Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Vakmanschap is meesterschap

Net zoals veel, om niet te zeggen alles, bij Knack Volley het resultaat is van een samenspel, is dit ook van toepassing voor elk wedstrijdsfeerverslag. Enerzijds, en dan slaan we direct al de spelers en de staf over, heb je de schrijver van de tekst. Maar vooraleer dit leesvoer onder de ogen komt van de trouwe supporters (en ook deze van de opponent en bondsinstanties) passeert het door de handen van eejo die er met de fijne kam doorgaat om met grote deskundigheid te schaven aan taalfoutjes, enkele summiere aanvullingen toe te voegen en geregeld wat naamsonvolledigheden aan te passen.

Knack Volley beschikt ook dit seizoen met Jan Vanmedegael, Jo Naert en Bart Vereecke over enkele zeer kundige fotografen en uit hun aanbod wordt een passende foto gekozen die dan samen met het finale verslag en de nodige links, naar foto’s en statistieken, door G2 op de website gepubliceerd worden.

Maar soms komt er een kink in de kabel roet in het eten gooien, om niet letterlijk te zeggen ‘een operatie aan de schrijfkant’ zodat het nemen van de noodzakelijke wedstrijdnotities een onmogelijke zaak blijkt. Met de huidige technologische mogelijkheden zou je al snel denken aan het inzetten van A.I. (Artificial Intelligence) maar we hebben nog beter : V.I. (zou kunnen betekenen Vrouwelijke Intelligentie maar wat of wie het is onthullen we later nog wel eens).

Op naar de orde van de dag met een nieuw duel tegen de mannen van Caruur Gent. De bekerwedstrijd werd met grote concentratie aangepakt en met dito overtuiging gewonnen. Coach Jan Van Huffel spaarde zijn lof niet maar zou er vanzelfsprekend alles aan doen om in de Tomabelhal voor een verrassing te zorgen. Het was dus voor Knack Volley een kwestie van niet in de val van onderschatting te trappen.

De ‘verwachte’ verrassing was dat de bezoekers beroep deden op enkele andere spelers : Simon Plaskie (9 punten – 44%) op de receptie-hoek, de jonge middenman Lennert Van Elsen kreeg ook zijn kans en hij droeg vier punten bij en op de libero kwam Kjaer Hougs Tobias. Maar ook coach Steven Vanmedegael roteerde in deze drukke periode en gaf opnieuw het vertrouwen aan aanstormende talenten Mathijs Desmet en George Huhmann. De spelleiding was een kluifje voor Bjorn Willems en Kris Van Der Linden.

Set 1 en Simon Plaskie serveerde de eerste bal buiten de lijnen. Pieter Coolman toonde dan maar even hoe het wel moet (2-0). Caruur Gent was echter niet van plan te laten betijen en Chris Ogink en hardhitter Jente De Vries herstelden dadelijk het evenwicht. Onze kapitein kwam deze keer ook wel snel met zijn neus aan het net piepen met twee onhoudbare scores (3-2 en 5-2). Maar ook de 6-4 en 7-4 kwamen uit zijn schouder zodat hij al snel met een vier op vier kon pronken. Caruur Gent trok zich naast Knack Volley onder impuls van Gilles Vandecaveye. Maar Gilles zou verder onder zijn gewone scoringsniveau blijven en slechts vijf eenheden achter zijn naam krijgen en dit aan een percentage van 21%. Pieter Coolman was dan weer het ander uiterste en scoorde de 8-6 en 9-6, de 11-7 en de 12-8 zodat ook hij een vier op vier parcours reed. Mathijs Desmet van zijn kant kende een moeilijke start maar opende uiteindelijk ook zijn rekening met een receptie en score voor 13-9. Knack Volley leek vertrokken doch dit draaide toch even anders uit, ondermeer door een loepzuivere ace van Jente De Vries in de conflictzone tussen Matthijs Verhanneman en Dennis Deroey : 13-12. Deze opflakkering bleek echter van korte duur te zijn want bij 17-13 sloeg het alarm opnieuw op rood bij de bezoekers en was er tijd voor cecemel en spa. Dichter dan drie eenheden kwam Caruur niet meer (22-19). Een perfecte intelligente plaatsbal van Mathijs Desmet, gevolgd door een ace van Straffen Hendrik waren voorbode van een felbevochten laatste setpunt waarbij Knack Volley tot tweemaal toe redding moest brengen in het achterveld vooraleer alweer de jongste Knack-speler clever de klus klaarde : 25-19.

Matthijs Verhanneman serveerde set twee op gang met dezelfde spelers in de arena. Hij deed dit met groot succes, met dadelijk al een eerste mooie ace. Het werd echter geen walk-over voor Knack Volley, ook niet in de aanvang van deze set, maar we stelden toch wel een rustige dominantie vast zodat setter Stijn D’Hulst niet al te vaak in een moeilijke positie werd gebracht. Star of the game Pieter Coolman (aanvallend 10 op 11, 2 bloks en 2 aces) gaf dan maar het signaal voor een demarrage met een score en een ace (10-7 en 12-7), met een tussendoortje voor Mathijs Desmet die subtiel en beheerst de bal door het blok loodste. Een time-out kon niet beletten dat de vogels gaan vliegen waren en de schade voor de bezoekers onherstelbaar bleek te zijn : 16-9. Pieter Coolman en Hendrik Tuerlinckx wedijverden dan maar onderling om topscoorder te worden en krikten om beurt hun puntentotaal op. Op het einde van de rit zou Hendrik wel het pleit winnen met zestien streepjes aan zo maar eventjes 67% terwijl Pieter er veertien trok aan een fenomenale 91%. De 23-13 was er eentje uit het demonstratieboekje, we noemen het de “2,5-aanval” en is in exclusiviteit te verkrijgen in de winkel van Stijn D’Hulst en Hendrik Tuerlinckx. We moeten dringend eens vragen hoe zij deze aanval benoemen waarbij Stijn de bal tussen de posities 2 en 3 panklaar legt voor de inzwevende Hendrik, tot verbijstering van de tegenstander. Voor de notulen mogen we de eindstand in set 2 niet vergeten: 25-14 door een onhoudbare ace van de ingevallen Sander Depovere.

Set drie kende als uitblinker Mathijs Desmet met acht scores aan 75%. Ervaren rotten Hendrik, Matthijs en Pieter zagen dat het goed was en hielden zich klaar in de achterhoede. Ook serverend liep het weer als een trein met zo maar eventjes zes aces tegenover amper vijf missers. Caruur Gent hield gelijke tred tot 7-7 maar moest dan definitief de rol lossen. Alweer mooi mooi Coolman konden we zingen bij de 10-7 en 13-8. En dichter dan twee eenheden kwamen de bezoekers niet meer (13-11). Knack Volley behield de controle en kon zich permitteren om bij een 21-14 over te gaan tot de applausvervangingen. Sander Depovere en Michiel Ahyi kregen speelminuten die nog wat uitgerokken werden door twee video-challenges. Bij 25-18 was het liedje en vertelselke uit, kwam een varken met een lange snuit en deed V.I. het notitieboek dicht.

Wij kijken alvast uit naar een vervolg komende zaterdag met het bezoek van VBC Waremme dat Greenyard Maaseik op de rand van setverlies bracht in set twee (26-28).

En nog meer kijken we reikhalzend uit naar drie topwedstrijden volgende week. Supporters blijf op post achter jullie tv-scherm, PC, iPad of Smartphone.

Laat jullie horen!

Met veilige groeten van V.I. en Brilsmurf

Matchreport Knack Volley – Caruur Gent

KVR - CARUUR GENT

V.I. en Brilsmurf 10/12/2020

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.