Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Uit het oog maar niet uit het hart

Omdat ‘one team, one family’ geen loze slogan is blijven we onze ex-spelers met gepaste aandacht volgen. Hoe zou het nog zijn met de Stijn, Arno, François en Mathijs?

François Lecat

Het onvolprezen volleymagazine.be en reporter Kenny Hennens maakten het ons gemakkelijk want op 24 augustus verscheen een ruim artikel over François. Dit artikel kun je lezen via deze link: http://volleymagazine.be/2022/08/24/francois-lecat-de-italiaanse-a2-blijft-een-topcompetitie/

Meer hoeft dat niet te zijn, we zouden het bovendien zeker niet beter kunnen brengen

Arno Van de Velde

Onze ex-middenman lopen we dit seizoen nog zeker enkele keren tegen het lijf, in een ideaal scenario ook in het Sportpaleis voor de Bekerfinale.

Arno begon met zijn nieuwe ploeg de trainingen rond 22 augustus in de fitnesszaal te Wervik. Inmiddels kwam ook de nieuwe Finse hoekaanvaller Jiri Hänninen het team vervolledigen. Arno & Co kregen inmiddels ook een grondige check-up van hun kinesitherapeut  en passeerden bij de podoloog.

Het komend seizoen zal Arno spelen met het nummer 13.

De eerste afspraak met zijn ex-ploeg is voor hem gepland op woendag 26 oktober wanneer Knack Volley Roeselare op bezoek gaat in zaal Vauban. Het spreekt voor zich dat Arno Van de Velde door zijn coach niet extra zal moeten gemotiveerd worden.

Stijn van Schie

Stijn zet, zoals geweten, zijn carrière verder in Tsjechië bij Jihostroj České Budějovice. Hij ziet er Peter Ondrovič (ex-Aalst). Met Michal Kriško zal hij wedijveren voor een basisplaats als hoofdaanvaller. We stelden hem enkele vragen en kregen een uitvoerig mailbericht terug dat we zeer graag met de supporters willen delen.

Wij zijn op 2 augustus begonnen met trainen. Alle spelers van de nationale teams sloten langzaam aan en inmiddels is het team compleet. De trainer heeft de trainingen rustig opgebouwd met naast de zaaltrainingen veel variaties. Zoals trainingen in het zwembad, beachvolleybal en krachttraining.

Ik ga komend seizoen spelen met nummer 1 en zal als opposite gaan spelen. In het team ben ik niet de enige buitenlander, we hebben nog een Argentijn, een Servier en een Slowaak. De rest van het team bestaat uit Tsjechen. Een mooie combinatie van jonge talenten en wat ervaren spelers die al  jaren bij de club spelen.

De club, Jihostroj České Budějovice, heeft een mooie historie en speelt al jaren op het hoogste niveau van Tsjechië. Afgelopen jaar werd de beker gewonnen en daarom spelen we op 19 september de supercup tegen de huidig landskampioen Karlovarsko.

De stad, České Budějovice, is met ongeveer 100.000 inwoners de grootste stad in de regio Zuid-Bohemen.  De stad heeft een prachtig historisch centrum en ligt ongeveer 50 kilometer van de Oostenrijkse grens. De ijshockeyclub en voetbalclub komen ook uit op het hoogste niveau van Tsjechië, maar volgens de spelers is het volleybal heel populair in de regio. 

De eerste impressie van de club en het land zijn zeer goed. De taal zal nog moeilijk worden om te leren, gelukkig spreekt vrijwel iedereen goed Engels en begin eerst maar met een aantal woorden te leren.

Dank je wel Stijn voor deze informatie en veel succes dit seizoen.

Mathijs Desmet

Na alweer een indrukwekkende prestatie bij de Red Dragons pakte Mathijs Desmet zijn koffers richting Padova op 24 augustus.

Hoewel zijn aankomst geen Charles De Ketelaere-allures kreeg zorgde zijn nieuwe club toch voor een gepast en warm welkom.

Padova is de Italiaanse naam voor de stad Padua, gelegen in het noorden van Italië, en telt meer dan 200.000 inwoners. Mathijs laat ons weten dat het een zeer mooie stad is met verschillende Pallazo’s, mooie pleinen en meerdere musea. Voor zijn supporters weet hij ook te zeggen dat hij al verschillende leuke restaurantjes met lekker eten gevonden heeft.

Alles verloopt supervlot en Smetje zegt reeds goed ingenesteld te zijn in zijn appartement.

In afwachting van de aankomst van vier spelers die nog op het WK Volleybal actief zijn (Ran Takahashi, Dusan Petkovic, ulian Zenger en Asparuh Asparuhov met respectievelijk Japan, Servië, Duitsland en Bulgarije) gaat het er op de trainingen alvast reeds zeer intens aan toe, maar zeer leerlijk volgens Mathijs. Hij kijkt ook al uit naar de oefenwedstrijden die van start gaan vanaf 6 september en de competitie die start begin oktober. Zijn shirtnummer wordt het nummer 15.

Mathijs sluit zijn bericht af met de melding dat hij ondertussen ook zijn bestaande kennis van het Italiaans verder aan het bijschaven is en vraagt zeker alle supporters van Knack Volley Roeselare veel groeten over te maken. Iets wat wij bij deze doen.

DeePee 01/09/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.