Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Trouw aan de kleuren van Knack Volley Roeselare

De voorbije dagen werden de vijf buitenlandse spelers die voor een nieuwe richting in hun carrière gaan onder de schijnwerpers geplaatst. Vijf spelers verlaten het team, dat betekent dat er zeven trouw blijven aan de kleuren van Knack Volley Roeselare. Voor vijf van hen was de keuze vanzelfsprekend want ze liggen nog onder contract bij de nieuwe landskampioen.

Pieter Coolman

Pieter start na de zomervakantie zijn twaalfde seizoen bij Knack Volley. Nochtans was er lange tijd sterke twijfel hierover bij onze ‘mooi, mooi, Cool Man’. Ergens de vrees voor je-weet-wel dat jaar teveel maar uiteindelijk hakte hij de knoop door. Een vol dozijn seizoenen zal het worden. Tot grote tevredenheid van iedere blauw-wit supporter. Want wat een seizoen was dat van Pieter! Met als persoonlijke bekroning de titel van ‘Best Blocker (winning blocks)’ ex aequo met Miguel Angel Fornes (allebei 70 blocks dit seizoen).

 Stijn D’Hulst

Volgens alle volleybalkenners liepen er het voorbije seizoen bij Knack Volley twee Spelers van het Jaar rond, Pablo Kukartsev én Stijn D’Hulst. Maar in een verkiezing kan er slechts één de eerste zijn. De ‘kleine generaal’, en we bedoelen hier niet voetbalcoach Dick Advocaat, start straks zijn elfde seizoen. En neen, de honger naar prijzen is nog steeds niet gestild bij misschien wel de meest succesvolle Belgische volleyballer aller tijden: winnaar van een Italiaanse Scudetto, de CEV Champions League en het FIVB Club World Championship naast acht landstitels en zes bekerwinsten in de Belgische competitie.

 Sander Depovere

Wie van onze jeugdige ballenrapers droomt er niet van een carrière als professioneel volleybalspeler? Wij kennen er één die hier niet alleen van droomde maar het ook werd. En volgend seizoen start hij aan zijn zevende seizoen in zijn ‘Club of Hearts’, waar het ooit allemaal begon voor hem. Sander Depovere is dan ook een clubspeler ‘pur sang’.  Een voorbeeld voor elke jeugdspeler van Knack Volley Roeselare. En de perfecte doublure voor Stijn D’Hulst op gelijk welk moment in de match of het seizoen.

 Seppe Rotty

Hoewel Seppe Rotty halfweg het seizoen even out was met een hardnekkige handblessure bewees hij reeds in zijn eerste seizoen bij Knack Volley al het moois dat over hem was geweten. De Speler en Jonkie van het Jaar van vorig seizoen verving feilloos Märt Tammearu in de bekerfinale en de Belgische en Europese matchen die erop volgden. Met Seppe Rotty heeft Knack Volley een nieuwe certitude in het team.

 Simon Plaskie

Samen met Seppe Rotty staat ook Simon Plaskie klaar om één van de opvolgers te worden van voorgangers als Mathijs Desmet en Märt Tammearu. Simon is een jonge talentvolle speler die vaart en dynamiek brengt op de hoekpositie of met een pipe-aanval vanuit het achterveld. Na een eerste aanpassingsjaar volgt dit seizoen ongetwijfeld de bevestiging voor deze polyvalente receptie-hoek speler.

Naast deze vijf spelers, die nog een lopende overeenkomst hebben, wil Knack Volley ook verder gaan met kapitein Matthijs Verhanneman (recordhouder met al vijftien seizoenen bij Knack Volley) en libero Dennis Deroey (al vier seizoenen bij Knack Volley).

De onderhandelingen over een vernieuwing van hun contract zijn lopende en zitten ondertussen in een afrondende fase. Meer nieuws over Matthijs en Dennis volgt wanneer de sportieve cel rond is met hen.

Foto’s Jo Naert en Patrick Verhoest

eejo 10/05/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.