten (en gehoord) hebben in Spa.

We beginnen met de allerkleinsten van de U11. Net zoals vorig seizoen behaalden ze een gouden medaille na winstmatchen tegen Torhout, Soignies & Waremme. De verbroedering met Torhout maakte het feestje meer dan compleet voor deze jonge veulens.

De U13 behaalde een zilveren medaille in een reeks met Zuidrand Hove (winnaar), Binchois & La Louvière. De evolutie was gedurende het hele seizoen merkbaar en werd dus afgesloten met een oververdiende titel van vice-kampioen van België.

Na de U11 haalden de jongens van de U15 ook de Belgische titel binnen. Na winstmatchen tegen Vosselaar & Guibertin viel de beslissing tegen Waremme. In een helse sfeer – alle jeugdploegen, ouders en meegereisde supporters als 1 blok achter het team – buigden ze een 0-1 achterstond nog om in een 2-1 overwinning. De ontlading nadien was enorm.

De U17 stond voor een lastige uitdaging tegen favoriet Torhout (winnaar) en de Waalse ploegen Waremme en Chaumont. Maar met een winstmatch tegen Waremme in de afsluitende match konden ze terugblikken op een meer dan geslaagd parcours tot op het Belgisch kampioenschap.

De U19 tenslotte bracht een bronzen medaille mee naar Roeselare. Zij wonnen van Namur maar moesten hun meerdere erkennen tegen Gent (winnaar) & Waremme waar al behoorlijk wat spelers met Liga A ervaring op het plein stonden.

Als kers op de taart brachten de meisjes van Bevo ook de gouden medaille mee naar Roeselare bij de U19. Zij wonnen van Torhout, Tchalou & Chaumont.

Samengevat voor volleybalstad RSL:

  • 3x GOUD
  • 1x ZILVER
  • 1x BRONS
  • 1x 4e plaats

Il faut le faire gelijk da ze zeggen !!

Dries 27/05/2024

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.