Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Tweede couplet of eerste couplet bis?

Sedert vorige vrijdag is de kop van de titelfinale eraf. En het dak van de Tomabelhal bijna idem dito! Lang geleden dat een eerste finalewedstrijd zoveel sfeer en emotie teweegbracht. En zoveel volk! De tribunes zaten nagenoeg helemaal vol: ruim 1700 enthousiaste volleybalfans De bezoekers uit Menen vulden zelfs 2 blokken! Volleybal: een feest! Wat een zalige ervaring na  de barre corona-tijden.

Waren de bezoekende fans in decibels soms de meerdere van de Knack-fans, op het terrein was de verhouding omgekeerd. Op een Lou Kindt-opflakkering in de eerste set na. Iedereen zal wel zijn mening hebben over het waarom van de uitgesproken krachtsverhouding in het voordeel van de blauwe garde van Steven Vanmedegael. Nochtans lag volgens de kenners alle druk bij Roeselare wegens “van moeten” en was het voor Menen dan weer “all fun and games”, want niks meer te bewijzen. Maar zo werkt topsport niet natuurlijk. Eens in de finale gelooft ook de underdog (terecht) keihard in zijn kansen. En dat veroorzaakt meer druk dan je lief is. Is dat de verklaring voor het verschil dan in de eerste ontmoeting? Te veel hoogtes en vooral laagtes bij de jongens in het groen? De aanpassing aan de toch wel speciale omstandigheden van het gegeven “titelfinale”? De nooit aflatende druk van de thuisploeg, die ieder foutje meedogenloos afstrafte? De kwaliteit van de Roeselaarse bank? (Wellicht droomt elke ploeg om Depovere, Tammearu en Lecat in hun basis-zes te hebben, laat staan op hun bank).

De staff van beide teams zullen ondertussen hun analyses wel gemaakt hebben. De vraag is dus: “Wordt het woensdag 4 mei om 20u een tweede couplet of een eerste couplet bis”? De aanhang van beide teams zullen wel elk hun verwachting hebben. De neutrale volleyballiefhebber zal het worst wezen: die is alvast opnieuw verzekerd van een fantastische sfeer rond en een geweldige pot volleybal op het terrein. Toegegeven: niet altijd even stilistisch, maar met bakken overgave aan weerszijden. De onuitgegeven combinatie van een derby en een titelfinale.

Je moet goed gek zijn om daar niet op af te komen. Maar toch nog even voor alle duidelijkheid: Menen is woensdag de thuisploeg en dat heeft zo zijn gevolgen voor de fans:

  • Tickets reserveren via: https://tickets.knackvolley.be en je aanmelden als bezoeker (Knack-fans) of thuisploeg (Menen-fans). De socio-blokken 1-2-3 zijn deze keer voor Menen. Blokken 7-8-9 voor Roeselare. Blokken 4-5-6 worden toegewezen naargelang de Menen- of de Roeselare-aanhang meer ruimte nodig heeft.
  • Zolang de zaal niet uitverkocht is, blijven er tickets te koop aan de kassa op de dag zelf.
  • Iets drinken kan uiteraard, maar enkel in de foyer (zowel voor als na de wedstrijd). Breng cash mee want de Knack Volley-kaart of je bankkaart kan je niet gebruiken. Menen werkt met jetons die ter plaatse worden verkocht.

En niet vergeten: de wedstrijd vangt aan om 20u! Deuren openen om 19u.

GDI 02/05/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.