Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Touché…..smaakvol maar met verstand.

Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck heeft een lange geschiedenis en traditie achter zich. In 1811 deed Amandus Vanhonsebrouck reeds aan wat ze vandaag ‘multi-tasking’ noemen. Hij was zowel burgemeester, landbouwer, melkveehouder, brouwer als stoker in zijn woonplaats Werken . Bij zijn overlijden in 1865 nam Emile, één van zijn tien kinderen, de taken over. Een bemoeizuchtige moeder deed de inmiddels gehuwde Emile verhuizen naar Ingelmunster, de geboorteplaats van zijn vrouw Louise De Poorter. De sterke vrouw bleek meer het brouwersbloed in de aderen te hebben dan haar man en zij runde dan ook het bedrijf. Terwijl de jaren voorbij trokken bleef de brouwerij binnen de familie.

In 1956 was de concurrentie in het pilsbier moordend en werd een nieuw accent gelegd met ‘Bacchus’. Het brouwen van pils werd volledig stopgezet en de herdoopte brouwerij concentreerde zich op oud bruin bier. Reeds een jaar later kwamen daar St-Louis Gueuze en Kriek bij. In 1978 bleek brouwerij Vanhonsebrouck de marktleider en concurrent uit het Brusselse het vuur aan de schenen te leggen en ontstond er een gueuzenoorlog, ook op het voetbalveld waarbij die paars-witte ploeg gesponsord werd door gueuze Belle-Vue en Club Brugge door St-Louis. Het legde beide brouwerijen geen windeieren want de verkoop ging in stijgende lijn.

In 1980 werd ‘Brigand’ geboren, gevolgd door ‘Kasteel Donker’ dat in 1991 werd gebrouwen met het kasteel van Ingelmuntser als inspiratie. Later werd ook Kasteel Tripel, Kasteel Rouge en Kasteel Xtra toegevoegd aan de Kasteelfamilie. En Filou ? Dat kwam er in 2014.

 

Anno 2021 krijgt Knack Volley van zijn sponsor de opportuniteit om een eigen, wat ze in het milieu, doordrinkbaar pilsbier te commercialiseren. Tijdens een brainstorming passeerden vele namen zoals ‘ace, spike, challenge, pancake, topspin…’ maar met ‘touché’ raakte het bier overduidelijk de juiste volleybalsnaar.

Touché omschrijven in één zin? Dan ziet die er als volgt uit: een blond bier dat het evenwicht biedt tussen een pils en een sterk bier van hoge gisting. Complex maar zeer toegankelijk.

Touché verrast met een lichte kruidigheid die overgaat in een subtiele moutigheid. Qua smaak is dit bier een typisch sterk blond bier van hoge gisting, maar qua alcoholpercentage sluit deze blonde aan bij een pils van lage gisting. Een blond bier met diepgang dat speciaal gebrouwen wordt voor de Knack Volley supporters.

Nu begrijpen we in elk geval het enthousiasme van iedere supporter (one team, one beer), maar als club blijven we bekommerd om de gezondheid en de veiligheid: drink Touché met smaak maar ook met verstand! Hou het veilig.

DeePee 06/12/2021

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.