Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Uitwuiven met een dikke, dikke merci

Gisteren berichtten we u over onze drie franskiljons. Maar nog twee andere leden verlaten ons dream team. Ook zij zoeken een andere competitie op.

Michiel Ahyi

Michiel kwam als 19-jarige vanuit het Nederlandse Talententeam Papendal in ons land terecht. Na een jaartje (toen nog) Noliko Maaseik en nog een jaartje Caruur Volley Gent maakte hij drie jaar geleden zijn opwachting bij Team Blue. Een indrukwekkende krachtpatser, met zonder discussie de hardste aanval en opslag. Wie tegenover Michiel in verdediging staat, riskeert lijf en leden. Toch had hij het drie jaar lang niet onder de markt. Als je als opposite moet optornen tegen levende legende Straffen Hendrik of zoals dit seizoen tegen Terminator Kukartsev, dan weet je dat je meer in de huppelhoek zal staan dan je lief is. Maar een team als Knack Volley heeft nu eenmaal topdoublures nodig die in elk ander team eerste keus zouden zijn. Het siert Michiel dat hij dat lot met opgeheven hoofd heeft gedragen: top inzet, zichzelf super professioneel verzorgend als topspeler. Petje af! Ondanks zijn rol in het team was hij een echte publiekslieveling. Weinig spelers, om niet te zeggen geen, hebben meer selfies met fans moeten nemen dan Michiel. Vooral met één specifieke groep van jonge fans die we wegens genderneutraliteit niet mogen benoemen. Michiel trekt volgend jaar naar het Duitse TSV Giesen Grizzlys. Ze mogen daar gerust zijn: ze hebben er een beer bij. Het ga je goed Michiel! Dikke, dikke merci! Of zoals ze het in jouw moedertaal zeggen: hartstikke bedankt Michiel!

Maicon Leite

Onze Braziliaanse middenblokker ingeschreven krijgen op de Belgische en Europese team list van Knack Volley bleek in het tussenseizoen voor enige problemen te zorgen. Was het Maicon (voornaam) Leite (naam)? Of Leite (voornaam) Maicon (naam)? Of Maicon Leitte met dubbele T? Of Leitte Maicon? Hoe meer opzoekingswerk men deed, hoe meer schrijfwijzen er opdoken. Tot overmaat van ramp bleek de naam op zijn paspoort niet dezelfde als zijn registratie bij het FIVB.  Het gerenommeerde Volleybox.net gaf zelfs twee versies! Alles had te maken met de Braziliaanse of de Engelse schrijfwijze. Maicon hakte zelf de knoop door en “Maicon Leite” werd officieel lid van Team Blue. De overgang van het zwoele Braziliaanse Montes Claros/América Volei naar het kille, grijze en regenachtige Vlaanderen en de andere, meer intensieve trainingsaanpak had zijn aanpassingstijd nodig. Kwam daar boven op dat hij de concurrentie moest aangaan met Pieter en Rune die, laten we eerlijk zijn, hun beste seizoen ooit in de blauwe kleuren speelden. Maar Maicon liet het niet aan zijn hart komen: altijd de positivo, altijd de teamgenoten aansporen en bemoedigen. En wanneer, zoals bij de enkelblessure van Rune, hij vast in de ploeg kwam ontgoochelde hij nooit. Topkerel! Hopelijk raakt hij vlug hersteld van zijn onlangs opgelopen kuitblessure zodat hij in full force kan aantreden bij zijn nieuwe club Sesi São Paulo in zijn thuisland. Muito obrigado Maicon!

Hiermee eindigt het lijstje vertrekkers. Vijf is meer dan genoeg! Wanneer iemand de familie verlaat, laat staan als er vijf familieleden het nest verlaten, is het altijd een beetje triest. Maar uitvliegen hoort nu eenmaal bij het familiegebeuren. Ze blijven in ons blauwe hart.

Vanaf morgen lees je op deze website wie nog onder contract staat, wie verlengt en wie er nieuw bijkomt. Stay tuned!

GDI 09/05/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.