Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Tweede Champions League tornooi voor Knack Volley

Tussen zijn zesde bekerfinalekwalificatie op rij en de uitgestelde competitiewedstrijd tegen Lindemans Aalst, die beslissend wordt voor beide teams, staat voor Knack Volley het tweede Champions League tornooi van dit seizoen gepland. Het volledige team, met inbegrip van zijn Amerikaanse middenman George Huhmann, steeg zondagavond op vanuit Brussel Nationaal richting Milaan, van waaruit nog een busreis van zo’n twee uur naar Modena volgde.

Met tegenstanders Verva Warszawa Orlen Paliwa, Kuzbass Kemerovo en Leo Shoes Modena uit volleyballanden Polen, Rusland en Italië wist Knack Volley al bij de loting dat er dit seizoen wellicht weinig te rapen zou vallen in zijn 19de Champions League campagne. Even rees er nog hoop toen Knack Volley het eerste tornooi in eigen huis mocht organiseren maar het verwachte thuisvoordeel smolt als sneeuw voor de zon toen in december duidelijk werd dat door de strenge covid-19 maatregelen alle wedstrijden in een lege Tomabelhal dienden afgewerkt te worden. In zijn matchen tegen de Poolse en Russische toppers Warszawa en Kemerovo moest Knack Volley tweemaal de wet van de sterkste ondergaan en kon het slechts flitsen van zijn kunnen tentoonspreiden. Tegen het tot dan ongeslagen Leo Shoes Modena acteerde het team van coach Steven Vanmedegael wel op Champions League niveau maar uiteindelijk gaf de individuele klasse van topspelers als Micah Christenson, Dragan Stankovic, Daniele Lavia en libero Jénia Grebennikov de doorslag met een spijtige 2-3 nederlaag voor Knack als gevolg.

Knack Volley komt uit een heel onzekere periode nadat ook in Roeselare, waar de spelers al maanden aan een stuk de strenge maatregelen respecteerden, het covid-19 virus zwaar toesloeg. Met spelers Hendrik Tuerlinckx, Stijn D’Hulst, Andreas Fragkos, Pieter Coolman en George Huhmann, testte half januari het volledige basisteam, op Matthijs Verhanneman en libero Dennis Deroey na, positief. De noodzakelijke quarantaine-periode die hierop volgde, duurde voor een aantal spelers langer dan verhoopt. Het tweede Champions League tornooi, met drie zware wedstrijden op evenveel dagen, komt voor hen ongetwijfeld te vroeg. Maar Knack Volley heeft met Sander Depovere, Michiel Ahyi, Stijn van Schie, Rune Fasteland en talent-boy Mathijs Desmet nog heel wat kwaliteit in huis om dit gemis op te vangen. Dit bewezen deze spelers ondertussen overduidelijk in de thuiswedstrijden tegen Menen en Achel.

Enerzijds heeft Knack Volley niet veel meer te zoeken in de Champions League omdat het reeds uitgeschakeld is voor de volgende ronde. Anderzijds wil het in de komende drie topmatchen zoveel mogelijk wedstrijdritme opdoen voor de komende drukke periode in de Belgische competitie. Mocht Knack Volley zijn Europees verhaal kunnen afsluiten met minstens één overwinning dan zou dat een enorme vertrouwensboost kunnen geven aan het team.

Alle wedstrijden zijn live te volgen via eurovolley.tv

CEV Champions League Volley 2021

Tornooischema POOL D  –  Modena

 dinsdag 15 december        Knack ROESELARE – Verva WARSZAWA Orlen Paliwa    0-3     (18-25, 24-26, 19-25)

woensdag 16 december     Knack ROESELARE – Kuzbass KEMEROVO                     0-3     (24-26, 16-25, 20-25)

donderdag 17 december    Leo Shoes MODENA – Knack ROESELARE                       3-2     (25-27, 25-19, 22-25, 25-22, 15-11)

 

dinsdag 09 februari      18u        Knack ROESELARE – Verva WARSZAWA Orlen Paliwa

woensdag 10 februari  17.30u  Knack ROESELARE – Kuzbass KEMEROVO

donderdag 11 februari  18u        Leo Shoes MODENA – Knack ROESELARE

eejo 08/02/2021

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.