Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Knack Volley handhaaft zijn kansen na een felbevochten zege tegen Tours VB

Knack Volley, in de witte uitrusting, ging van start zonder verrassingen in zijn opstelling. De plaatselijke Bart Bataille vroeg de aanwezigen ‘bruit’ te maken maar kreeg echter weinig gehoor.

Met een block van Pieter Coolman kwam Knack Volley al snel op een 0-3. Teokomstig MVP Pablo Kukartsev liet zich niet pramen en volgde het goede voorbeeld voor de 0-4. En we hoorden ondertussen zeker en vast de aanwezige Blue Wall-ers met ‘DE KNACK’ en ‘come on the Knack’. De drie punten die de thuisploeg staan had bij 3-6 waren evenveel servicemissers maar dat hoort er nu eenmaal bij. Knack Volley moest aanvankelijk wel van zijn kleine voorsprong inboeten (6-7) maar won dan de duels aan het net zodat de Tours zijn toevlucht moest nemen tot een eerste time-out bij 6-10. Knack Volley bleef serverend all-in gaan en dat was bij de thuisploeg niet anders. Na een spannende rally met kansen voor beiden kon Tours iets van zijn opgelopen achterstand afknagen (10-12). De verdediging bij Tours stond steeds paraat en kon opnieuw enkele gemaakte punten alsnog omzetten zodat bij 14-14 alles weer in evenwicht stond.Steven Vanmedegael riep dan ook deze keer zijn troepen naar de kant. Rune Fasteland zorgde er wel voor dat de Franse kampioen niet op voorsprong kwam (15-14). Onze middenman deed er met 15-18 nog een schepje bovenop. Bij 17-19 was het tijd voor de dubbele wissel en konden Sander Depovere en Michiel Ahyi hun bijdrage leveren maar een onstuitbare pipe konden ook zij  niet verhinderen. Knack Volley bereikte als eerste de kaap van de 20 punten maar hield slechts één puntje voorsprong over. Niet voldoende moet der Bomber Pablo Kukartsev gedacht hebben en hij bracht het verschil op twee eenheden waarna de Franse coach ook zijn tweede time-out moest aanspreken. Een blok op onze kapitein en een stand van 22-22 deed onze coach dit voorbeeld volgen. Inmiddels was het duidelijk dat de set zou beslist worden op details en met het kleinste verschil. Een pipe van Märt Tammearu bracht setpunt en de daarop volgende service van Pablo Kukartsev werd door de lokale verdediging niet goed verwerkt waardoor hun setter de bal moest opzoeken voorbij het net en onder het oog van de hoofdscheidsrechter. Die kende geen genade zodat Knack Volley de eerste set binnen haalde met 23-25.

Set twee ging gelijk van start (2-2). De 3-3 kwam er na een mooie shoot op Rune Fasteland. Vervolgens scoorden de teams om en om, punt voor punt, tot 10-10 want ondanks veel Braziliaanse schwung, Frans gegesticuleer gaf Knack Volley geen krimp. Maar een blok op een pipe van Märt Tammearu deed voor het eerst een verschil van twee punten op het scorebord verschijnen (13-11). De time-out bij Knack Volley was logisch en de daarop volgende play met Rune Fasteland zeer succesvol. Toch bleef dat ene breakpoint nog eventjes hangen en helaas volgde er ook nog een onhoudbare ace zodat de kloof weer iets groter werd (17-14). De drie punten werden er één (17-16) met een zeer voorspelbare time-out tot gevolg. Een tipbal van Matthijs Verhanneman voorkwam meer averij (19-18). Maar deze keer bereikte de thuisploeg toch als eerste de reeds geciteerde grens van 20 punten, ook money-time genoemd. Märt Tammearu kende geen genade en kon Knack Volley langszij brengen (20-20) Maar ook Aboubacar toonde zijn kunnen en toen ook een aanval van Rune Fasteland via de netrand buiten viel was het alle hens aan dek in de time-out. De tweede poging van Rune was wel weer goed voor een punt en Pablo Kukartsev hield de hoop levendig (23-22). Na de tweede time-out van de Franse coach keilde Aboubacar de bal mijlenver buiten en dus zou het weer een spandertje worden. Knack Volley kwam als eerste op setpunt via Märt (23-24) maar hun ‘Pointu’ herstelde zijn fout en de stand. Tours kwam dan op zijn beurt op setpunt (25-24) maar de videochallenge zag echter een lijnfout. Na druk overleg tussen de scheidsrechters werd het punt toch toegewezen aan Tours wegens netfout van Pablo Kukartsev. Een ace gaf Tours dan toch nipte setwinst met 26-24.

In set drie bleven dezelfde acteurs voor vermaak zorgen. Een ace van Rune Fasteland viel net voor de achterlijn binnen (3-6). Stijn D’Hulst liep op een gele kaart wegens wat ons betreft terecht protest en er volgde zelfs al te streng rood en dus punt voor Tours (5-6). Het ging er aan het net heftig aan toe tussen de beide voorlinies, wellicht ook verbaal. Michael Parkinson bracht zijn team weer langszij (8-8) en na een ace van de setter Zeljko Coric op voorsprong (9-8). Met een time-out probeerde Steven Vanmedegael deze opmars te stuiten. Met wat intelligente hangtime verschalkte Pablo Kukartsev de thuisdefensie. Maar het werd hard tegen onzacht (14-14) en de kleinste aarzeling werd afgestraft. Tours trok volop de kaart Aboubacar en met succes (17-15). Er werd gestreden voor elke morzel grond (18-18). Weer was het de thuisploeg die als eerste het twintigste punt liet noteren maar Knack Volley volgde in het spoor. Aboubacar scoorde en ging naar de achterlijn, helaas of gelukkig (al naar gelang je voorkeur) hield hij de bal niet tussen de lijnen. Maar dat lukte vervolgens ook niet bij Knack Volley. Matthijs Verhanneman schudde een kamikazeredding uit zijn handen waarna zowaar Stijn D’Hulst de 22-22 binnen haalde. De videochallenge stelde deze keer Knack Volley in het gelijk (23-23) en Pablo Kukartsev  zorgde persoonlijk voor een nieuw setpunt (23-24). Hij deed zijn kunstje nog eens netjes over zodat de setstand kwam op 1-2 dankzij de 23-25.

De verwachting was dan ook dat set vier opnieuw zou binnen gehaald worden met het kleinste verschil, alleen was de vraag…..door wie??

Bij Tours werd beroep gedaan op hoekaanvaller Pierre Derouillon maar dit bracht geen wijziging in het geplande scenario: 6-6 tot Pablo Kukartsev zijn duivels ontbond met een steenharde block-out gevolgd door een monsterblock (6-9 en time-out). Onze ‘pointu’ acteerde weer op hoog niveau en verorberde de moeilijkste ballen als ontbijt (8-11). Maar ook Aboubacar wist wat hangtime kan betekenen (11-12) en nog een play later werd het 12-12. En dan sloeg het noodlot toe bij Rune Fasteland die verkeerd neerkwam. In de vertraging zagen we hoe de enkel omsloeg en dus moest Maicon Leite aan de bak. Een punt later was het Dos Santos die slecht neerkwam en het uitschreeuwde van de pijn. Ook hij moest weggedragen worden. Het bleef een beklijvend duel met een Knack Volley dat zijn ene breakpoint nog even kon behouden maar Tours wat later opnieuw naast zich moest dulden (17-17). Een time-out en Pablo Kukartsev brachten redding.  De hoofdscheidsrechter was Tours genadig door hen niet te bestraffen voor netoverschrijding en Michael Parkinson schreef weer een puntje bij op zijn rekening. Wie haalde eerst de 20 punten? Knack Volley via Märt Tammearu en met een groot strijdershart kwam er zelfs nog, via Pablo De Verschrikkelijke, een punt bij (19-21). Na de time-out volgde helaas een servicemisser en na het oordeel van de videochallenge werd de bal terecht binnen gegeven en dus 21-21. Bij 22-22 wisten we al waar het zou eindigen uiteraard. Setpunt voor Tours bij 24-23 maar de videochallenge zag deze keer wel een bloktouch (24-24). Twee opslagmissers later (26-25) en enkele grijze haren verder (26-26) gooide Sander Depovere zijn troeven op tafel maar kon de thuisverdediging niet te grazen nemen (27-26). Een listige service van kapitein Matthijs bracht Tours wel in problemen (27-28) maar Aboubacar redde de meubelen. Hij deed nog meer want zijn service was niet te pakken en Derouillon zorgde voor de belle: 30-28.

De wedstrijd kreeg dus de decider die het verdiende. Het eerste punt was voor onze topscorer en met een block zorgde hij ook voor de 1-2. Aan de serveerlijn flirte Tours echt wel meerdere keren met de voetfout maar de lijnrechter hield telkens zijn vlag naar beneden. Een mislukte pipe bracht een kleine kloof (3-5) en een block van Maicon Leite diepte die uit (3-6). Na de time-out kon Pierre Derouillon zonder weerstand scoren maar geen nood want de voorsprong bleef drie punten na de volgende play (4-7). Er werd van kant gewisseld met nog steeds die drie punten in het voordeel van Knack Volley (5-8) dat dus uitzich hield op twee klassementspunten. Met tactisch aanvalsspel via de pipe bleef het verschil intact (7-10). Meer nog want Pablo Kukartsev hamerde er nog een verschilpunt bij (7-11). In de verte hoorden we ‘we love the Knack-team’ en dat gaf de spelers vleugels (7-12) en Pieter Coolman deed serverend de rest (7-13). Een geniale Matthijs Verhanneman liet ons ‘één, één, één’ roepen. Aboubacar deed er dan nog een mooie strik rond met een grandioze servicemisser en een verdiende winst dus voor the team in white onder applaus van the wall in blue: 9-15.

Een schitterende partij en dus blijven de kansen op verderzetting van het avontuur in de Champions League puntgaaf. Proficiat!!!

 

Brilsmurf 11/01/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.