Nieuws

deel dit nieuwsbericht:

Toen waren het er nog maar twee.

Drie kleine negers, die gingen naar de plee, eentje zakte er doorheen, toen waren het er nog maar twee. Zo klinkt het vandaag de dag niet meer zo politiek correct aftelrijmpje van de ‘tien kleine negers’.

Misschien gaat de parallel tussen het lied en de Euro Millions Volley League alsnog beter op volgend seizoen want deze gaat, volgens de actuele situatie, van start niet met acht (zoals dit seizoen) maar met negen ploegen. Maar wat wordt dat weer een geklooi met dat vreselijke woord ‘bye’. Nochtans zijn er, volgens onze informatie, twee kandidaten om de competitie uit te breiden tot tien ploegen: enerzijds promovendus Axis Guibertin (dat naast Gert Van Walle ook Simon Van de Voorde wist te strikken) en het evenzeer ambitieuze Interfreight Brabo Antwerp VT. De ploeg uit het centrum van deze aardbol heeft ook wel appetijt om zijn plaats weer in te nemen en zal zijn lesje wel geleerd hebben. Wat ons betreft kan dit alleen maar het Belgische volleybal ten goede komen en wensen we de dinosauriërs en reglementspuriteinen een gezonde portie ratio, durf en creativiteit toe om dit zo snel als mogelijk te fiksen.

In een volgelopen Vauban werd Seppe Rotty door zijn supporters tot ‘Speler van het seizoen’ gehuldigd. En op de tonen van wijlen Arno werden de ‘vrienden’ van Knack Roeselare (dixit de omroeper toch) vergast met ‘Olalala, c’est magnifique’. Bij de ‘vrienden’ uit Roeselare bleven Stijn D’Hulst, Rune Fasteland en Mathijs Desmet, om meerdere redenen, langs de kant. Sander Depovere, Arno Van de Velde (tegen zijn toekomstige ploeg?) en Märt Tammearu konden matchritme opdoen met het oog op de komende finaleduels. Bij Menen ging Simon Plaskie opnieuw van start. Twee slechte stops duwden de thuisploeg al snel op 0-3 maar setter Akseli Lankinen maakte deze mindere start met goed serveerwerk vlug ongedaan. De grensploeg leek last te hebben van zenuwen want bij de 7-8 noteerden we al drie netopslagen. Toch zou de serveerbalans voor Decospan met twee aces tegenover vijf missers positief eindigen in deze eerste set. Na de 11-11 liep het opnieuw mis voor de ploeg van kapitein Jelle Sinnesael met een opstellingsfout, score Pieter Coolman, outbal Lou Kindt en een blok op Seppe Rotty. Dit dwong Frank Depestele in de time-out. Een onstuitbare Lou Kindt hielp Decospan echter naast en voorbij Knack Volley en duwde zijn team richting eerste setwinst: 25-22.

Na een 3-1 serveerde Märt Tammearu Knack Volley naar 3-4 met twee aces. De Menenaars zouden in set twee nog wel naast de Landskampioen raken (7-7, 9-9) maar moesten de rol definitief lossen na de 11-12 die alweer van Lou Kindt kwam. Een outservice en een blok verder deden Frank Depestele opnieuw in een time-out duiken bij 11-14. Scheidsrechter Boulanger floot streng voor een gedragen bal tegen de thuisploeg: 12-16. En met een ace van Matthijs Verhanneman liep het verschil op tot vijf eenheden: 12-17. Decospan Menen kon deze kloof nog wat verkleinen (18-20) maar vormde op geen enkel moment een bedreiging voor setwinst van de bezoekers met uiteindelijk 21-25.

Set drie werd, voor de thuiskijkers, ontsierd door een sputterend scorebord met een haperende score op 11-8 die definitief blokkeerde op 13-10. Gelukkig was eejo ter plaatse zodat we via Whatsappjes opnieuw enige notie kregen van de stand (19-18) en dit na tweemaal een blok op Seppe Rotty. Maar dat die van  Menen ook wel het betere blokkeerwerk aankunnen demonstreerden ze na de time-out: 20-18 en 21-18. Een niet aanwezige videochallenge kon Pieter Coolman niet helpen bij zijn geclaimde blok touch die Menen op 24-19 bracht. De derde set ging finaal naar de thuisploeg met 25-21 maar bij de kampwissel zagen we toch een duidelijk misnoegde kapitein Matthijs Verhanneman druk gesticulerend bij tweede scheidsrechter Maarten Gysel.

Het scorebord bleef in hetzelfde beddeke ziek en dus begonnen we set vier met een 13-10 stand (een 1-1 in de sets), nog steeds geen videochallenge en onze schrijfstok gaf er ook de brui aan. We kunnen jullie enkel meegeven dat de eerste time-out genomen werd door Frank Depestele en Simon Plaskie vervolgens vervangen werd door Mathieu Vanneste na een ace van Arno Van de Velde bij de stand van ??-??. En plots zat er opnieuw leven in het telraam zodat we konden inpikken bij 13-14. Sander Depovere demonstreerde nog even zijn servicekwaliteiten met een ace voor 17-20 maar toch counterde Decospan gepast terug tot 20-20. Twee succesvolle aanvallen van Matthijs Verhanneman (waarvan eentje op zijn N’Gapeths met een haaksmash) en een bom van Michiel Ahyi brachten Lou Kindt en Jelle Sinnesael dermate van de wijs dat ze aanvallend tweemaal de mist in gingen: 20-25.

Door de 0-3 winst van Greenyard Maaseik moest Decospan Menen (wegens een lagere setratio) inmiddels deze wedstrijd winnen om de finale te halen. De ‘vrienden’ uit Roeselare leken echter niet mee te werken: 3-1, 4-4, 6-4, 7-8. Serverend liep het dan toch mis bij Knack Volley met een outbal, een voetfout en een netbal. Matthijs Verhanneman was echter niet van plan om zijn ex-ploeg zomaar vrijgeleide te geven en sleurde zijn maats opnieuw langszij: 13-13. Een outservice van Arno Van de Velde hielp Menen aan matchbal en die was direct, via Mathieu Vanneste, raak: 15-13.

Dat de ontlading en de euforie groot waren bij het thuispubliek kunnen we ons voorstellen. Het wordt dus een unieke finale tussen twee West-Vlaamse ploegen. We zijn met jullie nieuwsgierig naar welke gehomologeerde zaal er zal worden uitgeweken (surprise in de maak?) En ook benieuwd of we in wedstrijd twee (en eventueel vier) nog steeds zullen onthaald worden als de ‘vrienden’ uit Roeselare? En ook naar de keuze van de DJ… iets van The Beatles misschien?

Dan is het nu om de ‘marbels’, sorry knikkers, te doen. Wat mag je nog verwachten deze week? Alvast één goede raad: raadpleeg iedere dag onze website, we komen dagelijks met een portie nieuws. Maar vooral: reserveer zo snel mogelijk je tickets! Ook de socio’s mogen dit zeker niet vergeten! We hebben de indruk dat het vollenbak zal worden komende vrijdag!

Foto’s Jan Vanmedegael

matchreport PO Menen-KNACK 23-04-2022

Brilsmurf 24/04/2022

onze nieuwsbrief

Het is niet onze ambitie om je mailbox te overladen met nutteloze mails maar om je op de hoogte te houden van de belangrijkste gebeurtenissen in onze club.
Wil jij als eerste de nieuwtjes weten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.