Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Tour(s) de force nodig voor eerherstel

Zeggen dat Knack Volley  aan een bijzonder sterk seizoen bezig is, is een open deur intrappen. Op eenzame hoogte in de Lotto Volley League: daar kon zelfs een ambitieus en gedreven Haasrode Leuven zaterdag geen verandering in brengen. De afspraak met de bekerfinale in het Sportpaleis: werd met machtsvertoon bevestigd in de Steengoed Arena van Maaseik. Met twee overwinningen uit vier matchen, waaronder een knalprestatie tegen grootmeester Lube Civitanova (dat alleen met het nodige geluk zonder kleerscheuren uit de Tomabelhal wegraakte), oogt ook de Europese Champions League campagne bijzonder fraai. Oogt…

We kunnen niet ontkennen dat de thuiswedstrijd tegen Tours VB op 10 november op alle blauwe harten een kras heeft nagelaten. En niet in het minst op de harten van de spelers. Het leek wel of de herdenking van Wapenstilstand een dag vroeger gehouden werd in de Tomabelhal. Was de prestatie dan slecht? Zeker niet.  Maar Knack Volley werd ruim een uur lang meedogenloos op de harde feiten gewezen: in de Champions League is goed, niet goed genoeg. Alles moet top zijn, zowel de individuele prestaties als de teamprestatie. En dat was niet het geval. Een baaldag waarbij forceren dan enkel maar tot meer fouten en een nog hogere graad van frustratie leidde. Een wake up call die echter niet in dovemansoren viel. Bewijs de daaropvolgende glansprestaties tegen Lube en tweemaal Benfica. Talent en teamspirit, gekoppeld aan een flinke dosis grinta. Twintig kilometer noordelijker en in een andere, overschatte sportcompetitie heet dat “No sweat, no glory”. (Misschien moeten ze eens komen kijken?)

Ondertussen zijn we drie maanden verder. Zoals gezegd: de ploeg “draait”. Met de precisie van een Zwitsers uurwerk en de stootkracht van een bulldozer. Een zwaargewicht bokser op vlindervoeten, zoals in Leuven zaterdag. Stoten pareren en verwerken, ondertussen de tegenstander afmatten en op het juiste moment de uppercut uitdelen. Tot spijt van grootmeester Hendrik.

Maar is de Europese kras op het blauwe hart ondertussen een krasje geworden? De frustratie gekrompen tot een verwaarloosbaar ongenoegen? Bij velen wellicht wel, maar bij de spelers zeker niet! Weinig werkt zo motiverend als een gekrenkt eergevoel bij een topsporter. Wees er dus maar zeker van dat Knack Volley op zoek gaat naar eerherstel in Tours. Gemakkelijk wordt het echter niet. Tours VB is een solide geheel met een stevige thuisreputatie. Bovendien kunnen zij met een overwinning hun tweede plaats veilig stellen. Maar Knack Volley zal zich gesteund voelen. Ze zullen het bravourestuk niet op hun eentje moeten klaarspelen. De laatste telling laat zien dat ze op de luidkeelse aanmoedigingen kunnen rekenen van minstens een 50-tal supporters.

Druk omwille van Europees overleven na de groepsfase is er niet. Behoudens een Contador-mirakel (zero, zero, zero, zero…) is op zijn minst de kwartfinale in de CEV-cup gegarandeerd. Kwartfinale in de Champions League kan ook nog. Die kansberekening houden we voor de voorbeschouwing van de laatste poulewedstrijd in Civitanova.

De wedstrijd in het Centre Municipal des Sports in Tours start om 20u en is live te volgen op Eurovolley TV.

 

GDI 09/01/2023

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.