Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Twintigjarige Finse middenman completeert Knack Volley Roeselare voor het seizoen 2024-2025

Met het aantrekken van de jonge, beloftevolle Fin Miika Haapaniemi is de selectie bij Knack Volley voor het komende seizoen compleet. We kunnen zonder enige twijfel spreken van een sterk verjongde spelerskern met een 17- jarige (Bjarne Angillis), een 18-jarige (Mauro Lips), een 20-jarige (Miika Haapaniemi), een 21-jarige (Basil Dermaux), een 23-jarige (Erik Siksna) en een 24-jarige (Seppe Van Hoyweghen).

De statistieken die Miika Haapaniemi kon voorleggen overtuigden de sportieve cel om hem de kans te bieden voor het eerst zijn geboorteland te verlaten op zoek naar sportieve successen. Hij wordt hiermee de tweede Finse speler die we in Roeselare mogen verwelkomen. Zijn voorganger bij Knack Volley, Eemi Tervaportti (2012-2015), liet bij velen een onuitwisbare indruk na en dit zowel op als naast het veld. Of Miika uit hetzelfde Finse hout gesneden is zullen we binnen enkele maanden met onze eigen ogen kunnen vaststellen. Hij beschikt in elk geval over een snelle rechterarm waardoor al vlug de vergelijking gemaakt wordt met Rune Fasteland. Pour la petite histoire, Rune zal komend seizoen voor de Oekraïense ploeg Volley Club Barkom Lwów uitkomen in de Poolse Liga en krijgt als ploegmakker een andere bekende naast zich, Märt Tammearu.

Onze nieuwe middenman stelde de voorbije seizoenen zijn 203 cm ten dienste van de nieuwe Finse kampioen Hurrikaani Loimaa waar hij de ploeg aan een allereerste titel hielp. Hij maakt ook deel uit van de nationale ploeg en dus keken we met bijzondere belangstelling uit naar 19 mei wanneer Finland in Tampere (Finland) onze Red Dragons in de ogen keken. Seppe Rotty, Seppe Van Hoyweghen en Lennert Van Elsen konden er al een eerste kennismaking met hun nieuwe ploegmaat regelen.

Tervetuloa Miika!

DeePee 02/06/2024

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.