Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Tweede revanche in vier dagen tijd

Zondagavond laat op 17 oktober 2022…

Brilsmurf zet zich voor zijn Olivetti M1 typemachine (bouwjaar 1915), denkt even héél diep na en volgende titel verschijnt  op het maagdelijk witte blad: “Wroetend en zwetend naar eerste winst”. Enkele uren voordien was Knack Volley Roeselare slechts met de hakken over de sloot (13-25, 25-18, 25-23, 18-25, 8-15) voorbij Axis Guibertin gekropen in de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de vernieuwde Lotto Volley League. Tot op vandaag blijft de Waalse ploeg de enige ploeg die dit seizoen een punt kon afsnoepen van de autoritaire leider in competitie.

Iedereen was dan ook heel benieuwd hoe de tweede confrontatie met Axis Guibertin zou uitdraaien. Drie sets later stond het volgende verdict op het scorebord: 25-21, 25-14, 25-18. De elfde overwinning op rij, met ondertussen acht ‘clean sheets’, was een feit voor het herenteam uit de toekomstige hoofdstad van het volleybal in Vlaanderen, of zeg maar België.

Voor het wedstrijdverslag doen we een beroep op Rik Bekaert (Krant van West-Vlaanderen)

Bij Knack Volley hield coach Vanmedegael Verhanneman aan de kant en gaf Plaskie de volle speelgelegenheid. De Braziliaan Leite verving de woensdag in Tours geblesseerd uitgevallen Fasteland in het centrum. Wij noteerden wel een gelijk opgaand wedstrijdbegin tot halfweg de set met aan Roeselaarse kant Koukartsev als gretigste afwerker en bij Guibertin was dat Van Walle. Bij 14-14 evenwel zorgde Tammearu met een plaatsbal, een loeiend harde smash én een servicepunt voor de 18-15 die door Coolman en Meite blokkend naar 22-17 doorgetrokken werd. Omdat Leite twee keer in het net hing en Van Walle een ace sloeg drong Guibertin wel nog aan naar 22-19 maar Knack Volley rondde gedecideerd 25-21 af.

De tweede beurt maakte Knack Volley rapper het verschil want bij 7-6 sloeg eerst Tammearu raak en vervolgens counterde Coolman blokkend eerst Van Walle, daarna Hofmans en in tweede instantie Christiaens en Huysegoms, Plaskie strafte een manke receptie van Guibertin aan het net af en het stond 14-7. Guibertin maakte van dan af niets meer klaar wat naar de vlotte 25-14 verdubbeling leidde.

Coach Rosiers van Guibertin probeerde het in set drie met Malisse aan de spelverdeling en Vande Velde voor Van Walle. De bezoekers konden gelijke tred houden en zelfs 7-9 voorkomen. Koukartsev was evenwel niet meer af te stoppen en ook Coolman scoorde in de afwerking naar de 13-10. Guibertin kon die achterstand naar 19-18 dichten maar dan kwam Tammearu aan de servicelijn bij Knack en die serveerde de bezoekers tureluurs naar 25-18.

Star of the game: Pablo Kukartsev

Foto Jan Vanmedegael

Komende zaterdag (21 januari om  20.30u) staat de uitwedstrijd bij Lindemans Aalst, dat stuntte door met 2-3 te winnen van Decospan Menen, op het programma.

Knack Volley Roeselare:

starters: Stijn D’Hulst (1), Pablo Koukartsev (18), Pieter Coolman (9), Maicon Leite (7), Simon Plaskie (7), Märt Tammearu (10) en libero Dennis Deroey

invallers: Sander Depovere

Axis Guibertin:

starters: Guillaume Goddaert (2), Gil Hofmans (16), Niels Huysegoms (3), Simon Van De Voorde (5), Jens Christiaens (5), Gert Van Walle (4) en libero Sébastien Dumont

invallers: Florian Malisse, Gertjan Vande Velde (6), Guillaume Dussart, Robin Foret, Romain Vanhelmont

Foto’s Jo Naert

Foto’s Jan Vanmedegael

eejo 15/01/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.