Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Tweemaal Decospan Menen op rij

Na twee wedstrijden in de  Champions Final 4 ligt Knack Volley Roeselare mooi op koers. Thuiswinst op de openingsspeeldag tegen BDO Haasrode Leuven (3-0) werd zondagavond gevolgd door een belangrijk winstpunt in de moeilijke verplaatsing naar Maaseik (3-2). Na een spannende en kwalitatief sterke wedstrijd, vol boeiende rally’s en wisselende setballen, bracht Knack Volley met winst in set 1 (31-33) en set 4 (22-25) een mooi punt mee uit het hol van de leeuw. Niet onbelangrijk in dit verhaal: Knack Volley miste met Matthijs Verhanneman één van zijn sterkhouders, out met een lichte buikspierblessure. Maar alle lof voor de andere hoekspelers: Mathijs Desmet was bij momenten aanvallend ongrijpbaar (26 punten) en Andreas Fragkos was receptioneel beresterk (55 % pos). Dat Maaseik-coach Joel Banks na de wedstrijd rondbazuinde dat “het eigenlijk 3-0 had moeten zijn” kon dan ook op weinig begrip rekenen bij Knack Volley. Vooral ook omdat hij het had over “weer vreemde beslissingen van de ref, voor de zoveelste keer in een match tegen Roeselare” in een poging om de vijf gemiste setballen van zijn team goed te praten.

Coach Steven Vanmedegael had een andere mening over de wedstrijd: “We hebben twee sets heel goed gespeeld in Maaseik. Dat ene punt hebben we zeker verdiend. Het voordeel is dat onze concurrent maar één punt uitloopt op ons. Als wij hen thuis kloppen is er niks aan de hand. Op voorwaarde dat we ook de andere duels winnen in deze play-offs, want elke misstap kan fataal zijn.” En dit brengt ons naaldloos bij de twee derby’s tegen Decospan Menen die deze week op de agenda staan: woensdagavond om 20.30u in de Tomabelhal en zaterdagavond om 19.30u in zaal Vauban te Menen.

Decospan Menen slaagde er zaterdag op bezoek bij BDO Haasrode Leuven in om een moeilijke start om te buigen in 1-3 winst. Met een indrukwekkende Martijn Colson die als middenman 21 punten scoorde (16 aanval – 5 blocks). Het team van coach Frank Depestele nam hiermee een duidelijke optie op de derde plaats in het klassement. Maar hiermee is hun honger nog niet gestild. “We willen toch nog eens een stunt realiseren. Misschien woensdag al bij de buren in Roeselare. En als dat niet lukt, dan thuis maar in onze eigen Vauban zaal”, besluit Martijn Colson.

De wedstrijd is live te volgen via de livestream van EuroMillions Volley League

 

eejo 08/03/2021

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.